13 maart 2022, door Maartje

Een lijstje nieuwe (niet te missen) restaurants in Amsterdam

13 maart 2022, door Maartje

Een lijstje nieuwe (niet te missen) restaurants in Amsterdam

Kijk, zo'n handige lijst met nieuwe restaurants in Amsterdam. Altijd handig als je op zoek bent naar nieuws en eigenlijk nog geen idee hebt wat je wil. De keuze is reuze. Zoals gezegd: hier een (was)lijst aan nieuwe restaurants in Amsterdam die volgens ons niet te missen zijn. Spaar ze allemaal.

(en check ook onze favoriete restaurants in Amsterdam, dat is nét wat anders dan nieuw natuurlijk - the golden oldies zijn hier namelijk ook present. De 2022 update is coming soon)

Café Beurre

Café Beurre

Ze, en dan is ‘ze’ de mensen achter Café Beurre Amsterdam, waren nog niet open of we waren al smitten op het heerlijke blauw-witte interieur van de kleine, in eerste instantie onopvallende zaak in de Amsterdamse Staatsliedenbeurt. Daar zit Café Beurre op een hoek, met een deels overkapt terras, aan de Van Limburg Stirumstraat. Goed nieuws, want zoiets hadden we nog niet in de buurt. Zoiets? Ja. Een restaurants met niets dan vega gerechten en een dijk van een wijnlijst. Voor de vega’s en zéker ook voor de niet-vega’s! Zo kan het namelijk ook.

Hidden Amsterdam

Hidden Amsterdam

Het nieuwe restaurant Hidden Amsterdam zit hartstikke verstopt (aha) achter en onder Mama Kelly. Ha! Je zit er bijna OP het groene veld van het Olympisch Stadion wat het restaurant – eerlijk is eerlijk – een een extra (hele leuke) dimensie heeft. Als was het zonder dat ook al een hele dikke tip van flip hoor: dit nieuwe restaurant bij het Olympisch Stadion: Restaurant Hidden Amsterdam is een high score.

Kikkie van de Prinsensluis

Kikkie van de Prinsensluis

Op de hoek van de Prinsenstraat en de Prinsengracht ligt dit café annex restaurant, letterlijk dan: want je kan achter eten in het restaurant en voor aan de bar eten van de cafékaart. Ook is er een ruim terras en een ruime selectie natuurwijnen. Ideale plek voor een borrel die overloopt in een lange avond met gerechtjes die het niveau van barhapjes ruim ontstijgen.

Kikkie

 

HELLING 7, AMSTERDAM-NOORD

HELLING 7, AMSTERDAM-NOORD

In Amsterdam Noord tussen water, schepen en staal vind je Helling 7. Een woest restaurant met verfijnd eten. Nou ja, zoals ze het zelf noemen ‘geen fine dining, maar ook niet heel casual’. In een oude stalen werfkantine eet je gerechten die bereid zijn op echt vuur en geserveerd krijgt op wit tafellinnen. Een restaurant met een ruig randje, een tof uitzicht en een smakelijk menu.

 

Als je er dan toch bent: het beste van Amsterdam-Noord vind je hier.

 

lees meer

REM RESTAURANT, BAR EN ROOFTOP IN AMSTERDAM

REM RESTAURANT, BAR EN ROOFTOP IN AMSTERDAM

Fancy meets fun en dat allemaal hoog in de lucht bij nieuwe food destination: REM. Restaurant REM that is. Op het iconische REM-eiland (ken je niet? Hieronder meer daarover) opende onlangs een groep ervaren horecaondernemers de deuren van, het volledig gerenoveerde, REM. Een restaurant, bar en rooftop in één. Ha! Of je nu komt voor een kop koffie, een 6-gangen fine dining diner, een cocktail of omdat je zin hebt om te dansen; het kan er allemaal.

En REM is niet het enige toffe dakterras in Amsterdam! Dit zijn de leukste dakterrassen van Amsterdam

 

lees meer over REM Amsterdam

Mesiba Amsterdam

Mesiba Amsterdam

New, new, new! Een Eastern Mediterranean in de Jordaan: hallo restaurant Mesiba Amsterdam! Dit Israëlische restaurant is net geopend en een waar feest (het is niet voor niets dat de vertaling van Mesiba in het Hebreeuws feest is, aha). Op de Lijnbaansgracht 161 in Amsterdam ‘doe’ je Tel Aviv in een avond – sort of speak.

lees meer

Miry Mary

Miry Mary

Midden in De Pijp vind je sinds kort het nieuwe restaurant: Miri Mary. De afgelopen maanden is het pand omgetoverd tot een mooi restaurant, is er een sterk team verzameld en een een menu wat veel beloofd ontworpen. Wat te verwachten? Nou, bij Miry Mary zul je vooral veel uit de moderne Indiase keuken proeven en is er een grote lijst aan cocktails aanwezig (altijd goed). Of het daadwerkelijk echt zo goed en lekker is allemaal weten we nog niet: de eerste maand (juni) heeft het team een proefmaand gedraaid, dus nu kunnen we voor het ecchie aanschuiven.

Sins Of Sal

Sins Of Sal

Achter een onopvallende gevel in de Jordaan schuilt een plek waar nachtelijk Amsterdam zich kan laven aan hun duisterste guilty pleasures… In het schemerduister onder rode TL-verlichting Latin American streetfood met een decadente twist eet je bij Sins Of Sal. Je wilt het, echt waar.
foto credits Silja Summanen
"

Alle vegetariërs verzamelen! 30+ x vega in Amsterdam

"

Thai Thai Poppetje, Amsterdam

Thai Thai Poppetje, Amsterdam

Omdat Thai Thai Poppetje op een nogal lastig (hallo Corona) moment haar deuren opende maar voorál omdat het de allerbeste, leukste en gezelligste Thai van Amsterdam is (en dat is het echt niet alleen volgens ons) zetten we ‘m gewoon nog een keer in ons ‘nieuw in Amsterdam lijstje’. Dit voorgaande gejubel zou namelijk zomaar eens ‘nieuws’ voor je kunnen zijn. Zin in Thais street food? Thai Thai Poppetje in de Amsterdamse Baarsjes. Doe het. Wel reserveren hoor, want ze zijn populair.

 

Lees meer

Madre Amsterdam

Madre Amsterdam

Dikke duim omhoog voor de Mexicaanse keuken en er is nieuws in Amsterdam op dat vlak. Op de plek waar voorheen jarenlang restaurant Cinema Paradiso huisde (Westerstraat, Jordaan, Amsterdam), opende Mexicaans restaurant Madre Amsterdam. Dat is nogal goed nieuws, want wie de locatie kent (van restaurant Cinema Paradiso), weet dat het een topplek is en een fijne, grote zaak (hallo 1,5 meter). Plus: never genoeg van Mexicaans! En al helemaal wanneer het een twee-punt-nul-versie betreft, met Amsterdams-Jordanese schwung.

Benieuwd? Hier lees je meer.

Westerstraat 186, 1015 MR Amsterdam

Yuzu Dining Bar Amsterdam

Yuzu Dining Bar Amsterdam

Binnenkort opent Yuzu Dining Bar in Amsterdam! Yuzu komt je bekend voor? Jaa, we kennen ‘m in Den Haag namelijk al. Wat daar ooit een oude garage was, became Aziatische streetfoodbar Yuzu Dining: een succes. Veel over de opening in Amsterdam weten we nog niet. Wel is bekend dat Yuzu straks te vinden is aan de Kerkstraat 59. In de gaten houden dus…

Bar Bachrach

Bar Bachrach

Het leukste plein van Oost, onder menig Amsterdammer bekend als het Javaplein, is een hotspot rijker. In een pand naast onze lievelingstent Wilde Zwijnen vind je het zusje en nieuwe lieveling Bar Bachrach. Dit restaurant met bar serveert moderne Mediterraanse Midden-Oosterse (ja, een hele mond vol) gerechten, die rechtstreeks uit de streetbars van Libanon, Barcelona en Tel Aviv lijken te komen. Hier schuif je aan voor een goed glas wijn met small bite of om uitgebreid te dineren. En als we de eigenaren mogen geloven, is elk gerecht op de kaart een feestje. Eentje waarbij je smaakpapillen alle kanten op springen. Klinkt leuk toch?

Meer over Bar Bachrach vind je hier!

Javaplein 25, 1095 HR Amsterdam

Maru Japanese Kitchen & Bar

Maru Japanese Kitchen & Bar

Maru betekent cirkel/ rond/ compleet in het Japans. De eigenaren van Maru Japanese Kitchen & Bar hebben deze zaak niet zomaar deze naam gegeven. Nee hoor, hier is over nagedacht. Met ‘Maru’ wordt gerefereerd naar hun eigen kleine wereld, oftewel de knusse, sfeervolle Japanse tent op de Amstelveenseweg. Een plek waar je langskomt voor heerlijk eten met fijn gezelschap in een relaxte sfeer. Over laatstgenoemde gesproken, de gerechten – op de kleine kaart – zijn om te delen. Wat je kunt verwachten zijn verse sushi rolls, gebakken zalm en teriyaki chicken. Enne van al dat lekkers krijg je dorst. Is over nagedacht, want sake, cocktails en wijn in overvloed!

Meer Japans in 020? 11x onze favoriete Japanse restaurants!

Amstelveenseweg 143, 1075 VZ Amsterdam

Freddy Fryday

Freddy Fryday

Deze topper van een snackbar is al langer in Oost, maar sinds kort in West te vinden. De frieten en snacks van Freddy Fryday zijn on another level. Het geheim? De beste aardappels gebakken in perfecte temperaturen. Enne bij zo’n Funky Freddy-frietje hoeft geen saaie topping. Nee hoor, je kunt pulled pork, freddy’s stoof of magic mushroom erbij knallen. Alles lekker.

Lees hier meer over Freddy Fryday

De Clercqstraat 87, 1053 AG Amsterdam

 

Grammes

Grammes

We kunnen ons geluk niet op, er is weer een nieuwe patisserie in town. Welkom, Welkom: Grammes. Croissants, madeleines, brioche, pain aux raisins. Zoals je misschien al wel doorhebt, is dit een Franse bakker/patissier. Maarr mét een eigen twist. Zo verkoopt Grammes een grandiose signature: de cappuccino tart. Het kruimige koekdeeg wordt gevuld met sponscake die lekker heeft gezwommen in een bad van koffiesiroop, een romige koffieganache, een prachtige hazelnootpraliné (zowel qua smaak als looks) en uiteindelijk afgetopt met een mascarponecrème. Je wil het.

Het enige jammere aan Grammes: de bakkerij is alleen op woensdag en zaterdag geopend. Op zaterdag voor pre-orders en walk-ins tussen 9-16u en ‘s woensdags kun je langskomen van 8 tot 12u. Wees snel, want op is op.

Grammes

Maasstraat 16, 1078HJ, Amsterdam

 

Volare

Volare

And de Karavaan goes on… Nouja, sort of speak dan: de eigenaren achter die relatief nieuwe zaak (Karavaan dus) in Amsterdam-West (want krap een jaar open en toen veel te lang hartstikke dicht) heeft een broertje (of zusjes, wat je wil): een toegankelijke Italiaanse trattoria dit keer. De naam? Die is wederom lekker makkelijke te onthouden: Volare. Of zijn wij de enige die bij die titel meteen luidkeels Hazes inzetten? Vast niet.

Horecaondernemers Daan Bonsen en Arne de Wit (de mannen achter Karavaan, Amsterdam dus, dat het helder is) – openen hun Volare in dat welbekende grote hoekpand mét dijk van een terras aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam-West (daar waar voorheen Mexicaans restaurant Frida zat, en daarvoor Partisan en dáárvoor Fa. Speijkervet). Keuren we goed. En lekker nieuws komt dit keer in meervoud: het restaurant heeft namelijk ook nog een eigen een aperitivo bar: Bomboloni’s.

Lees meer over Volare Amsterdam

Admiraal de Ruijterweg 79, 1057 JZ Amsterdam

Restaurant Flore

Restaurant Flore

Restaurant Bord’Eau in (het prachtige) hotel De L’Europe Amsterdam (die met twee Michelinsterren inderdaad) is niet meer. Dat is geen verdrietig nieuws hoor. Welnee: de veranderingen van het restaurant zijn – zo hebben we bedacht – de laatste fase van de transformatie van hotel De L’Europe Amsterdam. Naam en looks werden aangepast zodat de zaak weer optimaal aansluit op het om-te-smullen-hotel. Verder bleef de staf onder leiding van chef Bas van Kranen gewoon hetzelfde. Goed nieuws dus, al met al.

Nieuw jaar (we noemen post-Corona gewoon een nieuw jaar en we hopen van harte dat we post-corona zijn), nieuwe koers. Dat idee. Mét de kwaliteit (en oké, ook de klassieke gastronomie) die je van Van Kranen & Co gewend bent, natuurlijk, maar met meer creativiteit, duurzaamheid en pure producten.

Lees meer over Restaurant Flore

Nieuwe Doelenstraat 2-14, 1012 CP Amsterdam

Bar Bistro Bravour

Bar Bistro Bravour

We ontdekten weer eens een nieuwe leukerd in Amsterdam, deze keer aan de Dapperstraat in Oost: Bravour. Noem het een restaurant, noem het een bar, noem het een bistro – of voeg die laatste twee samen zoals de eigenaren deden -, en je hebt een gezellig restaurant met verfijnde bistrogerechten en een bar waar goede wijnen én cocktails achter vandaan komen. Op naar Bar Bistro Bravour!

Ken je Visbar Beet nog? Juist, die leuke tent op het hoekje van de Dapperstraat. Slecht nieuws, die is niet meer (door te rustige winters en ‘C’), máár wat daarvoor in de plaats is gekomen, vinden we stiekem nog leuker. De mannen achter Visbar Beet, die ook achter Bar Baarsch in West zitten, zijn tijdens de crisis niet bij de pakken neer gaan zitten en besloten het visrestaurant om te bouwen tot Bar Bistro Bravour. Dat ze meer met de letter ‘B’ hebben dan de ‘C’ mag duidelijk zijn. Hoppa, die hebben we alvast gemeen. En dat niet alleen, ze houden bij Bravour namelijk ook van kleine, verfijnde gerechten, gezelligheid en wijn. It’s a match.

Lees meer over Bar Bistro Bravour

Dapperstraat 26, 1093 BW Amsterdam

Chez Miné

Chez Miné

Amsterdam West heeft er een nieuwe hotspot bij en die is nét even anders dan de anderen. Bistrostoelen, rood-wit geruite tafelkleedjes, kubb- en jeu de boules toernooien, een tafeltennistafel, theatervoorstellingen, disco-avonden: Chez Miné heeft het allemaal. En je kunt er (goede!) pizza’s eten en wijn drinken om de Franse camping vibe compleet te maken.

Een recreatiebar noemen ze het zelf, de vier mannen achter Chez Miné, en dat vat het geheel eigenlijk heel goed samen. Buiten vind je het terras met mini-strand en de jeu de boules baan, binnen is er een grote bar met aan de ene kant een gedeelte met tafeltjes en aan de andere kant het recreatiegedeelte. Hier kun je pingpongen, tafelvoetballen, darten en verder jeu de boulen als het buiten koud wordt.

Lees meer over Chez Miné

Bos en Lommerplantsoen 1, 1055AA Amsterdam

Night Kitchen

Night Kitchen

Onder het motto ‘eating out should be more than just dining – it should be an experience‘ heeft Night Kitchen Amsterdam deze zomer (2021) haar deuren geopend. Gebaseerd op het bruisende restaurantleven in Tel Aviv en nu al een nieuwe en niet te missen hotspot in Oud-West.

Het doel van Night Kitchen is je een onbezorgde avond te geven waarin gezelligheid en lekker eten centraal staan. Je kunt met je ogen dicht vertrouwen op de chefs die de heerlijkste Israëlisch-getinte gerechten voor je maken. En dat helemaal afgestemd op de wensen die je aan het begin van de avond hebt doorgegeven. Naast de Israëlische inspiratie bevatten de gerechten invloeden uit de moderne Mediterrane keuken. The perfect match als je het ons vraagt. Denk aan ocotopus met crunchy aardappelen en yoghurt, gnudi (een soort gnocchi, maar dan gevuld met ricotta en courgette), mosselen met tomaat en knoflook en geroosterde knolselderij met za’atar. Allemaal even lekker.

Lees meer over Night Kitchen Amsterdam

Jan Pieter Heijestraat 172H, 1054 ML Amsterdam

RESTAURANT DE JUWELIER AMSTERDAM

RESTAURANT DE JUWELIER AMSTERDAM

Een van de new arrivals is restaurant De Juwelier op de Utrechtsestraat. Een perfecte mix tussen bistro en chique. In dit nieuwe juweeltje van een restaurant kun je aanschuiven voor lunch en diner, waarbij chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (ha! Bekende namen!) je voorzien van de heerlijkste gerechten. Niet de minste chefs, het duo heeft namelijk al twee sterren achter hun naam staan met restaurant ‘212’. De menukaart is met vier voorgerechten, drie tussengerechten en vijf hoofdgerechten niet groot, maar wat ze erop hebben staan is meer dan goed.

Lees meer over restaurant De Juwelier Amsterdam

Utrechtsestraat 51, 1017 VJ Amsterdam

Lolo Amsterdam

Lolo Amsterdam

Viva Italia! De wallen is soon een Italiaans restaurant rijker en daar worden we hier alleen maar blij van. Want tja we zijn gewoon dol op de Italiaanse cucina. De naam van deze nieuwe parel? Restaurant Lolo in Amsterdam. Op de plek waar vroeger restaurant Anna zat, op het Oudekerksplein, komt binnenkort dit Italiaanse concept (zodra dit kan corona-wise natuurlijk).

Lees meer over Restaurant Lolo

Oudekerksplein 48, 1012 GZ Amsterdam

Barts Best of: Italiaanse restaurants in Amsterdam

Barts Best of: Italiaanse restaurants in Amsterdam

Niet zelden wordt Amsterdam vergeleken met Venetië. Ja, het is mooi, maar vooral druk. Te veel toeristen. Te veel rolkoffers. En geen plek meer voor de ras-Amsterdammer. Oh, en er is ook veel water. Bovendien kwam recent in het nieuws dat de maffioso hun business bestieren vanuit ijssalons en pizzeria’s in de Amsterdamse binnenstad. Slechte pers en dat is maar wat zonde. Dus mogen we graag een lans breken voor de Italiaanse schwung die mooi Mokum in onze ogen nóg mooier, lekkerder bovenal, maakt.

Van pizza & pasta tot de écht Italiaan, dit is Barts Best of: Italiaanse restaurants in Amsterdam

Mas Mais

Mas Mais

Mas Mais zou de nieuwe aanwinst in Amsterdam-West moeten zijn. Want daar waar toch al veel gebeurt (er blijven maar nieuwe toffe tenten openen), miste nog een taquería. Tot voor kort, want de mannen achter Mas Mais zagen hun kans schoon om in de van maïs gemaakte schelpen aan de man te krijgen. Nu hoor je ons niet klagen (niemand niet, eigenlijk) en hebben we nog meer reden om Amsterdams Wilde Westen te bezoeken.

Mas Mais

Hoofdweg 456, 1056 DJ Amsterdam

Fiaschetteria Pistoia

Fiaschetteria Pistoia

Alsof we nog niet genoeg Italianen in Amsterdam hebben, zou je denken. Pasta, pizza en tiramisu’s te over. Welnee, dachten de mensen die Fiaschetteria Pistoia eerder al met twee vestigingen aan New York voorstelde. Dat moet in Europa ook kunnen en wel in Amsterdam. Daar werd het boeltje na een overzeese tocht uitgepakt om alle Amsterdammers (en iedereen die naar de stad komt) in te pakken met hun Italiaanse kookkunsten. En dat doen ze als volgt: FIASCHETTERIA “Pistoia” is een plek om authentieke geïmporteerde Italiaanse wijnen te proeven terwijl je uit de traditionele Toscaanse keuken eet, in een sfeer die herinnert aan de waarden die behoren tot generaties Italiaanse tafel liefhebbers. Okeisgoed, you had us at tagliatelle al tartufo nero. Of spaghetti con bottarga. Alles op die kaart, we willen álles. 

Lees meer over Fiaschetteria Pistoia

Utrechtsedwarsstraat 85A, 1017 WD Amsterdam

 

Barts Best of: restaurants Amsterdam

Barts Best of: restaurants Amsterdam

Nieuw is niet per se lievelings natuurlijk. Daar hebben we een andere lijst voor die we steeds blijven verversen.

Hier vind je hem: Barts Best of: restaurants Amsterdam

De Neef van Fred

De Neef van Fred

Waar we zitten? Op het terras van De Neef van Fred. Deze vrolijke vriend is familie van Arie (op de Hoek) en (Bar) Bonnie. Geen in levenden lijve familie, mais non: horecafamilieleden. En die familie is weer onderdeel van de Goudvisch groep (ofwel: de Wijzen Uit het Oosten). Bent u er nog? Afijn, wij vinden het niet erg hoor. Al veel goed gelukte zaken gingen hen voor (de KaravaanLouie Louie, om maar wat te noemen: er zijn er veel meer) en dan is er nu dus deze piepjonge telg op de horecakaart van Amsterdam: De Neef van Fred.

Who’s that boy? Fred vertegenwoordigt het familielid dat we allemaal hebben… Een dosis gekkigheid die van het goede leven houdt. Goed eten, lekker drinken en gezelligheid, dát is Fred. En je kunt er elk moment van de dag en avond binnen vallen. Kijk, dat is de horeca waar we dol op zijn.

De Neef van Fred

Jan Evertsenstraat 41HS, 1057 BM Amsterdam

Café Kuyl

Café Kuyl

We love een goed bruin café. Liever een beetje nonchalant en comfortabel dan hypersophisticated en van dat velvetpinkjungle-stijltje. Nee, we willen back to lekker borrelen in gedimd donker licht. Bier of wijn én een goedgevulde borrelplank erbij. De mannen achter Café Kuyl begrijpen dat. Enkel, zij dachten from scratch een bruin café op te zetten en so they did. Waar? Aan het Rembrandtplein, dat wel. Maar de kans zit er dik in dat we straks allemaal – locals inclusive– al borrelend in Café Kuyl staan.

Café Kuyl

Rembrandtplein 26, 1017 CV Amsterdam

Pop up Bar Piquette

Pop up Bar Piquette

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: giga terras aan het water, verboden drankje in samenwerking met Chateau Amsterdam en op het menu alleen maar lekkers. Huh? Verboden drankje? Yup. Door oude regelgeving is het drankje verboden, maar het team van Bar Piquette Amsterdam wil het oude dogma doorbreken. En trust us als we zeggen dat het drankje er als limonade ingaat.

Lees meer over Bar Piquette

Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP Amsterdam

Margo's

Margo's

De wijk waarin Margo’s 100% Plant Based te vinden is, is een heerlijk gezellig wijkje midden in de Amsterdamse Jordaan: de Eerste Tuindwarsstraat, door ons op deze site al veelvuldig betiteld als de gezelligste straat van Amsterdam (als je ook de Tweede Tuindwarsstraat even meerekent). Je bestelt hier je koffie to go met wat lekkers (alles plant-based en low in sugar!). Als je dan lekker strollt door de Jordaan ben je verzekerd van een succesvolle leuke dag.

Lees meer

Edible Treasure Shop

Edible Treasure Shop

Midden in Amsterdam Zuid, op een hoekje in een woonwijk vind je sinds kort de Edible Treasures shop. Een winkel die wat uitleg vereist maar het komt neer op het volgende: Edible Treasures shop is een conceptstore voor en rondom alles qua koken, eten en in huis. Aan de voorkant van het Edible Treasures shop pand kun je je hart ophalen voor wat verse koffie of thee met lekkers. Prima combinatie: winkelen en lekkers.

Lees meer over Edible Treasures

Jacob Obrechtstraat 75, 1071 KK Amsterdam

Bakkerij Wolf

Bakkerij Wolf

Of we onderhand nog geen genoeg hebben van al die bakkers in en rond Amsterdam? Ben je mal! Nog láng niet. En er is er weer een hoor! Bakkerij Wolf in de 9 straatjes, Amsterdam. Voorheen was Bakkerij Wolf alleen to go maar sinds kort staan er ook heerlijke zitjes voor de deur van de bakkerij. Over die bakkerij, want daar hebben we het over: de topbakker van Morgan & Mees (Paula heet ze) werkt zich er een slag in de rondte om de beste broden, croissants en gebakjes te bakken en showt ze trots in de vitrine.

Bakkerij Wolf

Wolvenstraat 22, 1016 EP Amsterdam

Le Forel

Le Forel

Een bord vol schelpen, een visje die zo van z’n graatje gaat… Het zijn de ‘kenmerken’ van een goeie viszaak, en die signs zijn onmisbaar en vaak makkelijk te beoordelen. Een goed visje is immers een goed visje. Niemand die dat niet proeft, non? En als je dat belooft, dan moet het nóg beter zijn dan we verwachten bij Le Forel (zij beloven het, snappie?), de nieuwe visbar op de Bosboom Toussaintstraat. Deze fishy zaak doet een beetje Frans aan, maar is ondertussen alles behalve (non, c’est non, wie had gedacht: ‘Le Forel’ is verre van het Franse woord voor forel). Een knipoog naar de Franse keuken, die is er zeker voelbaar en zie je terug in het Fransige interieur en het Fransige terras. Ook wanneer je op de kaart kijkt proef je de Franse allure al bijna: kreeftenbisque, ceviche en – mais bien sûr – fruit de mer mocht niet ontbreken. Net zoals een portie frites on the side. Maar ook spannendere zaken, zoals mac ‘n cheese met kreeft. Ook zal er dagelijks verse vis van de markt binnen komen die voor het neusje op de houtskoolgril bereidt wordt. Uiteraard is een oester proeverij (met een glas bubbels of een cocktail) ook hier een optie. 

Le Forel

Bosboom Toussaintstraat 70, 1054 AV Amsterdam

Klein Breda

Klein Breda

Het trio achter The BREDA Group (Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en
Johanneke van Iwaarden) opent een nieuwe aanwinst voor de Amsterdamse horeca: Na het
succes van Restaurant BREDA opent nu het zusje Klein BREDA haar deuren. Er kan uitgebreid
worden geluncht, gedineerd en geborreld. Enne… Klein BREDA heeft een verwarmd terras
wat het hele jaar door geopend is. Vinden we leuk. To be continued.

Klein Breda

Utrechtsestraat 6, 1017 VN Amsterdam

PizzaLab

PizzaLab

Amsterdam Zuid is weer een pizzaspot rijker. Pizza Lab opende haar deuren op de Zuidas en je kunt hier heerlijk genieten van een pizza op het terras. Ze serveren de pizza’s zoals we ‘m kennen, maar ook met een twist. Enne… Je waant je hier echt in de Italiaanse sferen. Vinden we leuk.

Lees meer over PizzaLab

George Gershwinlaan 534, 1082 MT Amsterdam

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Restaurant Qlique

Restaurant Qlique

We kijken verlangend naar de Instagram feed van het nog-niet-geopende restaurant Qlique in de Pijp, omdat het riekt naar alles waar we zin in hebben. Een bar! Een bistro! Gegrilde vis! Vongele pasta! Een fris, zacht cote-de-provence roseetje! Jajajaja. Gooi het op ons. Kommaardoor restaurant Qlique. To be continued. Lees meer.

Ranchi Amsterdam

Ranchi Amsterdam

Toen de horeca-broers Sebastiaan en Christiaan Roosink tijdens de tweede lockdown weer thuis zaten, besloten ze dat het tijd werd om een gat in de markt te vullen. En zo ontstond het idee voor Ranchi Amsterdam. Want er miste volgens hen een fijne plek in Amsterdam waar je kunt genieten van sandwiches in Japanse stijl. Tot nu. Een heuse bezorgservice en popup in café de Bruine Paard kwamen van de grond. See you there! 

Arie op de hoek

Arie op de hoek

De Pijp wordt weer een nieuwe bistro rijker. De naam? Arie op de hoek! Gelegen op jawel… De hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Quellijnstraat! Het nieuwe broertje van Bar Bonnie op de Amstelveenseweg is het. Leuk!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Fiona

Fiona

En ja hoor, met de komst van Lolo aan de achterzijde van het Oudekerksplein, móét er aan de voorkant, aan de Warmoestraat in Amsterdam, natuurlijk ook een nieuwe verschijnen. Klopt. Een eindje verder in de Warmoestraat huist straks het eerste Nederlandse restaurant van Mexico’s bekendste vrouwelijke chef Zahie Téllez (wij kenden haar ook niet hoor, wees gerust, maar in haar eigen land is ze een ‘dingetje’ hebben we ons laten vertellen): Mexicaans restaurant Fiona Amsterdam. En als bonus kijk je vanaf het nieuwe restaurant ook nog eens uit op het water! Op 1 mei staat de opening gepland van dit leuke, nieuwe Mexicaanse restaurant. Persoonlijk zijn we dol op de Mexicaanse keuken (lekker en voordelig – een allemansvriend als je het ons vraagt) en kijken uit naar de komst van ‘onze’ Fiona. Lees meer.

Eetcafé Schotsheuvel

Eetcafé Schotsheuvel

Er is een nieuwe topplek bij het Museumkwartier op de Banstraat. Dat weten we hartstikke helemaal zeker want de bistro met de naam Eetcafé Schotsheuvel is de jongste telg van de mannen achter Wijmpje Beukers. En dat is zonder enige twijfel een Amsterdamse lieveling. Een tweede plek waar je terecht kunt voor culinaire gerechten zonder poespas met een glas goede wijn in een Franse bistro stijl. Leuk!

Je zit hier op houten klassieke stoelen aan houten ronde of vierkante bistrotafels. Het pand is mooi opgeknapt met een houten vloer, houten kasten en houten bemuring. Alles in hout dus… Vinden we mooi! De ramen hebben glas-in-lood details wat helemaal tot zijn recht komt hier en de groene luifels buiten maken de sfeer af.

Lees hier meer.

Wijmpjes Deli

Wijmpjes Deli

En er is meer uit dezelfde koker: in de Jordaan, in de Tweede Anjeliersdwarsstraat om precies te zijn (het verlengde van de Tweede Boomdwarsstraat waar o.a. La Perla en Bar Pif zitten, allebei favorieten) a.k.a. de gezelligste straat van Amsterdam opent Wijmpjes Deli. En dat is, juist, een deli van de mannen achter Wijmpen je Beukers Eetcafé Schotsheuvel maar nu – eindelijk – dicht(er)bij huis voor iedereen die in en rond de Jordaan woont. Thank you very much! De opening staat gepland op 1 mei.

Lees hier meer

BAZOOKA

BAZOOKA

Je kent ze wel toch? De mensen achter House off Watt. Die toffe om-fiets-plek in Amsterdam Oost waar je andere luitjes kunt ontmoeten, kunt flexwerken, borrelen en ook je kroost kan er (heerlijk!) spelen. Well, die mensen hebben er een tweede zaak bij. Nu? Ja nu. Hulde.

Ondernemen zit nu eenmaal in de aard van deze mensen. Ze willen dóór. Zodoende werd de vroegere kauwgomballenfabriek – vette plek very much ja –  in Amsterdam Oost omgetoverd: alles werd geschilderd, behangen, er werd gestruind naar meubilair op veilingen en op marktplaats en tot laat in de avond is er op de steigers gestaan. En nu is het nieuwe broertje van House of Watt een feit. De naam? BAZOOKA Amsterdam. Nice to meet BAZOOKA. Tot snel want we komen eraan!

Wat je kunt verwachten van BAZOOKA? Bovenal de lekkerste bagels, koffie, salades en (straks, als het weer kan) een plek voor een glas goede wijn en een lekkere kouwe klets bier

Lees meer

Tekst gaat verder onder de afbeelding

City Winary

City Winary

Chateau Amsterdam is hot & happening! Chateau? Dus wijn? In Amsterdam? JA! Klopt als een bus. Waar de kleine wijnclub in 2017 als duo (vader en zoon) begon, is het team van city winery Chateau Amsterdam inmiddels enorm uitgebreid. Dat is niet zo gek: Chateau Amsterdam is een uniek stukje ondernemerschap in onze hoofdstad. Zo maken ze hier te gekke wijnen in jawel, Amsterdam. Van druivensoorten vanuit heel Europa. Oui!

Nee hoor, je moet bij Chateau Amsterdam niet denken aan een klein wijnbedrijf dat slechts een flesje of drie produceert. Nee nee. Het chateau is een mooi groot label met meer dan 20 soorten wijn in fles, in vat of uit de tank.

Lees hier meer.

Celia

Celia

In restaurant Celia waan je je een beetje in Amerika. En dan niet Amerika als in de fast food Amerika, maar Amerika als in Californië. Een zeebriesje vanuit Cali waait door de nieuwe zaak. Niet een zeebries à la windkracht 5, nee een comfortabel briesje, zo’n relaxed briesje van windkracht 2. Het design is van Jacu Strauss (die ook de hele en beeldschone renovatie van hotel Pulitzer deed) en het team van Lore Group, die ook Super Lyan de bar van het Kimpton de Witt hebben ontworpen, hebben hier bij Celia ook weer goed hun best gedaan. Simplicity is key. Gezellig, sfeervol, California in de 60’s en 70’s. Frisse en vrolijke kleuren, gele banken, witte en zwarte tegeltjes op de muren, knappe barkrukken, opvallend veel leuke lampen en dat allemaal met de warme kleuren van de houten vloer en details.

Lees hier meer.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Undercover

Undercover

Ja hé hallo! Die hard sushi fans onder ons MOETEN Kitsanin wel kennen. Toch? Deze sushi god (mogen we best zeggen) begon als student met een omakase sushi restaurant in zijn studentenkamer in Amsterdam. Daarna ging hij door: bij The Dylan met een pop-up restaurant, verscholen achter een spiegel in de lounge. En sinds een poosje heeft Kit (we mogen Kit zeggen) zijn eigen restaurant in Amsterdam Oost. En om een beetje in die verscholen, pop-up-eske vibe te blijven is de naam van zijn nieuwe zaak: UNDERCOVER.

Well en toen… Pandemie. Verdorie. Echter: wie Kit kent, weet dat het aan creativiteit nooit ontbreekt. Nieuwsgierig? Sushi fan? Lees hier dan even verder.

Trattoria Linguini

Trattoria Linguini

Authentiek Italiaans op z’n best. Waar? Nou, op de Herenstraat. De man achter het hele gebeuren kennen we van restaurant Oeuf dat hij samen met DJ Géza runt, maar ook van succeszaken als Van ’t Spit en Pazzi. Ervaring dus en dat merk je aan alles. Chef-kok Lorenzo komt uit de Italiaanse stad Pescara en heeft op de pastaschool alles van het (pasta) vak geleerd. De sfeer is warm, knus en gezellig zoals je dat van Italianen gewend bent. Je moet gewoon gaan, heel simpel.

Trattaria Linguini

Local Dealer (oost)

Local Dealer (oost)

Taco’s, ceviche en een goede dosis avontuur en fun. Daarvoor kun je terecht bij je nieuwe Local Dealer. Het idee voor dit nieuwe Mexicaanse restaurant in Amsterdam Oost ontstond op een trip door Mexico. Waar de opzwepende straatcultuur en het meest lekkere eten in de steden en op de stranden heersen. Local Dealer is een echte Mexicaanse food experience. Goed eten en een lekker vurig sfeertje.

lees meer

"

Goedkoop uiteten in Amsterdam? Lees meer.

"

Gertrude (Centrum/ West)

Gertrude (Centrum/ West)

Precies een week waren ze open toen de deuren van restaurant Gertrude weer dicht moesten. Pech maar zelfs in die ene week was de toon al gezet: bij Gertrude kun je terecht voor een steengoede maaltijd en een eindtijd is er – in principe – niet. Tenminste, dat was altijd de boodschap, maar vanwege de nieuwe regels wordt er ook bij Gertrude met shifts gewerkt. Is ok, we maken graag plaats zodat iedereen de gerechten van Chef Amadou Dia kan proeven. Gepekelde sardientjes met rucolaolie bijvoorbeeld, en wij proefden er een verrukkelijke pappardelle met ragù van rund in rode wijn met Parmezaan. Leuk weetje: achter Gertrude zitten Tijn en Géza. Verstappen en Weisz. Die tweede kun je kennen: Géza werd vooral bekend als DJ en acteur, en runt ook de twee Oeuf ei-restaurants in Amsterdam. 

Gertrude

De tekst gaat verder onder de afbeelding

"

Pak ook deze er meteen even bij: de terrassen du moment met lekker lang zon!

"