9 juni 2016, door Maartje

5 x De Beste Vleesrestaurants van Amsterdam

9 juni 2016, door Maartje

5 x De Beste Vleesrestaurants van Amsterdam

We zeiden het al eerder: vega- en vegan: ja. Maar tsja, soms zijn de cravings naar écht goed vlees niet te onderdrukken. En waarom ook niet? Natuurlijk willen we dan wel graag zeker weten dat één en ander op z'n allerbest is, in smaak, ja, en wat betreft het voorland van de gerechten op ons bord. Voilà, vijf vleesrestaurants die je op alle fronten een fantastisch maal voorschotelen.

Loetje
Behoeft Loetje nog uitleg? Nee toch? Een kale (en heerlijke) biefstuk in zijn eigen jus is de standaard, je patat bestel je on the side. Bij de bekendste Loetje in Zuid (Johannes Vermeerstraat 52) hoef je op vrijdagavond rond achten niet te rekenen op een tafel, maar Loetje Centraal, met zonnig terras aan het water, wordt vaak vergeten. Of op naar Ouderkerk aan de Amstel, of naar Oost. Een keten is de klassieke Amsterdammer inmiddels, maar de biefstuk blijft onverminderd goed. Loetje

Uptown Meat Club
Vlees, en hoe. Op de Van Bearle.

reserveer-online-copy

Barts-Boekje-meneer de wit heeft honger

Meneer de Wit heeft Honger
Geen aloude klassieker maar wat ons betreft wel een nieuwe klassieker en een restaurant dat op de meest bijzondere manier de meest bijzonder vleesgerechten op tafel tovert. Meer lezen daarover doe je hier. (beeld rechts via @brechtjebaars)

De Nachtwacht
Hetzelfde effect als op het Leidseplein (en dat je dan naar Midtown Grill gaat), maar dan op het Rembrandtplein? Look no further: De Nachtwacht is je man. Lees meer. of:

reserveer-online

Barts-Boekje-Bistro-Baret

Bistro Baret
Je hoeft naar één keer naar de broers van Bistro Baret om een beetje verliefd op ze te worden. Dat zit 'm in de gezellige ongedwongen sfeer, in de bevlogenheid van de broers voor goed, lekker en eerlijk eten maar zeker ook in de meer dan smakelijke Côte De Boeuf van 750 gram mals Schots rundvlees met gegrilde groente, perfecte friet en salade. Lees meer: Bistro Baret

Meer van dat? Denk ook eens aan Meat West in de Hallen, want daar zit je zo heerlijk intiem in de ronde zitjes. Ben je in de Pijp, dan zijn Julius Bar & Grill (de beste man schreef trouwens onlangs ook een boek) en Café Carbon puike opties. Iets verder in Zuid ga je naar The Roast Room (bij de Rai) of het nieuwe Uptown Meat Club (aan de Van Bearle).

En natuurlijk Graceland, want altijd Graceland. In dat geval:

reserveer-online