29 juni 2020, door Nina van Hilst

De mooiste terrassen van Amsterdam (met een vleugje allure) met uitzicht over het water 

29 juni 2020, door Nina van Hilst

De mooiste terrassen van Amsterdam (met een vleugje allure) met uitzicht over het water 

Jongens, het terrasseizoen liet even op zich wachten maar het is geopend. En hoe! Met de ene zomerse dag na de andere worden we getrakteerd op echt terrasweer. Waar de anderhalve meter regel niet voor minder gezelligheid zorgt. We hebben een selectie gemaakt van de mooiste terrassen van Amsterdam. Mét uitzicht over het water zodat het aanvoelt alsof je op vakantie bent. Barts vriendin Dewi ging op terrassentocht en tipte de beste terrassen met een vleugje allure.

Vessel Bay bij Boat&Co

Vessel Bay bij Boat&Co

Midden in de Houthavens vind je het prachtige gebouw van Hotel Boat&Co ontworpen door Kollhoff architecten. Het is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Stiekem doet het ons ook denken aan het Amstel Hotel want het heeft dezelfde chique internationale allure. De Britse Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor o.a. Nobu en Soho House) heeft het restaurant en hotel ingericht. In Boat&Co vind je Vessel Kitchen & Bar. En daar vonden ze het tijd voor Vessel Bay a.k.a. hét terras aan het water. Goede kwaliteit, enthousiast personeel en een sfeervol uitzicht maken de plek.

De menukaart – samengesteld door Ricardo van Ede – is werelds en erg bijzonder. Van Ede: “Eten moet een dekentje zijn voor de ziel. Dat kan heel eenvoudig zijn zoals een mooi stuk brood met een heerlijk knapperige korst, goede boter en verse iets peperige radijsjes. Het moet er niet alleen zijn om je honger te stillen, maar je ook een beetje gelukkiger maken”. Nou precies! En we waarschuwen je vast: de desserts zijn amazing.

What about de kids?  Die neem je gewoon mee. Ze kunnen lekker spelen op de kade en bij mooi weer zwemmen. En jij kan toekijken met oesters en een wijntje. Vakantiesfeer zeiden we toch…

Reserveren valt aan te raden.

Moon X Terrace - op het dakterras van de membersclub A’DAM&Co

Moon X Terrace - op het dakterras van de membersclub A’DAM&Co

Het uitzicht over Amsterdam en het IJ vanaf het terras van restaurant Moon is echt magisch. In juni en juli kan je in het weekend zowel lunchen als dineren op het dakterras van de membersclub A’DAM&Co. Doordeweeks is het terras alleen toegankelijk voor de members dus het is echt exclusief om op dit plekje te eten. Neem een trui of jas mee want het kan weleens gaan waaien. En mocht het weer omdraaien dan regelen ze zo weer een tafel voor je binnen in het restaurant.

Achter de schermen bij Moon hebben ze de afgelopen maanden niet stilgezeten.  Het interieur heeft een nieuwe look gekregen en er is een menu samengesteld – onder leiding van Hans Geertsema en Marco IJpma – waar Nederlandse gerechten de hoofdrol spelen. Tried and tested en het is mind blowing. De meeste gerechten zijn ook nog eens vegetarisch(!). De frietjes, die in laagjes aardappel op elkaar zijn gestapeld, zijn echt een aanrader. Om je gelijk het mooiste van Moon te laten ervaren bieden ze een dagelijks wisselend driegangenmenu (inclusief een fles wijn per duo, tafelwater en koffie) voor €60 per persoon.

Via deze link kan je reserveren.

Marie in hotel L’Europe

Marie in hotel L’Europe

Hartje centrum aan het water ligt Marie. Het restaurant van hotel L’Europe heeft een heerlijk terras. Qua sfeer een beetje Franse Rivièra met het uitzicht op downtown Amsterdam. Denk aan oesters, heerlijke vis en salades en je hebt het plaatje wel compleet. Ook met slecht weer is het hier heerlijk vertoeven want er zijn doorzichtige schermen zodat je niet nat wordt en als het wat kouder is zetten ze de heater voor je aan.

Ga je naar het toilet loop dan vooral even langs de receptie de gang in. Deze gang is door de Amsterdamse interieur design studio Nicemakers prachtig ingericht. Het duo Joyce Urbanus and Dax Roll zijn bekend van o.a. het Hoxton Hotel, SLA en Hotel Le Grand Quartier in Parijs. De oude stijl is met respect behouden. Alsof het altijd al zo was ingericht maar dan nieuw. Ze noemen de gang ‘de huiskamer’ en zo voelt het ook aan want je wil meteen lekker ergens gaan zitten en een boek lezen. Maar goed, we willen terug naar die oesters op het terras.

Of toch nog even verder verdwalen in het hotel… De spa van Skins (met zwembad!) zat er al en nu heeft Mendo hier zijn tweede winkel gevestigd. Je vindt ook nog de showroom van florist The Wunderkammer en een nieuw Italiaans restaurant: Trattoria Graziella. Dit restaurant is vernoemd naar  een vintage Italiaans fietsenmerk en legt zo de link tussen Amsterdam “de fietsstad”, met het speelse karakter van het fietsmerk en de vintage, Italiaanse stijl.

Reserveren bij Marie kan via deze link.