24 december 2021, door Margaux van der Mieden

Het leukste om te doen voor, tijdens en na kerst

24 december 2021, door Margaux van der Mieden

Het leukste om te doen voor, tijdens en na kerst

Wát gaan we (nu weer) doen met kerst? Toch wel - naast 'wat gaan we eten met kerst?' - de meestgestelde vraag tijdens de decembermaand. Aangezien alles weer potdicht is, weten we het nu oprecht niet. Of toch wel? Bij Bart hebben we alle opties even goed bekeken, en maakten een fijn kerstlijstje. Dit is het leukste om te doen voor, tijdens en misschien ook wel na kerst! Alsjeblieft, dankjewel.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Wat doen we als alles (weer) dicht is? Nou, de wandelschoenen aantrekken en een rondje doen. Maar we willen niet wéér hetzelfde rondje maken. Goed nieuws: je kunt deze periode bij CuliWalk Zuidoost en Winter Wonder Walk Museum Quarter stappen én happen. Tijdens de CuliWalk in de Amsterdamse Poort loop je – met drankje en hapje – langs diverse horeca- en culturele adressen. En leer je meer over verschillende keukens plús kom je toffe kunst tegen.

De Winter Wonder Walk rondom het Museumplein is er ook eentje die je niet wil missen. Met (gratis) audiotour van ‘meesterverteller’ Willen de Ridder luister je naar de verhalen over deze buurt. Zin in heerlijke wintersnacks? Kan! Enne de kids meenemen, goed plan, want dit is een uitje voor de hele familie.

 

 

Pillows de Raay (Baarlo)

Pillows de Raay (Baarlo)

Pillows Charme Hotel Château De Raay is een uniek chateau-hotel, midden in een groene, sprookjesachtige omgeving. Waar je het hotel kunt vinden? In Baarlo, Noord-Limburg. We zijn persoonlijk gaan testen (iemand moet het immers doen) en spoiler alert: het is er héérlijk van A tot Z! Perfect voor de uitslaper (hallo heerlijke bedden) én natuurliefhebber (hallo natuurgebied De Peel). Dé perfecte plek voor een staycation in lockdown.

Pillows Charme Hotel Château De Raay

Rococo (Velsen-Zuid)

Rococo (Velsen-Zuid)

De eigenaren van ons (aller)favoriete Buitenplaats Plantage (onder de rook van Amsterdam) hebben ook een parel van Hotel Plantage Rococo by Buitenplaats in Velsen-Zuid. Enne dat kán natuurlijk alleen maar goed nieuws zijn (pssst is het ook). Bij Rococo staat de enorme liefde voor historie en authenticiteit voorop. Dat voel én zie je, dat nonchalante en toch gestylede, dat vriendelijke en toch aristocratische. Het statige pand is enorm en omgeven in het groen. Parkeren doe je bij de paarden, dan een stukje wandelen, de hoek om en BAM! Plantage Rococo, eco-restaurant, café en hotel by Buitenplaats, in your face.

What to do, what to do? Behalve je hele bezoek je ogen uit je kop kijken? Early birds in tha Rococo building? Zonsopgang pakken met een biologische espresso uit eigen Plantage keuken (welke goed is, dat wisten we toevallig al). Begin de dag met een wandeling in de wilde, sprookjesachtige, achtertuin en kom ultiem tot rust.

Hotel Plantage Rococo by Buitenplaats

Cityhotel Wood (Middelburg)

Cityhotel Wood (Middelburg)

Aan de gracht in het centrum van Middelburg vind je Cityhotel Wood. De twee belangrijkste woorden waaraan je denkt als je dit hotel wil omschrijven: warm en modern. Met 53 (!) kamers en lofts – in nachtblauwe, goudgele en mosgroene tinten – met heerlijke boxspringbedden en regendouches is het heerlijk toeven in Cityhotel Wood. Waarom ‘wood’ aan het hotel is gekoppeld? Meer dan 100 jaar geleden huisde in het gebouw een houtzagersbedrijf, en vandaag de dag kun je nog houten elementen spotten in het hotel. Naast het prachtige interieur (waar je het liefst de hele dag in blijft plakken – mag ook!) is het een must om een wandeling door Middelburg te maken. Oók leuk, huur een fiets en verken de omliggende dorpen en natuur.

Cityhotel Wood

Chillen tijdens kerst? Deze kerstfilms moet je zien!

Chillen tijdens kerst? Deze kerstfilms moet je zien!

Het liefst kruipen we tijdens deze donkere, koude dagen onder een dekentje en kijken non-stop naar films. Popcorn en play. In de kerstperiode moet (ja, je moet!) je gewoon naar kerstfilms kijken. Maar er zijn tegenwoordig zóveel kerstfilms dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, toch? Daarom een lijst met onze favoriete kerstfilms op een rijtje.

  • Almost Christmas – gaat over de liefde voor familie op een humoristische manier.
  • The best man Holiday – is een komische film over vrienden die weer samenkomen na vijftien jaar tijdens de feestdagen.
  • The Night Before – in deze Amerikaanse komische kerstfilm hebben drie beste vrienden een kersttraditie, namelijk feesten met elkaar.

Nog meer kerstfilms vind je hier!

Kerst @ home

Kerst @ home

Geen zin om urenlang uit te sloven en in de keuken, maar wel een drie-, vier- of vijfgangen menu op tafel zetten? Jaja, het is mogelijk. Bij diverse horeca-zaken in Amsterdam en heel Nederland kun je langs voor kerst-afhaalmenu’s. Vaak hoef je alleen nog even het een en ander op te warmen en het bord mooi op te maken. En voilà, klaar is je gerecht.

Onze favorieten?

Château St. Gerlach (Valkenburg)

Château St. Gerlach (Valkenburg)

Vraag ons waar we het liefst kerst vieren in Nederland en u krijgt als antwoord ergens in het Zuiden. Dit heeft te maken met (normaliter) de kerstmarkt van Maastricht als de vele sprookjesachtige kastelen die hier te vinden zijn. Château St. Gerlach is de beste, mooiste, meest sfeervolle plek van allemaal, en op een steenworp van Maastricht. Tijdens kerst kun je verschillende arrangementen voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag, zoals een kerstdiner in eigen hotelkamer. Kerstiger wordt het niet!

Château St. Gerlach

Bar Kantoor (Amsterdam)

Bar Kantoor (Amsterdam)

Bij Bar Kantoor in het Amsterdamse Westerpark kun je de hele godganse dag terecht en is écht voor iedereen leuk. Lage drempel-galore, dat is het idee. Fijn. Ook – juist – met kerst. En laat deze allemansvriend nou met een Festive Staycation komen! Als je er even tijdens de feestdagen lekker tussenuit wil, moet je hier wezen. Slaap een nachtje in Conscious Hotel Westerpark en geniet samen van een viergangen diner en een heerlijk biologisch ontbijt de volgende ochtend. Boeken doe je hier!

 

 

How to: kerstinterieur

How to: kerstinterieur

Oké, met een kerstboom in je huis wordt het al snel ‘kerstig’. Maarrr met meerdere accessoires kun je kerst in je interieur brengen. Van kransen en ornamenten tot tafeldecoratie en kaarsen. Zei iemand kaarsen? Ha, leuk. Daar hoort natuurlijk een prachtige kandelaar bij. Vind je hier! Om thuis all out te gaan met (stijlvolle) versiering moet je bij deze jongens zijn.

Meer interieurinspiratie? Neem dan een kijkje onder categorie: Bij Bart Binnen by Willemijn de Leeuw.