Nederland, Amsterdam8 maart 2022, door Teun Tielen

Uit eten in Amsterdam: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam West

Nederland, Amsterdam, 8 maart 2022, door Teun Tielen

Uit eten in Amsterdam: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam West

Uit eten kan in Amsterdam op iedere hoek van de straat. Nu is de kwaliteit niet overal even denderend, dus helpen we je graag op weg. Eerder schreven we al over de beste plekken om een bagel te scoren, pannenkoeken, dim sum, Korean BBQ, Indiase restaurants, en maakten we een uitgebreid overzicht met onze favorieten door de de hele stad. Vandaag zoomen we in op Amsterdam West.

 

Alsjeblieft, de leukste, lekkerste en gezelligste restaurants van Amsterdam West op een rijtje.

Bar Centraal

Bar Centraal

Eenvoudig in de beste zin van het woord. Dat is Bar Centraal. Restaurant én wijnbar. Naast de naam is ook het interieur eenvoudig. Gedempte lampen, standaard kroegmeubilair, je kent het wel. Het eten is hier echter heel goed, net als de wijn.  Kan ook niet anders als je het broertje van wijnbar Glouglou bent.

Bar Centraal

Bar Compartir

Bar Compartir

Compartir, Bar Compartir, in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West is hot. Na een start in lockdown- C times- is Compartir de place to be. De place voor een goede borrel, fijn diner of een snelle hap. Het heerlijke knusse zaakje doet de tijd vergeten. Door de leuke inrichting, beneden bar en een smal trapje naar boven (waar meer mensen plaats kunnen nemen), oogt het knus en gezellig. Lees meer 

Café Beurre

Café Beurre

Ze, en dan is ‘ze’ de mensen achter Café Beurre Amsterdam, waren nog niet open of we waren al smitten op het heerlijke blauw-witte interieur van de kleine, in eerste instantie onopvallende zaak in de Amsterdamse Staatsliedenbeurt. Daar zit Café Beurre op een hoek, met een deels overkapt terras, aan de Van Limburg Stirumstraat. Goed nieuws, want zoiets hadden we nog niet in de buurt. Zoiets? Ja. Een restaurants met niets dan vega gerechten en een dijk van een wijnlijst. Voor de vega’s en zéker ook voor de niet-vega’s! Zo kan het namelijk ook. Lees meer

Felperlaan

Felperlaan

Ongecompliceerd eten, kleine kaart, en alles lekker en gezellig. Meer (denken wij dan) wil een mens niet. Bij Felperlaan in Amsterdam West weten ze het simpel te houden, én extreem lekker. Toegankelijk maar wel een echt een avondje uit. U snapt. De eigenaren van Mundi opende deze nieuwe parel van een restaurant en voelen fijlloos aan wat men (lees: wij) wil(len): goed eten en drinken en fijne service. En dat op het randje van het Rembrandtpark.

Door de grote raampartijen valt het knusse zaakje gelijk op. Enne: Felperlaan ligt dus niet aan de Felperlaan. Waarom niet? Geen idee, we wilden het vragen maar zijn dat door het heerlijke eten en de gezellige bediening volkomen vergeten. Oeps. Volgende keer.

Maakt ook verder helemaal niet uit: het restaurant is meer dan de moeite waard om binnen te stappen!

CAFÉ MOOS

CAFÉ MOOS

Een ode aan de Amsterdamse kroeg, kijk daar worden we vrolijk van. En dat is de belofte van Café Moos, het jongste lid van de Amsterdamse Goudvisch familie. Zo’n plekje waar het lekker toegankelijk is voor iedereen en gewoon knetter gezellig, all day, every day. Een gezellig buurtcafé, waar ze weten hoe je een feestje moet bouwen. Café Moos dus, in een kek hoekpand in de Spaarndammerbuurt (aan de Spaarndammerstraat).

 

Café Moos is, zoals gezegd, lid van de in Amsterdam bekende Fam. Goudvisch. Mocht dat vraagtekens oproepen, dan helpen we je graag een handje: dat wil zeggen dat ze een telg zijn in een horecafamilie met familieleden als Arie, Bonnie en De Neef van Fred. Allemaal van die fijne, knap vormgegeven, no bullshit zaken in Amsterdam.

Boothuis

Boothuis

Ook in Amsterdam Nieuw-West komen steeds meer leuke plekken. Het is even zoeken naar deze hidden gem, maar dan heb je ook wat. Pal aan de Sloterplas, verborgen tussen het groen ligt, Boothuis. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. De kaart is uitgebreid en gevuld met Italiaanse gerechten. Van pizza, tot pasta tot pappa al pomodoro (aanrader!). In de zomer zit je heerlijk op het terras op de vlonder waar je uitkijkt over de plas en in de winter verhuis je naar binnen óf staat de vuurkorf aan.

Boothuis

Branie

Branie

Branie is een Aziatisch restaurant in de Tenkatestraat. Op de kaart staan voornamelijk kleine gerechten uit Zuid-Oost Azië. Ideaal als je keuzestress hebt want je kunt meerdere gerechten bestellen. Naast lekker eten serveren ze hier goede exotische cocktails die de bartender speciaal voor je maakt.

Branie

Fotocredit: @dining.by.demi

 

Café Binnenvisser

Café Binnenvisser

We wijdden al eerder een artikel aan deze all time favourite, maar ook in dit lijstje mag Café Binnenvisser niet ontbreken. Dit restaurant ligt op een heel leuk hoekje aan het Bilderdijkpark. In de zomer zit je hier heerlijk op het terras, in de winter is het binnen ook lekker knus. Er hangt een beetje een Frans sfeertje, maar dan wel met het vlotte van Mokum. De bediening is vriendelijk en weet veel van de gerechten die op de kaart staan. Dat is een leuke trouwens, niet alleen qua eten maar vooral qua drankjes. Van klassiekers tot natuurwijnen, de keuze is reuze. Voor grote eters is dit wellicht niet de beste optie, want de porties zijn hier aan de kleine kant.

Café Binnenvisser

 

Bar Kosta

Bar Kosta

Bar Kosta in Oud-West is een fijne plek om te borrelen, lunchen en dineren. Op de uitgebreide kaart staan ook een aantal vega(n) opties. Naast eten kun je hier ook pubquizzen, voetbal kijken en spelletjes spelen en er worden geregeld weekendspecials georganiseerd. Aan reserveren doen ze hier niet (alleen voor grote groepen) dus je kunt gewoon gezellig komen aanwaaien.

Bar Kosta

Pacific

Pacific

Naast de Westergasfabriek in het Westerpark ligt Pacific. Een echte all day én night favoriet. Overdag kun je hier heerlijk zitten, ‘s nachts gaan de voetjes van de vloer. Binnen is het groot en gezellig, al zitten we in de zomer het allerliefst op het (bijna) altijd zonnige terras. Bij het samenstellen van de menukaart wordt rekening gehouden met het seizoen en als het even kan worden de gerechten bereid op open vuur. Naast vaste clubavonden in het weekend zijn er ook geregeld uiteenlopende evenementen.

Pacific

Café-Restaurant Amsterdam

Café-Restaurant Amsterdam

Een gouwe ouwe met een heel groot menu, dat is Café-Restaurant Amsterdam. Nu is zo’n groot menu niet altijd een goed teken, maar we hebben hier nog nooit iets besteld wat níet lekker was. Het restaurant bevindt zich in het voormalige Machinepompgebouw vlakbij het Westerpark. Het is hier dus erg groot en hoog en er hangt een industriële Franse sfeer. Chique én gezellig. Een fijne plek om overdag koffie te drinken en te lunchen of om ‘s avonds te tafelen met vrienden.

Café-Restaurant Amsterdam

Pizza Project

Pizza Project

In de Cremerbuurt vind je Pizza Project. Bij deze Neapolitan Pizza Bar eet je de lekkerste pizza van Amsterdam. Het deeg wordt 48(!) uur gerezen waardoor de pizza’s extra luchtig worden. Mocht je als nog geen hele pizza op kunnen, bestel dan stiekem de kinderversie. Binnen is het niet heel groot, wel lekker knus.  Geen gedoe met botte messen of rollers want je pizza knip je hier – à la Pippi Langkous – zelf met een schaar. Fijne plek voor een date night.

Pizza Project

UMAMI by Han

UMAMI by Han

UMAMI by Han is een modern Aziatisch restaurant op de Overtoom. Michelin-chef Han Ji van de HanTing Cuisine kookt hier de sterren van de hemel. Klinkt allemaal chiquer dan het is, het restaurant zelf is namelijk hartstikke toegankelijk. Dat neemt niet weg dat de kwaliteit van het eten hier erg goed is. Een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur is dat eten mensen dichter bij elkaar brengt, alles draait hier dan ook om social dining.

UMAMI by Han