10 november 2017, door Maartje

Top 5 Oktober 2017

10 november 2017, door Maartje

Top 5 Oktober 2017

Oh oh de tijd vliegt. En zo was de Top 5 van Oktober even vergeten. Maar het best gelezen van afgelopen maand is altijd fijn om weer even voorgeschoteld te krijgen. Om je nog maar een keer te verlekkeren, verheugen or what not. En beter laat dan nooit zeggen we dan. Dus hierbij: De Top 5 Oktober 2017:

Mama Kelly, Amsterdam
Jajaja! Ondertussen is dit roze paleis geopend! F*ing fotogenieke in 50 (oke, een stuk of 3) tinten roze (als je iets doet, moet je het goed doen), gouden palmbomen, gezellige tram-style booths om in the zitten, een gigantische ronde bar (gezellig) en verschillende verhogingen in de grote zaak (wat altijd een goed idee is aangezien het dan, als het een keer minder druk is, toch niet zo leeg oogt). Het menu? Kip en kreeft. Kreeft en kip. Net zo lekker als die van Mama Kelly in Den Haag. En daar rijden we een blokje voor om...

Dé Top 30 van de beste restaurants van Amsterdam
Iedere week opent er wel een nieuw restaurant in Amsterdam, zoveel is zeker. Leuk hoor, maar bovenal ook verdomde lastig want waar moet je nu écht heen? Om het leven iets eenvoudiger te maken werd er voor Harper’s Bazaar een Top 30 Amsterdamse adressen waar we je, team Bazaar en Bart herself, met een gerust hart heen sturen. Soms nieuw en spannend, vaker nog restaurants met bewezen diensten, maar allemaal met – bij dezen- het Bazaar-keurmerk. Samengesteld voor de Bazaar lezer. Want die is duidelijk: een vrouw (en soms ook man) die van haar klassiekers houdt, van kunst, van lezen, van aantrekkelijke interieurs en correcte bediening en bovenal: Het Goede Leven.

Barts-Boekje-Club Zand

15 x Strandtenten in de winter
Nothing beats een winterdag op het strand. Frisse, zilte wind. Lekker uitwaaien. En vooral, daarna lekker opwarmen bij de haard met een deken en een kop dampende koffie, een glas wijn of een puike winterkost. Waar in Nederland? Onder andere bij De Club Zand in Castricum. Maar vergeet ook die andere veertien niet.

Bart Bouwt: Ikea x Hay - Nu te koop
Wie van huizen/ wonen/ design/ inrichten etc etc houdt, kán het niet gemist hebben: Scandinavische interieur-allemansvriend IKEA en designlieveling HAY hebben een samenwerking opgezet waarbij de ontwerpers van HAY een dijk van een betaalbare collectie voor IKEA heeft ontworpen. Wat wil een mens nog meer? Nauwelijks iets dus. De eenvoud, functionaliteit en esthetiek van HAY in een collectie van IKEA: dat klinkt als een geweldige combi en dat is het ook. Kiek maar.

Barts-Boekje- La Parada Del La Mar 1

22 x Kaapstad
Ja, inderdaad, Kaapstad ís goed vertegenwoordigt hier op Barts Boekje aangezien Bart HQ het hart heeft verloren aan de stad plus onze buddy Marcelle die tegenwoordig in (en rond) de prachtige Zuid-Afrikaanse stad vertoeft. Woont dus. Voor het eggie. En ja, dat is zo fantastisch als het klinkt (en heel hard werken, dat ook). Dat betekent tijd voor een update, waarvan acte: maar liefst 22 nieuwe, of in elk geval voor Barts Boekje nieuwe adressen in en een beetje rond Kaapstad: 22 x Kaapstad.

Liefs, Bloeme