30 november 2022, door Isa de Laat

Kerst vieren in het buitenland? Dit zijn de leukste reisbestemmingen met de kerst

30 november 2022, door Isa de Laat

Kerst vieren in het buitenland? Dit zijn de leukste reisbestemmingen met de kerst

Is het al kerst? Kerst is voor samenzijn, tafelen (veel tafelen), familie en vrienden (heel veel familie en vrienden). Juist. Maar kerst is ook een mooie tijd om je spullen te pakken, weg te gaan en een ander land te ontdekken. Van Kerstmis vibes in Londen of New York, naar kerstmarkten in Europa tot aan vitamine D verzamelen in een tropisch oord. Dus wil je kerst vieren in het buitenland? Dit zijn de leukste reisbestemmingen met de kerst.

 

Liever rondom huis deze kerst? Dit is een lijstje met inspiratie voor the most wonderful time of the year rondom huis

Brugge en Gent, België

Brugge en Gent, België

Oké, we starten dichtbij huis. Waarom lijkt het of België iets magisch heeft met kerstmis? Neem bijvoorbeeld Brugge en Gent, twee romantische steden an sich, maar in deze periode van het jaar nog een stukje romantischer.

Brugge schreeuwt bijvoorbeeld kerst. Beeld je de besneeuwde huizen met puntgevels in gotische architectuur van deze sprookjesachtige stad in. Ook de pleinen stralen kerst uit dankzij de lichtjes en marktkraampjes (hello, Belgische wafels). Where to stay? Sowieso het romantische Bonifacius.

Gent schreeuwt idem dito kerst. Waar je in Gent het beste kan slapen is zonder twijfel bij Boutique Hotel Reylof van Pillows.

Dubai en Abu Dhabi

Dubai en Abu Dhabi

Leuk dat winterse gevoel, maar een extra portie vitamine D komt in de winter ook niet ongelegen. In landen als Dubai en Abu Dhabi vieren ze officieel geen kerst, omdat kerstmis een christelijk feest is, maar dat kan de pret niet bedrukken.

Oké, geen officiële kerst, maar wat dan wel? Wat dacht je van gemiddeld 25 graden? En heus wel wat kerstvibes hoor. Ook hier zie je vanaf november kerstversiering in de etalages en in hotels bijvoorbeeld.

When in Dubai: breng een bezoek aan het winkelcentrum Souk Madinat Jumeirah met Kerstmis. Daar is een Duitse kerstmarkt met sneeuwbalzone en de kerstman vaart in een gondelslee door de grachten van het winkelgebouw.

Barts Wintersport

Barts Wintersport

Een witte kerst! Nergens is de kans zo groot op een witte kerst als in de skigebieden. We kunnen uren praten over waarom de wintersportbestemmingen een goed idee zijn met de kerst: de romantische bergdropjes met lichtjes, kerstbomen overal en het is misschien wel de beste reden om de sociale verplichtingen te ontvluchten (uhm, kerstdiner).

Neem bijvoorbeeld Val D’Isere in Frankrijk voor de kerst: de combinatie tussen feesten en charmante kerstdiners. En natuurlijk zijn er ook talloze wintersportbestemmingen die perfect zijn voor het hele gezin met kerst.

Neem voor inspiratie zeker een kijkje op Barts wintersport pagina. 

Liever overwinteren in het buitenland? Wij zeggen doen! Nadat je deze tips hebt gelezen dan. 

Want wist je dat de zon achterna gaan in de koudere maanden een fantástisch idee is? Genoeg plekken op de wereld waar de temperaturen nog wel aangenaam zijn. Overwinteren en verre reizen maken is what we want. Waar we het liefst de Nederlandse strenge winters inruilen voor een break naar de zon? Dat vind je in dit artikel. 

New York

New York

Cliché, maar waar: New York en kerst is een begrip. Schaatsen onder de Rockefeller Center Tree tot wandelen over de Brooklyn Bridge en het lijkt alsof je in een romantische film speelt. Als je voor romantiek naar New York reist, dan zou je ook zeker Williamsburg’s Nitehawk Cinema niet mogen overslaan.

Maar niet alleen voor alle happy koppels is New York met kerst een go, ook voor gezinnen, happy singles en eigenlijk iedereen. Tijdens kerst is er zoveel te beleven in New York dat je kerst nog nooit zo druk was. Overal kerstmarkten, lichtjes en evenementen, go go go.

Alle tips voor New York vind je hier. 

Lapland

Lapland

Kerst is Lapland en Lapland is kerst. De aanrader voor wie droomt van een sneeuwwit sprookjeslandschap en van rijden met husky’s of rendieren.

In Lapland waan je je in een kerstfilm. Overdag is er van alles te doen en in de avond kruip je lekker met je wijntje bij de haard. Je hebt er echt goed eten en wordt wakker met besneeuwde boomtoppen. En ohja, het Noorderlicht…

En kerst in Lapland betekent ook heerlijke stilte, geur van versgebakken kaneelbroodjes, fakkels en glühwein.

Het Arctic Treehouse Hotel in Fins Lapland is dé aanrader voor de kerst.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad, Zuid-Afrika

Kerst op het strand, dat klinkt ook niet verkeerd. Kaapstad heeft eigenlijk alles: we moeten aan Zuid-Frankrijk denken met zijn uitgestrekte wijnvelden, aan Bali en de über gezonde (verrukkelijke) eet- en surfcultuur en aan Australië met de natuur. Maar het mooie is dat het een aangename temperatuur heeft in de winter, het er erg leuk is voor de kids en je er vreselijk goed kunt relaxen.

Kerstvieren onder de palmboon in plaats van bij de kerstboom dus. Maar ook in Zuid-Afrika is er een kerstsfeer dankzij de kerstmarkten, versiering en kerstdiners in de restaurants.

Wat we dan eten tijdens het kerstdiner in Kaapstad? Natuurlijk “braai”: eten van de barbecue, maar dan in je badkleding bijvoorbeeld.

Berlijn

Berlijn

Ietsie dichterbij huis is Berlijn. Je vindt er maar liefst 26 kerstmarkten en cultuurfestiviteiten en het mooiste van allemaal is dat je er binnen no time bent per trein. 

Berlijn is ideaal voor een paar daagjes. De stad vult zich in deze periode van het jaar met verlichte kraampjes, zoete geuren, houtsnijwerk en volop gezelligheid.

Genoeg van het kerstgevoel? Tuurlijk, soms mag het een tandje minder wellicht. Maar met kerst is er ook genoeg te doen buiten de kerstmarkten om. Dit zijn de leukste tips voor Berlijn.

 

Sydney, Australië

Sydney, Australië

Oké, je moet er wat voor over hebben, maar bijzonder is het zeker: kerst in Sydney. Voor ‘s werelds beroemdste strandfeest moet je op Bondi zijn. Op 25 december is Bondi Beach gevuld met kerstmutsen en barbecues. Er worden dennenboom in het zand geplant en je vindt er geen sneeuwpoppen, maar zandpoppen.

Hysterisch? Ja, dat zeker. Voor wat meer rust kun je beter Balmoral Beach proberen.

 

Londen, Engeland

Londen, Engeland

Misschien net zo cliché als New York is Londen. Maar hey, dat maakt het niet minder leuk. Met overal kerstmarkten en attracties komen kerstliefhebbers zeker aan hun trekken.

Bij een bezoek aan Londen mag je Carnaby Street niet overslaan. Shoppen, eten en drinken in Londen: je moet hiervoor in de wijk Carnaby zijn. Je ziet de felle neonlichten van Carnaby Street al in de verte vanuit Regent Street. En tijdens kerst is het er nog magischer dankzij de kerstlichtjes.

Enkele andere tips: een bezoek aan een van de vele schaatsbanen, zoals Sommerset House, ga naar het Chiltern Firehouse en om te chillen met kerst moet je naar Notting Hill.

Cartagena, Colombia

Cartagena, Colombia

Strand, stad en fijne plekjes om te eten en drinken: we zeiden het al eerder maar de havenstad Cartagena is misschien wel de leukste stad van heel Colombia. Ook bij de inwoners van het land is deze badplaats razend populair en tijdens de kerst nog wat populairder.

Tijdens de kerst vind je er volop festiviteiten, de openbare pleinen glinsteren met bomen en reusachtige kerstballen en balkons van de huizen shinen met lichtjes.