Spanje, Ibiza18 augustus 2017, door Maartje

Top 14 Airbnb Ibiza

Spanje, Ibiza, 18 augustus 2017, door Maartje

Top 14 Airbnb Ibiza

Als er gereisd wordt, en dat wordt er als het even kan, dan is het heerlijk om je, af en toe, te gedragen als een local. Hoe? In een “eigen” appartement of een huis natuurlijk. Boodschappen doen en zelf koken. Opstaan en je onderbroek schaamteloos in de hoek mikken. Dat. Het kan, dat weet iedereen inmiddels, met Airbnb. Hier op uw Barts Boekje meer dan genoeg tips om Ibiza (en meer) te verkennen en evenveel tips wat betreft de lekkerste hotels maar (MAAR!), we hebben ook het één en ander aan jewilhet Airbnb’s op een rijtje gezet – scheelt dat ook weer zoeken op ’t interweb.

Wat voor een rijtje? Met van die appartementen om bij weg te dromen en waar je het liefst meteen intrekt. Misschien niet allemaal even chique, even groot, even luxe of even kant-en-klaar, wel stuk voor stuk appartementen die op het like-a-local-verlanglijstje mogen. En, zodat meekomen like a local helemaal naar plan verloopt: kies de leukste buurt uit. Een aantal van de velen worden in dit rijtje al gerepresenteerd. Dus kijk en kies uit de Airbnb top 14 van Ibiza:

Airbnb #1: Sant Josep de Sa Talaia, max. 5 personen
Oef! Houd op. Deze dan. Man o man. Dit zwembad. Deze tuin. De perfecte combinatie van een rustieke (lekker VT wonen term, maar zo toepasselijk), authentieke (nog zo eentje) met een touch modern (laten we het dan maar afmaken) inrichting. Het klopt. Kost aardig wat duiten maar deel dit bedrag door vijf en het doet aanzienlijk minder pijn.

Airbnb #2: Sant Llorenç de Balàfia, max. 2 personen
Het lijkt wel alsof deze Airbnb overal 20 minuten vandaan is: het vliegveld, het oude centrum en de beste clubs. En toch is het er lekker rustig. Bijkomen aan het zwembad in zo'n leuk huisje, beetje wiegen in een hangmat of uren slapen op bed (zowel in die prachtige kamer of jawel, ook aan het zwembad). Tussen de recensies niets dan goeds. Nou ja bijna niets dan goeds; er is een slechte recensie van vorig jaar september. Maar die moet de eigenaar ten harte hebben genomen want daarna: echt niets dan goeds.

Overheerlijke, knappe Airbnb's is één ding, maar er moet ook gegeten en gedronken worden. Vandaar: The Best of Ibiza - Deel 1: 22 x de beste, heerlijkste adressen van Ibiza 

airbnb

Airbnb #3: Balearen, max. 4 personen
In het oude centrum van Ibiza huur je dit gerenoveerde appartement. Plek voor vier personen met twee terrasjes. Gestyled tot in de top. Niet alleen de inrichting maar ook de service: de host kan zelfs een transfer naar het vliegveld voor je organiseren.

Airbnb #4: Balearen, max. 4 personen 
Bamboe, hout, lichtblauw, roze, wit, licht, allemaal van toepassing op dit prachtige appartement met tuintje en slechts een paar stappen verwijderd van Ibiza City.

bootibiza

Airbnb #5: Islas Baleares, max. 6 personen
Ibiza met al dat prachtige azuurblauwe water, daar moet toch op gevaren worden. Varen kan uiteraard sowieso maar nog veel aantrekkelijker is slapen op een zo'n prachtige zeilboot. Als je hem enkel huurt is het ook enkel slapen, lap wat bij en varen ga je.

Airbnb #6: Eivissa, Illes Balears, max. 2 personen
Stylish zijn zo ongeveer al deze Airbnb's maar deze, deze is oprecht gezellig. Cosy zou je kunnen zeggen, snappen ze op Ibiza ook. Het verbaast dan ook niets dat de eigenaren van dit stulpje aardig, gezellig en behulpzaam zijn. Perfect.

ibizaairbnb

Airbnb #7: Santa Gertrudis de Fruitera, max. 7 personen
Een romantische villa in de bergen van Ibiza met een een indrukwekkend panoramisch uitzicht op Dalt Vila (het oude deel van het dorp), bij Santa Gertrudis, ons meest favoriete dorp van het eiland. De oude boerderij is opgeknapt met oog op de oude details van het huis. De hosts hebben het geheel met stijl en vooral veel liefde aangekleed. Kijk die bedjes: heb je ze wel eens mooier opgemaakt gezien?

Uiteraard hoort bij Deel 1 een Deel 2 want nieuwe reisjes leveren nieuwe ervaringen die weer nieuwe tips opleveren die weer voor nieuwe lijstjes zorgen en die lees je hier, The Best of Ibiza Deel 2.

Airbnb #8: Centrum Vara Rey, max. 4 personen
Een appartement opgeknapt naar de laatste trends: veel wit, industrieel en licht. Een echt buiten is er niet maar ach, als het goed is ben je toch de hele dag de hort op. En als dat in de nacht ook het geval is dan komt het goed uit dat dit appartement om de hoek zit van allerlei barretjes.

kamperenibiza

Airbnb #9: Es Canar, max. 4 personen
Alright alright alright: niet iedereen is fan van kamperen. We know. Maar! Dat veranderd toch al wel heel wat als er zo'n knappe tent voor je neus staat? Ingericht en al. Met zachte opgemaakte bedden. Een eigen keuken. Een lekkere douche. Kan praktisch geen kamperen meer genoemd worden. Dit is toch leuk? En zo romantisch.

Airbnb #10: Illes Balears, max. 4 personen
Zo te lezen, zie de reviews, ben je hier een tevreden mens. Een appartement voorzien van alle gemakken die je je wensen kan.

airbnbibizza

Airbnb #11: Santa Eulària des Riu, max. 4 personen
Midden in het dennenbos kun je heerlijk relaxen in dit huisje voor vier. Het hippyhuisje noemden de eigenaren hun logeeradres en het geheel doet z'n naam eer aan. Ook al ligt het geheel in het bos, om de hoek vind je het strand en anders plons je even gemakkelijk het zwembad in.

Airbnb #12: Ibiza Town, Illes Balears, max. 8 personen
Oke oke: deze is heftig. Momenteel kost een nachtje in deze Airbnb een godsvermogen (1111 euro, wel leuk bedacht die prijs). Maar vanaf oktober dalen de prijzen en dan deel je de huurprijs van 250 euro over maar liefst 8 man. Dat is te doen. Genoeg daarover. Het huis is standaard. Niet mooi. Maar zoals het een vakantiehuis betaamt: Ikea bedden en beddengoed (en dan dus niet die met die schattige bloemetjes of het prima witte beddengoed) plus plots knalkleuren waar je ze niet verwacht. Iew. Maar dat uitzicht. En die tuin. En daarnaast: een eigen zwembadje. Whoopwhoop.

Barts-Boekje-Cala-d’en-Serra

Airbnb #13: Es Canar, max. 3 gasten
De bedden aan het zwembad met wapperende gordijntjes, een BBQ plek, dat zwembad, het ziet er allemaal te gezellig uit.

Airbnb #14: Santa Eulària des Riu, Balearen, max. 4 personen
Het huisje, eerlijk, is alsof er sinds de jaren '90 niemand meer wat aan heeft gedaan. Gelukkig is het er schoon en heeft het een goed werkende airco. Zo. Daar. Waarom deze Airbnb toch zomaar gehuurd mag worden? Die tuin. Aan het zwembad lig je er prinsheerlijk bij en word je omringd door sinaasappel en citroenbomen. De hosts zetten verse bloemetjes neer en halen verse eieren bij hun ouders. Schattig. Duur is het er bovendien ook niet.

Liefs, Bloeme