4 december 2019, door Daimy

17 x het leukste om te doen voor, tijdens en na kerst

4 december 2019, door Daimy

17 x het leukste om te doen voor, tijdens en na kerst

Wát gaan we (nu weer) doen met kerst!? Eén van de meest gestelde vragen in de decembermaand. Ja toch? Je mag er bijna een dag voor uittrekken om bijvoorbeeld HET perfecte restaurant te boeken met kerst. Of een de ideale lunch een de dag voor kerst (want stiekem lekker al vrij). En wat dacht je van 'derde Kerstdag'? Een vrijdag dit jaar dus ook te leuk om niks te gaan doen. Afijn... Keuzes keuzes. Mocht jij de gelukkige zijn die deze kerst het programma samen mag stellen, dan kun je het best maar even door blijven lezen. We hebben namelijk een gratis kerstlijstje gemaakt met hotels, restaurants, kerstmarkten die tijdens (of voor) de kerst alles uit de kast halen. Alsjeblieft, dankjewel.

Waldorf Astoria Amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam

Wie in Amsterdam woont, kent het Waldorf. En wie dat niet doet, ook. Een superdeluxe en meer dan fancy hotel aan de gracht waar menig beroemdheid (zeg een Leo Di oh my god Caprio) zijn gezicht heeft laten zien. Ook tijdens de decembermaand zit je goed bij het Waldorf Astoria. Zo kun je de gehele (!!) maand neerploffen in de goddelijke stoelen in de Peacock Alley bar om vervolgens jezelf te verwennen met de Festive Kerst Afternoon Tea.

Eerste kerstdag sloven Sterrenchef Sidney Schutte en zijn team zich uit met een kerstbrunch in de Goldfinch Brasserie. Dus hoe je het wendt of keert: je zit hier goed tijdens de kerstdagen.

Waldorf Astoria Amsterdam 

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs

Jaaaa! Wij snellen de 21e van december dit jaar linea recta richting de Amsterdamse RAI waar wederom Het Amsterdamse Winterparadijs opgezet wordt, ofwel dé kerstvakantietip bij uitstek! En dit jaar flikt de organisatie het gewoon weer: het winterparadijs wordt namelijk nóg groter en duurt nóg langer. Olé. Zo hebben we 6 (!) extra dagen gekregen om al het nieuws uit te proberen. Wat? Nou, bijvoorbeeld drie tube slides, een silent après-ski bar (grote kans dat je ons hier vindt), een ijs-racebaan met elektrische bikes en ook de schaatsbaan is twee keer zo groot.

Het winterparadijs

Restaurant & Hotel Des Indes

Restaurant & Hotel Des Indes

Over naar 070: ‘wie in Den Haag woont, kent Hotel Des Indes. Maar ook wij, geen Hagenezen, willen steevast aanschuiven bij het klassieke hotel. Zeker met kerst (want kerst = klassiekers, zo vinden wij). Op De Lange Voorhout in Den Haag staat dit bijna koninklijke hotel. En koninklijk vinden we óók Kerst. Des Indes haalt dit jaar wederom alles uit de kast en op beide kerstdagen is overal aan gedacht. Kerstman, check. Royal High Tea inclusief een glas champagne, check. De befaamde Des Indes kerstboom, check. Een 4 of 5 gangendiner in de avond, check. Wel aan te raden om snel te reserveren, want het gaat rap.

Restaurant en Hotel Des Indes 

Pompet Chalet

Pompet Chalet

Restaurant Pompet, een van onze favo-zomeradressen in Amsterdam, komt met een wintereditie. Hell yeah. Samen met je besties, babies of boyfriend kun je naar het winterparadijs genaamd Pompet Chalet. Dit chaletje (zeg maar gerust chalet) staat in het teken van winterpret, nog altijd in het Noordpark, ondanks deze metamorfose. Tschüss jeu de boulen en patatje boeuf bourguignon und guten tag glühwein, kaasfondue en eindeloos veel winterspellen. Alle dagen open, maar eerste kerstdag even niet. Begrijpelijk wel hoor.

Pompet Chalet

Edel by Dennis

Edel by Dennis

Er is in ons oor gefluisterd dat de laatste tafels nog beschikbaar zijn bij Edel by Dennis. Op het uitgebreide kerstmenu (6-gangen!) staat onder andere dorade, ree, foi gras alles. Mocht Edel by Dennis nou inmiddels vol zitten dan baal je eerst en daarna baal je nog een keer en pas daarna komt die grijns weer op het gezicht door de X-mas Groovy Edel dinner & dance after X-mas party op 27, 28 en 29 december. Een giga feest met een overload aan cocktails, 4-gangen diner, kampvuur, leuke mensen. Tip: de dansschoenen mogen zeker niet ontbreken, Edel by Dennis verandert in Studio 54 en de leukste disco hitjes vloeien uit de speakers.

Edel by Dennis 

Foodhallen

Foodhallen

Wij zijn fan van De Foodhallen en helemaal tijdens de kerst. Komt dah? Op het gebied van eten en drinken is er namelijk nog-al-wat te kiezen. Daar op voortbordurend: met kerst zijn we met de familie en we weten niet hoe het bij jullie zit, maar hier verschillende smaken van de fam. tegenwoordig nogal. Dus zoeken we naar een plek waar we én de boel de boel even  kunnen laten én waar we zowel vaders als oma’s als het kleine spul een plezier mee doen. Dus: doe als Bart en speel lekker safe met het kiezen van het juiste restaurant voor de hele happy family: een verzameling aan restaurants. Tijdens de feestdagen is er bij de Foodhallen in Amsterdam, Rotjeknor en in (oh, oh) Den Haag een Bands & Bites Christmas Edition. Tijdens dit kerstfestijn is er een band aanwezig die je laat mee laten blèren met de fijnste Christmas classics (we like). En dit alles met een speciale kerstcocktail in je hand. Do we need to say more.

Foodhallen 

Wolf on Location

Wolf on Location

Geen zin om urenlang uit te sloven en in de keuken? Jaja, het is mogelijk. De wereldverbeteraars Michael Wolf (chef) en zijn team komen namelijk met een super idee. Zij zorgen dat er een tas met alleen maar lekkers in jouw woonkamer belandt, noem ingrediënten, bijzondere wijnen, prachtig servies en Oostenrijkse gastvrijheid.Het enige waar jij nog over moet nadenken is of het een 4, 6, 8 of zelfs een 15 gangenmenu wordt en dan zorgt team Wold ervoor dat het gemaakt wordt. In december en januari trakteert Wolf on Location op 10% korting. Hallo zorgeloze Kerst.

Wolf Atelier

Restaurant Vessel

Restaurant Vessel

Wil jij Kerst vieren op een totaal nieuw plekje? Dan is Vessel een must go. Het nieuwe restaurant in het net-geopende en goed gelukte hotel BOAT&CO pakt het groots aan. Billy Maluw ( The Voice of Holland held) treedt eerste en tweede Kerstdag op en er staat een speciale Christmas cocktails op het menu. Ook is er een middag programma namelijk De Christmas Brunch en deze kun je combineren met een wijnarrangement.

Restaurant Vessel

 

Museummolen de Walvisch

Museummolen de Walvisch

Jenever is weer terug van weggeweest. Ha! Oud-Hollandser krijgen we het niet. Op steeds meer cocktailkaarten is het goedje te vinden en zowel een jonge als oude borrel wordt tegenwoordig weer gedronken door jong & oud (echt waar!). En zit je weer eens hele dagen binnen, met de hele fam (jong & oud dus), dan is het stiekem best wel heel erg lekker om een uitje te hebben. Zoals een bezoek aan het Jenevermuseum – waar je alles leert over de geschiedenis en het stoken van jenever! Op naar Schiedam, de jeneverstad van het land. Zeker in december (met sneeuw) een aanrader. Andere tip in Schiedam: de Museummolen de Walvisch a.k.a. de hoogste molens ter wereld (oké Nederland is het enige echte molenland ter wereld, maar goed). Houd je lekker van de straat.

Museummolen de Walvisch

Mooirivier

Mooirivier

Klinkt een luxe hideaway tijdens de drukke kerstdagen jou als muziek in de oren? Snappen we heel goed. Verblijf dan tijdens de feestdagen bij Hotel Mooirivier. Hiero tref je Rust met hoofdletter R. Tijdens de kerstdagen zijn er een aantal speciale arrangementen samengesteld. Je kunt hier genieten 5 gangendiner met livemuziek. Mooirivier gaat helemaal all in door zelfs aan een kerstcadeautje te denken. Sluit je verblijf af met het giga uitgebreide ontbijtbuffet. Is al een keer uitgetest door ons en we kunnen niks anders zeggen dan go,go,go!

Mooirivier 

"

Mooirivier is vanaf ook te boeken via Bart Boekt

"

Château St. Gerlach

Château St. Gerlach

Vraag ons waar we het liefst kerst vieren in Nederland en u krijgt als antwoord ergens in het Zuiden. Dit heeft te maken met de kerstmarkt van Maastricht als de vele sprookjesachtige kastelen die hier te vinden zijn. Château St. Gerlach is de beste, mooiste, meest sfeervolle plek van allemaal, en op een steenworp van Maastricht waar de mooiste markt des lands opgebouwd wordt (vinden wij). Tijdens kerst kun je verschillende arrangementen boeken zoals een kerstlunch of een walking dinner. De tip van de dag: plak er een nachtje(s) aan vast (dit kan ook weer in vorm van een arrangementen). Kerstiger wordt het niet!

Château St. Gerlach  

De Amsterdamsche Kerstmarkt

De Amsterdamsche Kerstmarkt

Lang… Heel lang geleden moesten we naar Duitsland voor een beetje kerstmarkt hoppen aangezien onze oosterburen patent hebben op alles wat te maken heeft met het woord kerst en markt. Dat is gelukkig verleden tijd en komen onze vrienden van het Westergas met een kerstmarkt. Dit is weer zo’n ééntje om naar uit te kijken. En olé olé, geen entree. Datum? 20 tot 23 december.

De Amsterdamsche Kerstmarkt 

Blooming

Blooming

Blooming is booming en zeker tijdens de feestdagen. Een heerlijke city escape waarbij je de kerst viert tussen de duinen. Of in het zwembad (die hebben ze ook, ha). Afijn, geniet hier van overnachting met een kerstontbijt of een 4-gangen diner. Uiteraard met een glaasje bubbels of kies één van de heerlijke wijnen en alles bio. Niet zomaar bio, heel bio aangezien bijna alle groentes uit de eigen moestuin komen en Hotel blooming hun producten goed in de smiezen houdt. De piek in de boom: een winterse wandeling naar Landgoed Het Hof, een prachtig landgoed waar eerder genoemde moestuin te vinden is.

Blooming

Het Volkshotel

Het Volkshotel

Hi, ha, ho ook bij het Volkshotel kun je terecht tijdens de kerst. Volks heeft een kerstarrangement met alles erop en eraan: overnachting, vijfgangenmenu kerstmenu in restaurant Canvas, kerstontbijt en je kunt lekker ronddobberen in de hot tubs en sauna op het dakterras met uitzicht over kerstig Amsterdam. En over de hot tubs gesproken, elke zondag mogen ook de niet-hotelgasten hier gebruik van maken.

Volkshotel

"

Ook het Volkshotel is te boeken via Bart Boekt 

"

The Hoxton

The Hoxton

Niet één, niet twee, maar drie events in de decembermaand. Van 6-8 december wordt de eventruimte The Apartment omgetoverd tot een Karaoke Room waarbij je los kunt gaan op nummers als ‘All I want for Christmas’. Samen met 10 maten kun je de ruimte huren (en natuurlijk shameless nummers mee blèren).  Zondag 15 december staat in het teken van giving back bij The Hoxton. Een samenwerking met United Wardrobe waarbij jouw kleding wordt geruild met een pre-loved item van de United Wardrobe en The Hoxton community.Het entreegeld (€3) gaat naar het goede doel. Event nummer 3 is een huisfeestje met Oud & Nieuw (scheelt een hoop rommel thuis). Geen karaoke, maar dit keer een silent disco en Beer Pong en een photobooth en loads of alchohol.

The Hoxton 

 

Bar Kantoor

Bar Kantoor

Bij Bar Kantoor in Westerpark kun je de hele godganse dag terecht en Bar Kantoor is echt voor iedereen. Lage drempel-galore, dat is het idee. Fijn. Ook – juist – met kerst. En laat deze allemansvriend nou net dit jaar komen met een waanzinnig verrukkelijk kerstmenu voor zowel de vega’s als de non-vega’s. Helemaal 100% bio en alleen al op papier om van te watertanden. Openingstijden:

24 dec: 07:00 – 00:00
25 dec: gesloten
26 dec: 07:00 -00:00
31 dec: keuken tot 20.00, bar 21:30
1 jan: 08:00 – 00:00

Reserveren kan hier: Bar Kantoor.

Van der Helstplein Weihnachtsmarkt

Van der Helstplein Weihnachtsmarkt

Ook dit jaar wordt het Van der Helstplein in Amsterdam compleet omgetoverd tot een heus wintersprookje. Op 14 december kun je van 13:00 tot 23:00 los gaan auf alkoholische Getränke die Deutsche (Brezels, lebkuchen, heiße Choko und Glühwein (mit oder ohne schuss). Dit gaat ongetwijfeld een groot succes worden door de ellenlange lijst aan toffe deelnemers. Noem een bierhelden Two Chefs Brewing, Cava en croquetas van de heren van 5 Brothers Fat, Taglio’s en snert van Renatos’ Pizzeria. Wijnen doe je bij Coz 13 Wines en voor een espresso martini’s kun je terecht bij de koffie zaak Badeta. Ook is dit het ideale moment om een kerstboom + ballen te scoren.

Van der Helstplein