11 september 2017, door Maartje

9 x bijna open in Amsterdam

11 september 2017, door Maartje

9 x bijna open in Amsterdam

In navolging op de 25 x Nieuwe in Amsterdam hebben we nog zo'n fijn rijtje. Namelijk 9 x bijna open in Amsterdam. Beter bekend als '9 x verheugen op deze soon to be 9 x Nieuwen in Amsterdam'.

The Seafood Shop
Onze Brabantse vrinden van The Seafood Bar Amsterdam are on al roll! De club heeft niet 1, niet 2 maar 3 adressen (op de van Baerlestraat, het Spui en in de Ferdinand Bolstraat) in Amsterdam waar je terecht kunt voor oprecht de lekkerste plateau royal vol overheerlijke vis en zeevruchten (én: voor een glas Ruinart die ze standaard open hebben staan, toch wel echt de lekkerste champagne). En nu komt daar maar liefst zaak nummer 4 bij! Wederom op een AA-locatie (wat knap is) en wel aan de Amsterdamse Leidsestraat, hartje stad inderdaad en niet ver van de locatie aan het Spui.

Fondue Oost
Fondue Oost neemt het stokje over van Bar James. Wat Fondue Oost gaat doen? Tatataaa: kazen smelten. Duh. Waar we dan dus eindeloos in kunnen gaan dippen met eindeloze hoeveelheden brood. En groenten. Ofzo. Op 19 september openen de deuren.

prinzwolf

Tartaria Prinz Wolf
Weinig chefs die ons zo weten te verblijden als Michael Wolf. Jeweetwel van Wolf Atelier. Jeweetniet? Lees het dan vooral even hier. Enfin: Michael Wolf dus. Michael is op details. Op lekker eten. Op goede inrichting. Enzovoorts. Alles lekker strak geregeld. En goed. En zelfs zo goed dat naast Wolf Atelier een tweede vestiging geopend gaat worden! De nieuwe vestiging zal in teken staan van tartaar. Dat doet Michael al in zijn huidige tent bij de lunch en die tartaar van hem is echt niet te versmaden zo goed (ook daar schreven we over, duh…, en dat lees je hier). Dus logisch dat die tartaar volle bak in de spotlight zal worden gezet bij Prinz Wolf op de Prinsengracht. Daarnaast oestertjes, wijntje, cocktails en van dattum. Helaas nu nog niet maar in oktober gaat-ie open, en dus gaan we dan met z’n allen in galop naar Prinz Wolf.

Mr Hazelnut
Waar het hier om draait is het volgende: vragen we om nog meer taco’s, krijgen we niet één maar zelfs twee Mexicaanse restaurants in Amsterdam! Nummer 1 is het onlangs in Amsterdam Noord geopende Coba Taqueria, nummer twee is het soon to be Mr Hazelnut Amsterdam in onze eigen Jordaan. Aan de beeldige Egelantiersstraat om precies te zijn, op nummer 24. En ja, daar worden we donders blij van. Nog even geduld...

Barts-Boekje-pigs & punch

Pigs & Punch
Toeval bestaat niet. Want wat wil het ‘toeval’: net nu we helemaal ‘in to’ varkensvlees zijn (pulled pork! Schnitzels! Niet aan te slepen op Bart HQ), krijgen we het nieuws van een soon to be ‘pork heaven‘. Olé. Moeten we wel nog even op wachten: pas in september (her)opent ‘the godfather’ (de woorden van het persbureau) van de Amsterdamse barindustrie Sergej Fokke zijn bar Mystique (hier op Barts Boekje nooit besproken, maar ze hebben een punt hoor, de mensen van het persbureau. En wij zijn ook only human) onder een nieuwe naam, met een nieuw concept. Wie wat waar? Juist: cocktailbar & restaurant Pigs & Punch. A.k.a. ‘pork heaven’.

Bar Bouwmeester
Nog niet open maar zodra het zover is (bijna bijna bijna – ergens begin oktober 2017 is het plan), dán kun je dus de hele dag voor een volledige menukaart terecht aan de Rijnstraat in Amsterdam Zuid terecht. Ontbijt met een vette hap? Bar Bouwmeester. Dineren met een gebakken ei? Bar Bouwmeester. En dat dus allemaal in de immer gezellige Rivierenbuurt waar het 1) best leuk is maar welke 2) best nog wel een eigentijds adres kan gebruiken. Waar? Op het adres waar voorheen Lot’s Lunchroom zat, naast de Coffee Company, kan niet missen.

mook

Mook Pancakes #2
MOOK Pancakes breidt uit. Er komt een tweede filiaal op de Jodenbreestraat. Juist, om de hoek van het Waterlooplein. Net nog centrum en om het hoekje voor Amsterdam Oost bewoners. Top locatie voor een tweede tent dus. MOOK 2.0 wordt een reuze pancake-paleis: plek voor 100 man binnen plus (!) 30 tot 40 plekken buiten op het terras. Terras dus! Topperdetop.

Dirty Chicken Club
Op de Warmoestraat gaat het kippenbal komen en dat het heel wat worden gaat, doet de facebookpagina van de club vermoeden: de gebraden kip komt in vele soorten en maten, mits origineel en verrukkelijk (beer can chicken anyone?) Jawel. Er zijn cocktails. Er komen ‘freak shakes’ (bijzondere (milk)shakes lijkt ons die hoe dan ook keihard geinstagrammed gaan worden) én er is street art.

Cannibale Royal #4
Bistro Noord in Amsterdam Noord (alsof dat een verklaring nodig heeft) is niet meer. De locatie was toch wel erg groot en dan is het doordeweeks toch wel heel moeilijk om zo’n tent vol te krijgen… Jammer. Maar echt. Al denken ze daar bij Cannibale Royale heel anders over. Zij denken namelijk met hun (fantastische) Meats, Burgers, Bones en (dat hebben ze kennelijk ook) Green Stuff een volle zaal te gaan trekken. En dat zal vast.

Liefs, Bloeme