Nederland15 augustus 2020, door Maartje

hoeve duin & kruidberg, een heerlijke buitenplaats onder de rook van Haarlem

Nederland, 15 augustus 2020, door Maartje

hoeve duin & kruidberg, een heerlijke buitenplaats onder de rook van Haarlem

Maybe it's us maar we gaan de laatste tijd nogal hard op al die heerlijke buitenplaatsen die Nederland rijk is. Want heus, het zijn er nogal wat hoor! alleen al in Noord-Holland, de gemeente waarin we het meest verkeren, stikt het ervan. We noemen een Strandvier in Monnickendam, Plantage Rococo in Velzen, Buitenplaats Plantage in Vogelenzang, de Tuinman in Hilversum en natúúlijk Vuurtoreneiland, forever favoriet in Amsterdam. Zo kunnen we echt nog wel even doorgaan (scrol even door naar onderen, daar vind je nog een mooi lijstje) maar daar ging het hier niet over. Nee, we hebben het over Hoeve Duin & Kruidberg. Bestaat al jaren maar kreeg onlangs een nieuw jasje en ja, dat is fijn!

hoeve duin & kruidberg

hoeve duin & kruidberg

Op de fiets vanuit Haarlem sta je er zo (auto mag ook) en Hoeve Duin & Kruidberg werd bovendien ook onlangs flink verbouwd. Aan de duinen vind je het, op steenworp afstand van het plaatje van Landgoed Duin en Kruidberg dat wel een picture perfect schommel heeft maar verder niet super kindvriendelijk is.

De Hoeve is dat daarentegen wel, want weinig plekken waar er én het beste ijs van de regio wordt geschept én er buiten zoveel vermaak voor het kroost is als hier. Zo kan je kind rondcrossen op een speelauto, is er een levensgroot schaakspel en slingeren er overal van die skippypaarden. Bovendien is het boeltje heerlijk no-nonsense en daardoor zo charmant. Het ideale vertrekpunt of dé plek voor een pitstop als je gaat fietsen door de duinen.

Enne, als je dit al leuk vind, dan mag je dit artikel ook echt niet missen: een heel aantal van de fijnste buitenrestaurants van Nederland