Phimai: absoluut bezoeken in Thailand!

19 augustus 2017, door Manon (Hey Frits)
Phimai: absoluut bezoeken in Thailand!

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, zelfs als je al eerder in Thailand bent geweest. En dat is zo ontzettend zonde, want van mijn twee weken Thailand was dit zeker wel de mooiste plek die ik bezocht heb. Misschien vond ik het juist wel zo mooi omdat er geen andere toeristen waren. Dus niet aan téveel mensen vertellen, okay?

Phimai is een historisch park uit het Khmer-tijdperk in het noordoosten van Thailand. Vanaf Bangkok ben je in ongeveer 5 uur in dit mini-stadje zonder toeristen. Deze plek heeft daarom ook maar een paar hotels. Wij sliepen in het Phimai Paradise House, zeker een aanrader als je een schattig guesthouse in het centrum van de stad zoekt. Wij reisde in juni in het laagseizoen en waren de enige gasten. In juni is het wel bloedheet in Thailand, dus het was heel fijn dat we gratis gebruik mochten maken van het kleine zwembad bij een hotel een paar minuten verderop.

Lees ook: Thailand in twee weken

PhimaiPhimai

Ons guesthouse ligt op steenworp afstand van het Phimai Historisch Park. De entree is 100 THB (2,50 euro) Phimai is een schitterend tempel complex van zo’n 800 jaar oud en is in dezelfde stijl gebouwd als het oude Angkor Wat in Cambodja. Phimai is dan maar een miniatuurversie, maar het is wel bijzonder dat dit complex in Thailand te vinden is. Het is fantastisch om er zonder honderden toeristen bijna alleen rond te lopen.

PhimaiPhimai

Het park is netjes onderhouden en bij de ingang kun je in het kleine museum alles lezen over de geschiedenis van het park. Je krijgt een foldertje met informatie mee en kunt met de informatie in je hand lekker op je gemak door het park wandelen. Heerlijk. Behalve als het 45 graden is. Dan hop je van schaduw naar schaduw haha! Ondanks de hitte genieten we van al het moois om ons heen en zijn we het erover eens dat wij de reis van 5 uur zeker waard vonden. Je moet wel van historische gebouwen en rustige, kleine stadjes houden want anders heb je hier weinig te zoeken. Het zwembad stelde namelijk ook niet heel veel voor.

Phimai

Phimai Phimai   Phimai

Banyan Trees in Phimai

Na het Historische Park stappen we op de fiets, die we gratis mogen lenen bij het guesthouse. We fietsen door het centrum naar de rand van stadje naar de Banyan Trees. De ‘Banyan Trees’ is een soort klein bos met bomen die allemaal in elkaar verwikkeld zijn. Heel bijzonder om te zien en lekker verkoelend om te zijn. De locals eten hier hun lunch en genieten van de schaduw. In het midden, tussen de bomen staat een tempel waar ontzettend veel offers worden gedaan. Altijd mooi en kleurrijk om te zien.

Fietsen in Phimai Phimai PhimaiPhimaiPhimai
Na de Banyan Trees rijden we nog een rondje door het dorp en lunchen we bij een klein restaurantje. Er zijn verder geen gasten dus het voelt alsof we bij de mensen in hun huiskamer eten. De tv stond aan en een baby zat in een box te spelen met zijn moeder. Voor 35 THB (0,90 cent) aten we lekker rijst met kip. Simpel, maar heerlijk. Weer zo’n voordeel van weinig toeristen! ’s Avonds drinken we een biertje bij een bar op de straathoek en lopen we nog een rondje over de avondmarkt. Een overdekte markt waar ze heel veel kleding, schoenen en prullaria verkopen.

Hoe kom je in Phimai vanaf Bankok?

In Bangkok neem je de bus vanaf Terminal Noord – Mo Chit bussstation. Dit busstation ligt in het noorden van Bangkok. Neem hier de bus naar Korat (ook wel Nakhon Ratchasima). Je kunt binnen op de eerste verdieping je busticket naar Korat kopen. De rit naar Korat duurt 4 uur en voor een busticket betaal je ongeveer 240 THB (6 euro)

Zorg dat je genoeg eten en drinken voor in de bus koopt want er wordt onderweg niet gestopt. 

In Korat zijn ongeveer een miljoen loketjes, dus het is even uitzoeken aan welk loket we een ticket naar Phimai kunnen kopen. Wij werden doorgestuurd naar loket nummer 41, maar dat loket was gesloten, dus we hebben een ticket in de bus gekocht. Dat kostte 50 THB (1,30 euro) Deze laatste busrit duurde ongeveer 1,5 uur.

Op het busstation is nergens een gratis wifi-verbinding, dus zorg dat je alles van tevoren uitzoekt en offline kan gebruiken. Maak printscreens van bruikbare webpagina’s bijvoorbeeld. 

In Phimai stopt de bus op het busstation, maar mocht je een hotel in het kleine centrum hebben (zoals ons Phimai Paradise House) dan kun je beter bij de bushalte ‘bij de grote klok’ uitstappen. Dit is een kleine vierkante tempel met een klok bovenop. Je vindt er een markt en op de hoek van de straat zit een klein barretje. Hier kun je later ook weer de bus terug naar Korat nemen. Je wacht dan op het bankje voor de supermarkt.