19 april 2021, door Maartje

Pregnant-friendly restaurants in Amsterdam

19 april 2021, door Maartje

Pregnant-friendly restaurants in Amsterdam

Als je zwanger bent is dat heel leuk en fantastisch, maar ook een beetje balen. Want je mag geen wijn, geen Franse kazen, geen steak tartare en sushi is ook al dubieus. Maar die wijn, dat is wel het ergste. Dus welk restaurant stel je voor als er een diner gepland wordt? We maakten een lijstje met de beste pregnant-friendly restaurants in Amsterdam.

Linguini Trattoria + Bar Boca

Linguini Trattoria + Bar Boca

Linguini Trattoria – Goed Italiaans eten moet in dit lijstje staan, want pasta hoort er toch wel bij. Net als een tafel vol antipasti trouwens en waar dat beter te doen dan bij Linguini. Veel verse producten – want die hebben we nodig – en dat proef je ook. Puur genieten hier waar je alvast kunt wennen aan eten met de family door alles te delen of juist nog even je pasta voor jezelf houdt en solo gaat.

Linguini Trattoria 

Bar Boca – Immer borrel-galore bij Boca (die aan de Westerstraat is nog altijd favoriet), óók als je zwanger bent. Bij Boca namelijk de wijnen van The Grapedistrict op de wijnkaart, zelfs alcoholvrije. En inderdaad, als ze daarvandaan komen zijn ze best goed te doen. Daar komt nog eens bij dat de rest van het menu zo uitgebreid is, daar moet wat lekkers te borrelen bij zitten.

Bar Boca’s

Bar Fisk

Bar Fisk

Bar Fisk – Het Israëlische Tel Aviv is een van de meest indrukwekkende steden, zeker ook op food gebied, waar we ooit waren. Het land, de stad, heeft een unieke, uitgesproken keuken en het is de zelf benoemde vegan capital of the world. Mag. Jezelf zo noemen wanneer je zo’n gevarieerd aanbod aan groente-gerechten weet te bieden. Maar zeker ook vis, en laat dat één van de hoofdingrediënten bij Bar Fisk (Fisk is het Scandinavische woord voor vis: het idee achter Bar Fisk is Scandinavië meets Israël) zijn, alles goed doorbakken uiteraard. Daarnaast heeft de bar een goed uitgeruste cocktailhoek met meer dan volop lekkere frisdranken en een creatieve shaker voor je virgin cocktail mood.

Bar Fisk

Morris & Bella + Café Binnenvisser

Morris & Bella + Café Binnenvisser

Morris & Bella – Een absolute topper waar we direct weer trek in krijgen. Als je je wilt laten verrassen en geen zin hebt om een hele lijst op te noemen van dingen die je niet mag, ga je voor het groentemenu van Morris & Bella. Dat is gezond en – geloof ons – extreem lekker.

Morris & Bella

Café Binnenvisser – Nog zo’n heerlijk restaurant met een wisselend vegetarisch menu, maar je kunt ook gewoon zelf een tafel vol met kleine gerechten bestellen. Een fijne relaxte vibe hier waardoor we echt perfect kunnen ontspannen en genieten, precies wat we nodig hebben.

Café Binnenvisser

En anders kan het hier eigenlijk sowieso niet misgaan: Nieuwe (niet te missen) restaurants in Amsterdam.

Taiko @ Conservatorium Hotel

Taiko @ Conservatorium Hotel

Ja, een sushi-restaurant. Of oké, eigenlijk ‘gewoon’ een Japans restaurant, wat vaak toch neerkomt op rauwe vis & co. Die zag je vast niet aankomen aangezien het eigenlijk altijd afgeraden wordt om sushi te eten. Gelukkig dus dat Taiko niet alleen sushi serveert, want zo kunnen we nog steeds die heerlijke smaken van Japan op ons bord krijgen. Of je nu zin hebt om keuzes te maken of niet, je zit hier altijd goed. De 8-gangen vegan omakase laat de rest van de avond zorgeloos voorbij gaan terwijl je aan het genieten bent met je tafelgenoot. Wil je wel kiezen dan staan er fantastische opties op het menu of bestel van de curious curry pop-up.

Wat je in elk geval vooral niet moet laten hier is een cocktail bestellen. Vooraf even één van de classics reimagined oftewel de alcoholvrije cocktails en je avond wordt perfect. Een goed begin is immers het halve werk.

Taiko

Hikage + Viêt View

Hikage + Viêt View

Hikage – Op de Rozenstraat eten we, net iets anders, weer Japans. Vlees en vis worden traditioneel bereid als katsu, tempura en karaage terwijl de vegan gerechten geïnspireerd zijn door de Shojin keuken – ja, dat zijn de monniken. Alles (kleuren, smaken én kooktechnieken) in vijf om de gerechten voedzaam in balans te houden, maar ook om de geest peaceful te laten worden.

Hikage

Viêt View in de Foodhallen – Heb je ook een craving voor lekker kruidig eten? Vietnamees eten is niet alleen heel smaakvol, maar ook nog hartstikke gezond. Bovendien heb je door de groene thee-cocktails het gevoel dat je echt meedoet. Ze zien er superfeestelijk uit met veel ijsklontjes, een schijf meloen of citroengras. Op het menu bij Viêt View verschillende soorten Bánh mì en Gỏi cuốn (lenterollen) en dagelijks wisselende andere happen.

Viêt View

Ook fijn in die categorie: Ô Mai aan Utrechtsestraat 12, Pho 91, voor pho, buns en bites om te delen zoals de Vietnamese chickenwings, rolls en viskoekjes, Albert Cuypstraat 91. Voor ramen ga je naar de Westerstraat 40 waar je Hinata vindt. Niet alleen kun je hier je noodles slurpen, maar ook heerlijke huisgemaakte limonades.

Wijmpje Beukers

Wijmpje Beukers

Wijmpje Beukers – Dit blijft een all time favorite van ons of we nu zwanger zijn of niet. Een zeer gevarieerd menu waarop je echte klassiekers tegenkomt die vaak toch net een aangename verrassing met zich meebrengen. Weten wat je krijgt en weten dat het goed is, maar toch ook nog een little element of surprise – wij houden ervan.

Wijmpje Beukers

Restaurant Wils – Ja, tijdig reserveren en misschien ook tijdig beginnen met het vullen van de portemonnee nu Wils trots houder is van een Michelinster. Dat het goed was wisten we al, plaatjes van gerechten, maar belangrijker nog zo ontzettend veel fijne smaken. Het open vuur in de keuken trekt de aandacht en de chefs weten er fantastisch eten mee te maken. Extra leuk: de sommelier maakt ook een alcoholvrije pairing voor de avond.

Restaurant Wils

Nazka + Bar Kartel

Nazka + Bar Kartel

Nazka – Het Peruaanse Nazka maakt ons meteen vrolijk, niet alleen doordat het zo kleurrijk is (zowel het interieur als de gerechten) maar bovenal omdat het eten gewoon ontzettend verrassend is en de smaken veelzijdig zijn. Ook niet zo gek natuurlijk gezien de Peruaanse keuken verschillende invloeden heeft gehad en daardoor dus tot een heel eigen spannende blend van smaken is gekomen. En die verfrissende mocktails maken het helemaal af. Je verlaat Nazka happy, gelukkig en met het gevoel dat je net op vakantie bent geweest. Heerlijk.

Nazka

Bar Kartel – Dat vakantiegevoel kunnen we best even doorzetten bij Bar Kartel. Lekker low key streetfood van over de hele wereld. Van Scandinavië naar Maleisië genoeg te vinden en te ontdekken. De sticky eggplant hebben wij al voor je ontdekt precies het comfort dat we zochten. En om onze cravings volledig te laten verdwijnen sloten we onze wereldreis af met een luscious milkshake.

Bar Kartel

 

Extra tips

Bij veel Italiaanse restaurants staat er Sanbitter op de kaart. Een Campari-achtig drankje dat bíjna een beetje aan een heuse alcoholische aperitief doet denken, maar toch echt 0% alcohol bevat. Idem wat betreft Crodino, ook een aanrader, ook 0% alcohol.

Nog energie over? Tales and Spirits en Vesper blijven wat ons betreft dé spots om een virgin cocktail te gaan drinken (en hier worden de prijzen aangepast aan de mindering van alcohol, wat vaak niet het geval is)