22 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reis-Jaarhoroscoop 2021 is hier!

22 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reis-Jaarhoroscoop 2021 is hier!

Jawel! Je allereigenste Giga-Grote (nogal te gekke, al zeggen we het zelf) Reis-Jaarhoroscoop is hier!

2021, here we go! En wel met een gids dwars door de dierenriem heen, met een focus op al jouw persoonlijke highlights en reisplannen in 2021. Immers: het staat in de sterren geschreven en dan is het zo.

 

Zelfs als we thuis blijven. Dat is het mooie van de sterren:  alles wat daarin beschreven staat, kun je vertalen naar bankhangen met een inspirerende reisfilm of -boek. Al hopen wij en de sterren dat het snel weer als vanouds zal zijn natuurlijk.

 

Deze Reis-Jaarhoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje ontwikkeld, geschreven en geïllustreerd en daar zijn we zelf  - nogal - content over. Enjoy!

Astrologie voor dummies

Astrologie voor dummies

Wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop.

Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Deel 1: Ram

Deel 1: Ram

Hoi Ram. Leuk dat je er bent. Mocht je het je afvragen: ook voor jou is 2021 bij uitstek een jaar van contacten en verandering. Sleutelwoorden voor de Ram: ondernemend, actief en onstuimig.

De Ram voelt zich thuis op plekken waar je met prehistorie om je oren wordt geklapperd en waar op een vrij primitieve manier geleefd wordt. Is ook mooi. Rammen zijn doorgaans geen groepsmensen en ze gebruiken graag hun hoofd. Eerst denken, dan doen. Handig wel als je gaat skydiven. Een Ram voelt zich prettig als er veel gedaan kan worden maar een overvol strand? Nee hoor, dankjedekoekoek.

Bij de Ram horen landen als het uitgestrekte en verlaten Finland, het geheimzinnige Israël maar ook het mystieke Egypte en humorvolle Engeland scoren goed.

Lees hier verder over de Ram. 

Deel 2: Stier

Deel 2: Stier

Sleutelwoorden voor de Stier: reëel, praktisch & gezellig.

Er is vanuit Stieren een natuurlijke behoefde aan houvast en (materiele) zekerheid. Dat zie je terug in hun favoriete vakantieadressen. Groot Brittannië en dan met name Wales en Ierland met zijn showers. Maar ook bourgondisch België en Frankrijk bieden tal van mogelijkheden! En zeker New York en Arizona zijn voor Stieren fijne ver weg bestemmingen. Okeisgoed (ik, Maartje, ben Stier – o de herkenning). Vaak hebben Stieren een tweede huis of een stacaravan… Bossen en natuur dichtbij en de mogelijkheid om te koken voor familie en vrienden. Je treft ze ook aan in luxehotels, liefst met zwembad en restaurant (check check check). De Middellandse zee lijkt stiekem best alweer ver. Ver genoeg in elk geval: in 2021 heb je vast ook de neiging het dichter bij huis te zoeken nietwaar?

Lees hier meer over de Stier.

Deel 3: Tweelingen

Deel 3: Tweelingen

Sleutelwoorden voor de Tweelingen: dubbel, levendig & lichtvoetig.

Good to know: Tweelingen kunnen zich razendsnel aanpassen en ze scoren goed als het gaat om overzicht creëren en het uitvoeren van een opdracht. Het lijkt wel of ze overal wat van weten (en vinden) en inderdaad: hun kennis ís ook groot en uitgebreid. Ze kunnen fantastisch goed meedenken maar als het echt de diepte ingaat, lijken ze een beetje af te haken… Een beetje Tweeling kan het eng vinden om zoveel te voelen. Dat laten ze liever
aan het hierna komende teken Kreeft over. Aha. 

Ook wat betreft reizen zie je dit gegeven in het grondpatroon van de tweeling terug. Ze maken graag kilometers, het liefst in eigen vervoer zodat ze veel locaties kunnen zien. En weer door. Kiest een Tweeling toch voor een vaste standplaats, dan is het nodig als er veel mogelijkheden zijn om hun snelle geest bezig te houden. Strand, bergen, een meer of bossen en liefst met een stad en musea.

Lees hier meer. 

Deel 4: Kreeft

Deel 4: Kreeft

Sleutelwoorden voor de Kreeft: ontvankelijk, romantisch en gereserveerd.

Kreeft-mensen hebben meestal een grote verbeeldingskracht en zijn gevoelig voor allerlei indrukken. Ze zijn afhankelijk van hun omgeving, van andermans stemmingen en gebeurtenissen en die lijken te bepalen hoe ze zich voelen. In eerste instantie kunnen ze wat gereserveerd zijn en romantiek uiten vinden zij spannend. Impressies genoeg maar of zij – talking to you! – ze ook echt verwerken is een tweede…

Ook voor de Kreeft staat het jaar 2021 in het teken van het maken van nieuwe en blijvende
contacten zoals vriendschappen voor het leven en zakelijke verbintenissen. Voor een mooie
romantische reis is 26 februari tot 21 maart een prima tijd. Kijk, dat is nu eens informatie waar je wat aan hebt.

Lees hier meer.

Deel 5: Leeuw

Deel 5: Leeuw

Sleutelwoorden voor de Leeuw: eerlijk, open & onbevangen.

Hoewel de leeuw het nationale symbool van Nederland is, vinden zij het doorgaans te nat en te druilerig hier. Het decor is te weinig groots. Zij snakken naar de mediterrane zon en gaan daar eerder loom onder een parasol met een koel glas ergens afgelegen liggen dan zich begeven tussen de massa op het strand. Het mag echter niet te afgelegen liggen want ’s avonds moet er vertier zijn. Er mag geflaneerd worden, de dansvloer bezocht of eindeloos op terrasjes gehangen. Zelden zullen zij alleen op vakantie gaan.

Daar waar de zon is, gaan de Leeuwen graag. Frankrijk, Ibiza, de Middellandse zee, Italië … Stuk voor stuk favoriet. Maar ook hoofdsteden worden graag bezocht, het liefst tijdens een festival. Hear hear.

Meer weten over de Leeuw? Lees dan hier.

Deel 6: Maagd

Deel 6: Maagd

Sleutelwoorden voor een Maagd: intelligent, analyserend en ijverig.

Maagden zijn controle mensen. Dit vinden ze belangrijk. Kennis wordt verzameld, gerangschikt en geordend. Maagden zijn over het algemeen dól op kennis en lijken soms wel een wandelende encyclopedie. Toch zijn ze de meest avontuurlijke onder de tekens. Ha! Maagden zoeken hun eigen grenzen op en hebben, net als de Tweeling, behoefde om kennis te vergaren maar, in tegenstelling tot de Tweeling, vooral voor het grotere geheel en niet zozeer voor zichzelf. Karaktertrekken als ordelijk, systematisering en oog voor het detail horen bij de typische Maagd. Het gevaar schuilt erin dat ze bandeloos worden als ze het grote geheel uit het oog verliezen… Kijk, hoe gezellig is dat ;-)?

Op vakantie gaan ze graag naar gebieden waar ze hun kennis kunnen vergroten. Waar er nog oude gebruiken in ere gehouden worden of waar er niet zoveel nadruk ligt op het nieuwe. Leergierig als ze zijn, zal het Oostblok graag bezocht worden maar ook Zwitserland is een goede optie.

Lees hier meer.

Deel 7: Weegschaal

Deel 7: Weegschaal

Sleutelwoorden voor de Weegschaal: beminnelijk &  diplomatiek. 

Weegschaal is het tweede luchtteken in de dierenriem. Het is het eerste herfstteken en er wordt gewikt en gewogen, je weet wel: de balans opgezocht. De gemiddelde Weegschaal is een geboren strateeg en verafschuwd ruzies en onmin. Vaak blijven daardoor echte stellingnames uit – altijd maar zoeken naar een compromis. Soms ten koste van zichzelf. Een groot charmeur is het, die Weegschaal, eentje die best wel eens ‘nee’ mag leren zeggen. En een omgevingsmens is het ook, net als een eerlijke scheidsrechter.

Astrologisch vallen Oostenrijk en dan vooral Wenen onder dit sterrenbeeld. De gelijkmatige sfeer van de stad spreekt je vast en zeker aan. Weegschalen zijn overigens helemaal niet moeilijk om de hort op  te nemen, waar dan ook naartoe. Al is het wel erg fijn als anderen de knoop doorhakken wat betreft de bestelling: zelf kiezen vinden ze vaak lastig en landen met conflicten, armoede of met extreem weer spreekt ze niet aan.

Lees hier meer over de Weegschaal.

Deel 8: Schorpioen

Deel 8: Schorpioen

Sleutelwoorden voor de Schorpioen: intens, gedreven & vasthoudend. 

Een beetje Schorpioen lijkt een tomeloze energie te hebben. Met een intensiteit die geen enkel ander teken kenmerkt zoeken ze de randen van het leven op. In de tweede helft van hun leven kunnen ze een totale ommekeer in gedrag en optreden ervaren waardoor ze zuiniger omgaan met hun energie. Soms hebben ze de neiging om in de midlifecrisis te blijven hangen…

Vakanties mogen uitdagend zijn voor de Schorpioen. Het extreme en gevaren worden opgezocht. Dat lijkt hun reliëf te geven. Een schorpioen test daarmee zijn of haar blinde vertrouwen in het zesde zintuig. Een beetje ruig terrein, een gedurfde onderneming of een extreem weertype – helemaal iets voor jou, aldus de sterren. Of op de bonnefooi op weg en we zien wel waar we overnachten. Oostbloklanden, voormalig Joegoslavië, IJsland, Marokko, vulkaaneilanden als Lanzarote en Sicilië – ga! Of zelfs een stuk verder weg zoals naar Vietnam en Indonesië of een land in opbloei… Het zijn allemaal mogelijkheden voor de Schorpioen.

Lees hier verder.

Deel 9: Boogschutter

Deel 9: Boogschutter

Sleutelwoorden voor de Boogschutter: vurig, optimistisch & heldhaftig. 

In het Boogschuttertijdperk vindt er in de natuur absolute verstilling plaats. De kortste dag van het jaar. Dit teken wordt in de astrologie geassocieerd met idealen en ideeën, visie en religie en anderzijds met geestdrift en temperament. Maar ook met reislust en behoefte aan expansie. Met een geheel eigen visie – en de drang om die ook een goed te verkondigen – zijn Boogschutters geweldige leraren. Echte ridders zijn het, ja, ook de vrouwen, net als uitstekende gidsen. Geboren optimisten, soms tegen beter weten in.

Ah. De vakantie. Daar keek je naar uit. Een mini break of grote vakantie overslaan? Ben jij betoeterd. Bij vrienden in het buitenland rol je liever te vaak dan te zelden over de vloer en een beetje Boogschutter is dol op snelheid: een motor, een jacht, een cabrio, een sportwagen of een luxewagen in de categorie ‘gas op de die lolly’ is een must (sort of speak) om er op uit te trekken. En dan in één keer door toeven naar je vakantieadres!

Lees hier meer over de Boogschutter.

Deel 10: Steenbok

Deel 10: Steenbok

Sleutelwoorden voor een Steenbok: ernstig, zwijgzaam & geduldig. 

Steenbokken kunnen jarenlang naar dezelfde plek op vakantie gaan, kammen de omgeving uit en worden expert van die plek. Met verve zullen ze het die aanprijzen. Het zijn vaak fervente wintersportliefhebbers. Een gebied wat zich kenmerkt door bergen en keien, is al gauw geliefd. (net als bij het dier, juist). Uitzicht en overzicht lijken wezenlijke behoeften.

Denk aan de Franse alpen, Zwitserland, rotsachtige eilanden als Corsica en Elba, Noord-Afrika en de Himalaya. Noorse en Deense Fjorden, koele gebieden met hoogte. Rusland en dan met name St. Petersburg, en een stad als Praag. Maar ook de koraaleilanden in de Stille Zuidzee. Het hele jaar laat een gunstige tendens zien, relaties veranderen en vernieuwen. Kijk vooruit
lieve Steenbok, en niet achterom.

Lees hier meer. 

Deel 11: Waterman

Deel 11: Waterman

Sleutelwoorden voor de Waterman: origineel, virtuoos & gecompliceerd. 

In Waterman wordt het pad milder en menselijker. Astrologisch gezien wordt dit teken karaktereigenschappen toegediend als vredelievend, vindingrijk, solidariteit en een echte teamgeest. Steek die maar in je zak. De gemiddelde Waterman heeft een goed gevoel voor verhoudingen, een originele kijk op de wereld en beschikt over een aangeboren sociale intelligentie. Hear hear.

Uiterst vredelievend kiest de Waterman niet met verstand, noch met gevoel,, Euh. Ja, inderdaad, dat maakt ze gecompliceerd. Humanistisch als ze zijn, zijn het geboren hulpverleners. Op vakantie zal de Waterman niet graag alleen gaan en hij of zij kiest het liefst voor de meer bijzondere gebieden. Een wereldreis bijvoorbeeld! Helemaal des Watermans. En als dat niet kan? Nou, dan gaan ze alsnog graag het liefst zover mogelijk weg.

Lees hier meer over de Waterman.

Deel 12: Vissen

Deel 12: Vissen

Sleutelwoorden voor de Vissen: idealistisch, afwachtend & onbaatzuchtig.

De Vissen staan vooral bekend om hun neiging tot kluizenaarschap als een immer helpende hand. Oké, dat is veelal niet om het groepsbelang te dienen zoals bij de Waterman maar toch. In Vissen wordt losgelaten. Het is klaar, het is voltooid en er mag naar een ander niveau getild worden. Vissen hebben eigenschappen als onthechting, melancholie, kosmisch inzicht en opofferingsgezindheid. Met als risico van vertroebeling en willen escapen. Beïnvloedbaar zijn ze. En ietwat onzeker, altijd op zoek naar een ideaal. Herkenbaar much?

Vissen houden van water, van zwemmen en van varen. Joh. Een retraite of een heel verre reis (hallo island person, hallo beach person) behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Een beetje Vissen maakt graag reizen naar de kust, naar een eiland, heeft graag een eigen boot of stapt met veel plezier op een cruise.

Lees hier meer over de Vissen.