23 november 2018, door Maartje

Zondagse Zaken in en rond Amsterdam

23 november 2018, door Maartje

Zondagse Zaken in en rond Amsterdam

Hier lees je ons vorige lijstje met al het leuks voor de zondag in en rond Amsterdam. Toen zeiden we het al: die was niet compleet. Nog lang niet. Vandaar lijstje 2. En 3 volgt vast en zeker ook nog wel. Tips zijn welkom! (maartje@bartsboekje.com)

Baut Burger Fest - 25 november

Baut Burger Fest - 25 november

Die stond eigenlijk in ons vorige lijstje. Maar is nu pas écht actueel. Lees maar: BAUT Burger Fest op zondag 25 november

Frank's Giving @ Franks Smoke House - 25 november

Frank's Giving @ Franks Smoke House - 25 november

Lees hier nog eens even rustig na hóe enthousiast we zijn over Franks Smoke House. En hier over de feestje die Frank & co op gezette tijden organiseren, want dat zijn de leukste. Over dat laatste willen we het nog even hebben: zondag aanstaande is het namelijk traditiegetrouw tijd voor Franksgiving bij Frank. Thanksgiving dus, maar dan op zijn Franks en gewoon in het Amsterdamse. Van 12 tot 17uur schuif je (liefs met vrienden, buren en de hele familie) aan aan de grote tafel aan van Frank voor een brunch, lunch of diner. Op het menu o.a. Frank’s fameuze kalkoen (stay tuned – daar hebben we nog meer over te vertellen binnenkort!), gerookte forel en meer en bovenal een weergaloze chocolade fondant. Alles verrukkelijk (we tried, so good). 25 november dus, Franksgiving, because you are worth it, zoals de Amerikanen (en Canadezen) zouden zeggen.

Amazon House of Holidays Amsterdam - 23 t/m 25 nov.

Amazon House of Holidays Amsterdam - 23 t/m 25 nov.

Amazon? In Nederland ‘doen’ we toch Bol.com? Ha! Mis! Want Amazon is aan een charme-offensief bezig en het moet gezegd: wie eenmaal over de drempel is, is razendsnel hooked. Beloofd. Om die drempel wat lager te maken, en Nederland wat meer bekend met het in Amerika (en in Duitsland bijvoorbeeld) niet voor niets gigagrote en geliefde Amazon, richtte de club voor dit weekend een heus Amsterdam Holiday Home in. Kopen kun je er niet direct iets, je laten inspireren kan er des te beter. Om vervolgens met QR codes tóch te shoppen voor de komende decembercadeau’s. Of je lekker laten inspireren dus, en thuis verder winkelen. Is een aanrader. Het Amazon Holiday Home is ingericht in hapklare brokjes: er is een beautydesk, een tech-deel, een eethoek, een kids corner, er zijn boeken en er is een gedeelte voor kleding. Alles 100% Amazon proof. Inspirerend (en hebberigmakend). Wéér een reden om naar de Pijp te gaan, want daar zit het Amazon Holiday Home alleen dit weekend te bezoeken.

(kun je meteen binnenwippen Amsterdam Arepa’s want voor je het weet is de maand voorbij en is deze pop-up weer pleite, helaas)

Afternoon Tea bij Hotel l'Europe

Afternoon Tea bij Hotel l'Europe

Oke, hier komt echt nog een hele uitgebreide review maar hij móest er voor dit weekend even bij, want het wat weer een van de leukste zondagen in tijden, die zondag dat we aanhaakten voor de nieuw All Dutch Afternoon Tea van Hotel l’Europe, hartje Amsterdam, niet in de minste plaats omdat een (vroege of late) zondagmiddag in Amsterdam deze tijd van het jaar zó gezellig is! De lichtjes zijn aan, de mensen duiken hoog in hun kragen en binnen is het warm en knus. Zoals hier dus, bij Hotel l’Europe. Het idee van de Afternoon Tea is simpel (hoera): waarom ingewikkelde (Engelse) zaken op een bordje leggen als we zelf in Nederland ook zo ontzettend veel lekkers hebben? Hulde. En dus kwamen er bitterballen en speculaas, en krentenbollen en broodjes paling. En meer. Zoals beloofd: een uitgebreide review volgt zsm. Maar voor nu: gaan!

Bacchus Wijnfestival

Bacchus Wijnfestival

En, jawel, het Bacchus Wijnfestival is weer aan! De wintereditie 🙂 Lees alles hier: Bacchus Wijnfestival 2018