Finland, Lapland10 januari 2020, door Maartje

De leukste (semi) Budget Honeymoon bestemming (perfect in combi met New York!)

Finland, Lapland, 10 januari 2020, door Maartje

De leukste (semi) Budget Honeymoon bestemming (perfect in combi met New York!)

Wedding-prep seizoen is begonnen! Vanuit de klassieke opzet is het de echtgenoot to  be die de honeymoon voor zijn rekening neemt, maar we mogen allemaal een duit in het ideeenzakje doen, zo vinden wij. Natúúrlijk denk je aan zonovergoten stranden en idyllische door kaarsen verlichte onontdekte restaurantjes (lees vooral ook even over deze 10 honeymoon hotels). Of een romantische boomhut in een afgelegen natuurgebied (of kijk eens naar Lapland!). Tuurlijk. Maar die trouwteller, die loopt op en op en op en op... Vandaar: de leukste Low Budget Honeymoon bestemming (perfect in combi met New York!)

 

La Perla Cottage in Ogunquit, Maine

La Perla Cottage in Ogunquit, Maine

Toen stuitten we op deze, door een U.S. nieuwszender verkozen tot de mooiste honeymoonbestemming van het land: Ogunquit, Maine. Een pittoreske kustplaats aan de Amerikaanse oostkust waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Een uur vliegen vanaf New York City. Dat is mooi want we hebben nét een lijstje gedeeld met de leukste/ beste/ fijnste low budget hotels in the City That Never Sleeps.

En we vonden er de perfecte AirBnB – sowieso een puike low budget tip, mits je weet waar je moet zoeken (antwoord: op Barts Boekje!). Aan de rand van het schilderachtige stadje Ogunquit in de staat Maine staat een compleet huisje dat perfect is voor twee personen (en niet meer dan dat), gehost door superhost Justin. De droom.

Het huisje met uitzicht op de rivier de Ogunquit kost $ 150 per nacht en is de perfecte schuilplek voor even. De gele, met luiken beklede retraite werd in 2017 gerenoveerd: bereid je voor op veel metrotegels, plafonds met zichtbare balken en koperen armaturen. MOOI. Probeer in de zomer te gaan want dan kun je ook nog eens profiteren van de buitendouche.

La Perla ligt op ongeveer 2,8 km van het centrum van Ogunquit en op 1,5 km van Footbridge Beach. Maar het beste: een handje vol restaurants bevinden zich aan het einde van de straat (Angelinas, Beachfire Grill, Pizza Napoli en Liquid Dreams). Wel even goed om te weten: het huisje ligt op een zeer steile helling boven de rivier, dus hoewel het een prachtig uitzicht heeft voor volwassenen, is het waarschijnlijk niet geschikt voor kleine kinderen. Een beetje te vergelijke met Lief Huisje Zeeland, maar dan the American way.

Afijn, het is, zo denken we, het beste wat het ouderwetse Amerikaanse stadje te bieden heeft: strand en schilderachtige straten. Een filmset is er niks bij. Mooi meegenomen: huur je het huisje, dan krijg je er twee fietsen bij. Die wil je, want alles is op fietsafstand en de plaats is, zeker in de zomer en niet voor niets, populair.

Reserveren doe je hier