11 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: WEEKEND VAN 11 T/M 13 JANUARI 2019

11 januari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: WEEKEND VAN 11 T/M 13 JANUARI 2019

En wat er dan zoal te doen is dit weekend in de hoofdstad? Begin bijvoorbeeld vanavond bij de Zuidpool Winterborrel, de Nieuwjaarsfeest-editie. Morgenavond kun je door naar een nieuwe locatie van Foam voor de opening van Foam Next door en zondag staat in het teken van Steak Tartare bij Razmataz.
Happy weekend!

Zuidpool Winterborrel, Nieuwjaarsfeest

Zuidpool Winterborrel, Nieuwjaarsfeest

Om dat weekend dan maar direct goed van start te gaan; ga om 18u richting Strandzuid. Daar vindt namelijk de allergrootste nieuwjaarsborrel van Amsterdam plaats en daar wil je bij zijn (zo zeggen ze zelf). Met om 00.00u een aftelmoment om zo het nieuwe jaar nóg een keer in te luiden. Er is vuurwerk, er zijn oliebollen en er is zelf een coverband (ja, leuk!). En wees gerust – naast oliebollen is er gelukkig nog meer om de maag mee te vullen, naast al ‘t vloeibare natuurlijk. Er is namelijk een 2-gangen diner voorafgaand aan het feest, met o.a. gerookte rundertartaar met gebakken gamba en gegrilde Kalfsentrecote (voor de vega’s onder ons zijn er ook andere opties). En mocht je vannacht toch nog trek hebben, fiets dan even langs de FEBO op het Stadionplein. Daar verkopen ze alleen dit weekend de Langoustine frikandel. Die wil je proeven!

Tickets voor de Winterborrel koop je hier: winterborrel2.eventbrite.nl.

Foam Next Door

Foam Next Door

Morgenavond, om 20u is de officiële opening van Foam Next Door. Een nieuwe pop-up locatie aan de Keizersgracht, op een steenworp afstand van het museum. De tentoonstelling Foam Talent 2019 toont tot 3 maart het werk van twintig geselecteerde kunstenaars welke inzicht geven op de hedendaagse fotografie. De avond wordt geopend door de nachtburgemeester van Amsterdam, Shamiro van der Geld. Er zijn drankjes en muziek, wat wilt een mens nog meer.
foam.org.

RAUW, Razmataz

RAUW, Razmataz

Steak tartare liefhebbers in tha house? Dan moet je zondag naar Razmataz (Oud-West), daar houden ze namelijk een ode aan de steak tartare. De beste -vinden zij- en dus de schone taak en jou en mij om dat te gaan testen. Vanaf 16u kun je terecht, voor een tientje krijg je er geroosterd brioche brood, frietjes van het friethoes en Spätburgunder bij!

Reserveren kan hier: razmataz.nl/reserveren.

En laten we vooral de terugkerende FOMO-activiteiten ook niet vergeten! Zo kun je zondag weer aanschuiven bij de Boozy Brunch van Lokaal Edel, door naar Moer voor Bubbels & Oesters en de dag afsluiten bij The Hoxton met de Jazzy Sundays. Ook het Amsterdam Light Festival is dit weekend nog te bezoeken.

Truffel Kaasfondue bij A. van Wees

Truffel Kaasfondue bij A. van Wees

Nu willen wij je natuurlijk helemaal niets iets door de neus boren wat al vol zit, maar deze mag toch echt niet in dit lijstje ontbreken. Dit weekend organiseren Proeflokaal A. van Wees en De Mannen van Kaas speciale Truffelkaasfondue avonden (kaas, truffel, JA!). Deze zitten helaas dus beiden vol, maar … niet getreurd! De truffelkaasfondue blijft gelukkig nog de hele winter op de menukaart staan. Heeeel snel reserveren dus: proeflokaalvanwees.nl.

COLORFUL MONDAY, Zuidas

COLORFUL MONDAY, Zuidas

Maandagochtend hoort nog een klein beetje bij het weekend vinden wij. En daar denken Daybreaker en Circl ook zo over. Want aanstaande maandagochtend organiseren ze Colourful Monday, om zo de week met positieve energie te beginnen. Werk je op de Zuidas dan heb je geluk, anders is het een stukje fietsen en vooral vroeg op. Want om 06u kun je al meedoen aan een lesje yoga en van 07 tot 08.45 is er een feestje, inclusief ontbijt.
Dansend de nieuwe week in: daybreaker.com/event/colorful-monday.