Nederland14 mei 2024, door Sascha Laks

Even helemaal nix: alcoholvrij op date

Nederland, 14 mei 2024, door Sascha Laks

Even helemaal nix: alcoholvrij op date

Even geen alcohol. Er zijn genoeg redenen (of helemaal geen reden) om (even) niet te drinken. Misschien heb je tentamens, een belangrijke sportwedstrijd, een zenuwslopende deadline op het werk, of moet je met de auto naar huis. Gewoon even geen alcohol. Of helemaal nooit alcohol, dat kan ook natuurlijk.

Maar hoe zit het dan met een date? Voor velen is alcohol vaak de ijsbreker. Moet je de date afzeggen omdat je denkt dat het zonder alcohol ongezellig zal zijn? Doe niet zo mal. Er zijn talloze andere activiteiten die je met je date kunt ondernemen zonder ook maar één druppel alcohol te nuttigen. En geloof ons, ze zijn minstens net zo leuk dat je het bier of het glas wijn niet eens mist. Hier zijn onze tips voor alcoholvrij op date:

Nog geen date? Dan is Breeze het antwoord: dé datingapp van het moment. Waarom? Daar zo meer over.

simpel, safe en serieus

simpel, safe en serieus

Een beetje moe worden we ervan, elke keer die verantwoording afleggen waarom je even geen bier of wijn drinkt. Een echte reden is niet eens nodig, maar af en toe is het gewoon lekker om een detox te nemen van al die alcohol. Iedereen zijn eigen keuze hoor, en gezonder is het zeker.

Maar wat dan als je wilt daten? Dan neemt Breeze in ieder geval al een heel stuk stress weg. Breeze is dus een datingsapp. Waarom is Breeze dan zo fijn? Nou, je hoeft niet eindeloos te chatten. Zodra er een match is, regelt Breeze de date voor je. Jij en je date geven aan wanneer jullie beschikbaar zijn, Breeze kiest de locatie (veilig bij een van de aangesloten cafés), en hop, je kunt op date.

Nu kan het in sommige gevallen wel fijn zijn om wat meer informatie over je date te hebben. Gelukkig kun je een uitgebreid profiel instellen. In de bio van je Breeze-account kun je bijvoorbeeld aangeven of je wel, soms of geen alcohol drinkt. Zo weet je date meteen waar hij/zij aan toe is. Fijn toch?

 

Breeze is te downloaden op Apple en Android apparaten. Breeze is te gebruiken in 15 steden in Nederland (en ook in België en Duitsland).

Wat bestel je?

Wat bestel je?

Breeze regelt dus die date. De locatie is al bepaald. Wat een gemak! Maar ja, eenmaal aangekomen: wat bestel je? Gelukkig staan er vandaag de dag heerlijke non-alcoholische opties op het menu. Dus je hoeft niet per se ‘saai’ voor cola of water te gaan.

Bij Vessel 11 in Rotterdam serveren ze bijvoorbeeld een Shirley Temple waarbij je niet eens merkt dat er geen alcohol in zit. Of ga bij de Gebrouwen door Vrouwen bar in Amsterdam voor een Bloesem Bluf 0.5%. Of voor een Vrijer Blond 0.4% bij Café de Jeugd. Ook bieden veel cafés een Vrijwit van Brouwerij het IJ aan. Ben je niet zo’n fan van mocktails of alcoholvrij bier? Dan is een lekkere kombucha altijd een goede (en gezonde) keuze.

Dus geen ijsbreker? Nee dat niet. Maar onthoud als het een beetje goed klikt, is er genoeg om over te praten. Die connectie moet er ook zijn zonder alcohol.

Tweede date? Eropuit

Tweede date? Eropuit

Was de eerste date zo gezellig dat jullie een tweede willen plannen? Yes! Dan is een buitendate perfect. Een drankje doen is leuk, maar het kan ook geen kwaad om iets meer out-of-the-box te denken voor een originelere date. En op deze manier zul je het drankje ook niet missen, want je bent lekker bezig.

Denk aan een boswandeling en neem een picknickmand mee voor een lekkere lunchbreak. Of neem je date mee naar het strand, en maak hier een romantische sunset wandeling. Ook is een koffietour erg leuk, en kun je meteen je favoriete stad (of dorp) laten zien.

Ga samen hardlopen, boulderen, of als fietsen je ding is, ga dan een rondje wielrennen of mountainbiken. De mogelijkheden voor sportieve dates zijn eindeloos. Misschien wil je jouw favoriete sport wel introduceren aan je date. Waarschijnlijk kunnen ze wel een lesje gebruiken, maar gelukkig ben jij er om ze een duwtje in de juiste richting te geven, begrijp je?

Meer inspiratie voor outdoor dates nodig? Lees hier verder

Goed nixen

Goed nixen

Het is niet voor iedereen weggelegd om urenlang stil te zitten en te kletsen. Daarom is het leuk om een activiteit toe te voegen aan de date, zodat je tijdens het praten ook lekker bezig bent. Wat dacht je van mocktails maken? Het goede nieuws is dat eigenlijk alle cocktails alcoholvrij kunnen worden gemaakt! Bij World of Nix, de eerste alcoholvrije slijterij van Nederland, kun je ingrediënten halen zoals alcoholvrije gin voor een heerlijke ‘gin’ & tonic. Lekker shaken dan maar. Ook fijn aan deze optie is dat het lekker vertrouwd bij jou thuis kan (of bij die van je date natuurlijk).

Check onze andere lijstje met fijne alocholvrije dranken + recepten

 

 

Geen alcohol drinken betekent niet dat je saai, ongezellig of not fun bent. Just so you know. Want er is veel meer te bespreken dan simpelweg onze drinkgewoontes, toch? Niet dan? Dus laat die diepe levensverhalen maar doorkomen, of de hele avond lekker lachen, gieren en brullen!

Musea: verleden, heden of toch de toekomst?

Musea: verleden, heden of toch de toekomst?

Niet zo’n sportyspice? Of gewoon even niet in de mood voor een sweaty date? Dan is een culturele uitstapje een leuke optie om samen met je date te doen. Kunst is ook een lekker onderwerp waar je lang over kunt praten, en waar iedereen een andere perceptie van heeft. Perfect om hem of haar beter te leren kennen. Dus waar moeten jullie zijn?

In Amsterdam is er een overvloed van interessante musea, zoals bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, FOAM museum, of Moco Museum. Maar ook in andere steden zijn er natuurlijk genoeg leuke opties. Even op een rijtje:

De musea in kwestie

De musea in kwestie

Den Haag:

 • Escher in het Paleis
 • Mauritshuis
 • Beelden aan zee (Scheveningen)
 • Voorlinden museum (Wassenaar)

Rotterdam:

 • Kunsthal
 • Boijmans van Beuningen
 • Chabot Museum
 • Huis Sonneveld

Breda:

 • Bierreclame Museum
 • Breda’s Begijnhofd
 • Miniatuur- en poppenhuizenmuseum