1 maart 2020, door Imara Milatz

12 x Mexicaans eten in Amsterdam

1 maart 2020, door Imara Milatz

12 x Mexicaans eten in Amsterdam

Hola guapa! De Mexicaanse Cucina in onze grootste stad doet het goed. Het gebeurt regelmatig dat er weer een Mexicaan haar deuren opent, gelukkig! Er zijn een handje vol gouwe ouwen te vinden in Amsterdam, en een aantal kakelverse opening, Verstopte Mexicaanse vrienden en de geijkte tourist traps. Wij willen, uiteraard, alleen de lekkerste én de gezelligste adressen bezoeken (om vervolgens te tippen). Vandaar een kant en klaar lijstje met 12 keer de lekkerste Mexicanen in Amsterdam. Margarita's, cerveza's, nacho's en taco galore por favor! 

Rosario Cocina Mexicana

Rosario Cocina Mexicana

Handjes  op elkaar voor het nieuwe Rosaria Cocina Mexicana in de Amsterdamse Jordaan. Verwacht geen uitgekauwde die-kennen-we-nu-wel taco’s en nacho’s. Nee nee, bij Rosaria Cocina Mexicana Amsterdam de serieuze Mexicaanse keuken van Tamales en Carnitas de pato (gekonfijte eend).

Rosario Cocina Mexicana 

 

 

Chiapas Taco-Cartel

Chiapas Taco-Cartel

De ALLERlekkerste taco’s van Amsterdam? Bij Chiapas Taco Cartel in de Pijp. Zonder twijfel. En dan is het ook nog eens de zaak met de grootste gunfactor van allemaal, vandaar op deze site wederom een keer een ode aan het kleine pijpenlaatje van een all year long zomerrestaurant. Afhalen en thuis bezorgen is de hoofdmoot en wie binnen wilt zitten mag lekker aan de bar komen bestellen.

Chiapas Taco-Cartel

 

 

 

Calle Ocho

Calle Ocho

Relaxte sfeer, swingend Miami-esk kleurig interieur met flamingo’s en hula girls, klein, fijn: wat wil een Bart nog meer? Alles spetterend explosief op smaak gebracht bij Calle Ocho. Superhappen dit, eigenlijk een beetje om te delen, terwijl je stiekem alles voor je alleentje wilt houden.

Calle Ocho

 

 

 

"

Ook zo’n zin in Mexicaans maar proef je het liever in het land zelf? Alstublieft, de beste restaurants in Mexico, Tulum

"

Frida Cantina

Frida Cantina

Locatie check, en een goede Mexicaan is altijd een goed idee. Frida Cantina is groot en graag ingedeeld in knappe, knusse zithoeken. Happy eetspot.

Frida Cantina

 

Mr. Haz

Mr. Haz

Mocht je denken dat het nu wel klaar is met alle Amsterdamse taco-bars, dan heb je het mooi mis! Taco-Galore tegenwoordig in de Nederlandse hoofdstad maar er was – zeker hartje Jordaan, absoluut nog ruimte voor een nieuw Mexicaans adres. Bij Mr. Haz.

Mr. Haz

 

Coba Taqueria

Coba Taqueria

Jaaahaaaaa. Lord knows that we love good Mexican food. En taqueria Coba, of Coba Taqueria, wat je wil, is nu al een blijvertje, zoveel is zeker. Verwacht overheerlijk spicy food en frisse drankjes.

Coba Taqueria

 

Parakeet

Parakeet

Let’s nacho the night away! Mexicaans in Amsterdam West, met een dikke vette focus op, nouja, op de borrel eigenlijk. De cocktails zijn ontzettend on fleek (tip top in orde dus) en verder zijn het met name de krakerige Mexicaanse verse gemaakte chips met dips die hoge ogen gooien bij Parakeet. Dat is dan meteen ook eigenlijk alles wat ze serveren: nachoschotels.

Parakeet 

 

 

"

Ben je vooral op zoek naar de beste taco hotspots in Amsterdam. Dan moet je hier wezen.

"

Salsa Shop

Salsa Shop

In New York is het een dikke hit, in Londen vind je een Tortilla op iedere straathoek dus waarom geen gezonde snelle Mexicaan in Amsterdam? Het Nederlandse antwoord: Salsa Shop. Dit werd een hoge, lichte zaak met een ruime counter. Het idee, een Mexicaans menu (een meerstappenplan, kind kan de was doen), met verdomde hete hete saus (be careful what you wish for…), zelfde yummie-ness en uiteraard taco’s.

Salsa Shop

Bacalar

Bacalar

Bacalar is de nieuwe frisse Mexicaan tussen alle andere Mexicano’s. Amsterdam Noord om precies te zijn. Laat Bacalar daar nou perfect camoufleren binnen het industriële Noord waar het huist in een edgy pand (grafitti all over).  Al bij Coba Taqueria geweest en enthousiast? De volgende keer staat Bacalar op het menu. Zelfde eigenaar en zelfde chef (Joachim de Buck) betekend gegarandeerd een succesverhaal.

Bacalar

 

Señor Mostachio

Señor Mostachio

Soms zijn er van die dagen dat we ontiegelijk veel zin hebben in Mexicaans maar niet de deur uit willen. Señor Mostachio is de perfecte uitkomst. Hier vind je alles wat je verwacht bij de Mexicaanse keuken én kun je het mee naar huis nemen (dubbel feest). Ook al kun je er even goed lekker blijven zitten. Een kleine, fijne ruimte aangekleed met Mexicaans street art op de muren.

Señor Mostachio

 

"

Is dit nog niet genoeg Mexico in Amsterdam? We hebben nog meer 

"

Los Pilones

Los Pilones

Los Pilones is killing the Margarita game. Zin in aardbei, mango of gewoon simpel zoals we hem het liefst hebben. Ze maken het hier en ze maken het hier goed. Samen met een lekkere hap zit je hier dus wel snor.

Los Pilones

 

Cábron

Cábron

In de Pijp, rond en op de Albert Cuyp (letterlijk, als de markt geopend is, staat er een kraam met Mexicaans streetfood), vinden we nog een Mexicano genaamd Cabrón. Leuke side note over dit adres: “Cabron” is in het Spaans een fiks scheldwoord en vertaald zich naar “klootzak”, “etterbak” of nog origineler “oetlul” evenals het veel lievere “heerlijk”. Mag je zelf invullen welke betekenis jij aan het woord geeft. Wij hebben toch voorkeur heerlijk, want heerlijk is wat dit adresje is.

Cábron