10 april 2020, door Maartje

niet hamsteren!! Maar wel zorgen dat je deze dingen huis hebt. Onmisbaar met kleintjes.

10 april 2020, door Maartje

niet hamsteren!! Maar wel zorgen dat je deze dingen huis hebt. Onmisbaar met kleintjes.

Hamsteren is stom. Dat voorop. Maar we kwamen er deze dagen wél echter dat het verdomde handig is om een aantal zaken steevast in huis te hebben, zeker wanneer je kinderen hebt. Zodat zij in elk geval goed gevoed en fris gewassen en gekapt door het leven kunnen, ook al is dat vooral binnenshuis en, oke, een rondje rond het huis. Disclaimer: niets, helemaal niets, in dit verhaal is gesponsord Een handvol oprechte tips from us (4 moeders maar liefst) to you.

No Brainers voor de ienieminie.

No Brainers voor de ienieminie.

Luiers! Geen luiers of geen WC papier? Ik zou het wel weten hoor… Wij bestellen ze online, al tijden. Scheelt rijen voor bij de supermarkt en je zit nooit onder. Nog belangrijker: in onze ervaring zijn het de beste luiers van allemaal: Lillydoo. Wij wisten pas wat doorlekken was toen  we noodgedwongen een keer over moesten op een ander merk. Hier lees je alles. Lillydoo 

Wasbare luiers kan natuurlijk ook. Lees hier maar eens.

Thermometer. Die heb je wellicht in huis maar heb je er wel eens aan  gedacht dat de batterij van dat ding zomaar op kan zijn? En daar sta je dan. Zorg dus dat je te allen tijde een extra batterij in huis hebt.

(Kinder)asperines. Daar is momenteel een run op maar online zijn ze er nog hoor. Plein.nl is een goede en snelle leverancier.

In diezelfde lijn zijn wij zo blij dat we een tijdje geleden donttellmum ontdekten. Een mega sympathiek Nederlands merk dat hulp bij kwaaltjes biedt. Van waterpokkencreme (met handige applicator zodat je de bultjes niet aan hoeft te raken, via eczeemcreme (ook fijn voor jezelf et al dat handen wassen – helpt echt) tot vallen en storen creme (kijk, dat is pas handig nu ze thuis tegen de muren op omhoog lopen). O, en laten we de inhalatiestickers niet vergeten. Lees hier alles.

Naïf Zonnebrand (en handcreme voor erbij). New kid on the sunblock! Early adopters als we zijn, hebben we de eerste tubes van de nieuwe zonnebrand van Naïf al in  huis, en volop getest nu we in onze postzegeltuintjes en op onze balkonnetjes thuis zitten te wezen (en te spelen). We bestelden het hele family pakket (de aftersun is ook echt heerlijk) en kregen daar nog de handcreme bij. Wat écht wel een mega-tip en must is deze handen-was-24/7-periode. Hier bestel je de set.

Wasmiddel. Enne… Is it us maar allejezus, wat hebben we veel was! Maar echt… Wij zweren hier bij Robijn, en zijn stiekem extra scheutig met de lekkerste wasverzachter die er is (tread yo’self to the max people). Deze is lievelings.

Pure Goat

Pure Goat

Opvolgmelk van Pure Goat Company. 

Niet hamsteren, maar wel vooruit met die geit! Want als iets in kannen en kruiken mag zijn deze dagen, is dat onze kleintjes voldoende goede voeding hebben. Dat is mooi, want de geitjes van Pure Goat Company krijgen elke dag verse melk, en dat is mooi want zij blij, wij blij! We gaan binnenkort nog een uitgebreid verhaal schrijven over onze liefde voor het Nederlandse, biologische, no bullshit merk Pure Goat Company, maar hier alvast even een voorzetje. De twee mannen achter het merk wilden namelijk een eerlijke opvolgmelk produceren zonder onnodige toevoegingen, precies dat wat ze hun eigen kids wilden geven. Muziek in onze oren want vanwege een ‘angst’ voor eventuele lichamelijke struggles bij onze Vito, wilden we graag, na het borstvoeden, overstappen op geitenmelk. Dat vonden wij een heel mooi alternatief voor koemelk.

Afijn, ik ben/ wij zijn fan en willen graag een lans breken voor dit product. Daar zegt Pure Goat Company zelf nog over dat de producten als Biologisch zijn gecertificeerd in overeenstemming met de Europese wetgeving voor Biologische productie van grondstoffen en voedingsproducten. Zelf denk ik dan altijd… Jaja, bio-blabla, maar wat bedoel je nou eigenlijk?! Zocht ik uit. Het wil dus o.a. zeggen dat alles geproduceerd is zonder bestrijdingsmiddelen conform de Europese wetgeving en met minimale afval- en zijstromen en met hoge standaarden voor dierenwelzijn, inclusief buiten grazen en meer ruimte per dier in de stal, dat de ingrediënten zijn GMO-vrij zijn en dat de productie van de ingrediënten en de eindproducten is gescheiden gehouden van conventionele productie met beperkt gebruik van additieven. Zo dus. En gewoon volop online te verkrijgen. Pure Goat Company

Schermtijd

Schermtijd

Ja sorry hoor, maar we moeten óók aan onszelf denken. We zorgen gewoon voor een lekkere iPad of ander soorttig tablet en downloaden er lustig op los. Check hier een aantal puike tips. Graag gedaan.

Schermtijd van een ander soort: we zweren deze periode bij ons KOBO plus abonnement. Ook voor het kroost. Lees hier maar eens.

Enne… Als je ze dan toch achter dat scherm hebt, zet ze dan aan tafel en check dan of je een goede schaar hebt. Schaar? Ja, om het haar van je kids te knippen. Of je je er aan waagt of niet, maar onze boys (vooral de boys) komen hier als langharige tekkels uit… Wij vonden deze.

Om nog even op dat hamsteren terug te komen… Zoals hier boven al gezegd hebben we liever luiers in huis dan WC papier, maar nog beter heb je het allebei. The Good Roll is een puik Nederlands initiatief dat je kleine kamertje nog gezellig maakt ook! Hier lees je het hele verhaal.

En als je je nu inschrijft voor onze nieuwsbrief maak je kans op 1 van de 5 x een jaar lang WC papier dat we weg mogen geven!

En alleen deze nog… Denk eens aan een potje. De lente is in aantocht, je bent veel thuis en dus kan het zomaar een hele goede tijd zijn o je kleintje zindelijk te gaan maken. Hoeft niet, kan wel een goed project zijn. Wij zijn heel blij met de (biologisch afbreekbare) Luma, via Wehkamp gekocht.