26 maart 2020, door Imara Milatz

Je huis omtoveren in ‘Hotel Thuis’ doe je zo

26 maart 2020, door Imara Milatz

Je huis omtoveren in ‘Hotel Thuis’ doe je zo

We love een goed idee, een bijzonder initiatief en een plan dat zo lekker uit kan pakken. Maar een quick and easy opbeurende lijst met tips? Ja graag. Van die adviezen waar we simpelweg niet al  te lang over na hoeven te denken, maar die wel het verschil kunnen maken, dat idee. In dit geval een lijst met tips voor, hoe raad je het zo, in huis. Want als we dan toch al deze dagen binnen zitten, dan mogen we er best iets leuks van maken, toch?

Zo is onze Bart Bouwt categorie geboren uit het idee dat we onze reizen graag mee naar huis nemen. Hotel Thuis zeg maar. Er zijn namelijk zoveel verdomd mooie hotels, qua looks én concept. Hotels waar we nog wel het een en ander van kunnen leren. Hoe? Zo bijvoorbeeld. Een handjevol manier waarop hotels ons inspireren en tips die je easy peasy in je eigen huis kunt doorvoeren.

Breakfast in bed

Breakfast in bed

Goedemorgen zon! Hoe een lucky bastards zijn we dat de zon in elk geval zo lekker zijn best doet voor ons? Een cadeautje. Helemaal wanneer je de dag calm and easy opstart. Beginnen op een positieve noot. Natuurlijk daar hoort een ontbijtje op bed bij! En heus, daar hoeft het geen zondag voor te zijn (series, wie weet nog welke dag we leven nu?!) Maakt allemaal niet uit, je eigen roomservice kun je iedere dag doen. Bij Persijn, het restaurant in het QO Hotel in Amsterdam, ontwaak je met een vers take away ontbijtje, en die is prima na te apen. Broodmandje hier, hup eitje koken, yoghurt met wat fruit daar en terug het nest in. Ho. Even terug. Want het werkt alleen als het het op een mooi opgemaakt plateau presenteerd. Linnen servetten, je mooiste servies en een karaf gevuld met verse jus d’orange. Oui oui hotel chique.

Tip: wij hebben een stapel kaasplanken van HKliving in huis, die werken TOP hiervoor. Linnen servetten van H&M Hotel, servies van Dille & Kamille

Home Collectie Pulitzer Hotel

Home Collectie Pulitzer Hotel

Hoe letterlijk wil je het hebben? Het knappe Pulitzer Hotel in Amsterdam heeft een home collectie met de heerlijkste geurkaars en het fijnste beddengoed. We schreven er al een artikel over, dat lees je hier: de fijnste merken die thuisblijven tot een feest maken

 

BOAT&CO Amsterdam

BOAT&CO Amsterdam

Voor iedereen die ineens vanuit huis aan het werken is: we feel you. Het is even een weg zoeken, en dan hebben we het nog niet eens over alle afleiding van je partner, kind, huisdier, buren en de vogels aan de overkant: in huis zijn je eigen gedachten vaak de allergrootste afleiding. Jezelf afzonderen in een afgeschermde werkplek lijkt de beste oplossing te zijn om het opstapelende werk binnen de perken te houden. Al is zo’n toevluchtsoord niet voor iedereen mogelijk binnen de muren van het thuis. En als dan ook de laatste redmiddelen niet meer werken (een continu opgeruimde werkplek, geurkaarsen voor de nodige focus en rustgevende thee), dan is er altijd nog Hotel Boat&Co in Amsterdam. Het hotel toverde een aantal hotelkamers om tot flexwerkplekken (hallo reddende engels!). Hier heb je van 9 uur ’s ochtend tot en met 5 uur de tijd om actief, creatief en positief aan de slag te gaan.

BOAT & CO

Hotel Blooming schrijfcompetitie

Hotel Blooming schrijfcompetitie

Hotel Blooming in Bergen aan Zee, waar we graag mogen komen, mag op zijn beurt graag inspireren. De mensen van het hotel weten als geen ander hoe je tot rust komt, zodat je een creatiever mens wordt. Klinkt zweverig maar dat valt mee, kijk maar eens naar hun schrijverscompetitie. Die wedstrijd is voorbij,  maar wellicht komt deze competitie tot een tweede ronde?

Alvast wat schrijftips? Alstu:

  1. Dagdromen is het startpunt. Een paar uur helemaal niets doen behalve nadenken. Dwalen door je gedachten en noteren wanneer er iets bijzonders in je op komt.
  2. Héél kort, in maar enkele zinnen, het verhaal omschrijven. Wat is het waar je gedachten je heen brengen.
  3. Zijn er hoofdpersonages? Omschrijf ze alsof je ze beter kent dan jezelf.
  4. Voor een beetje voortgang in de zaak raden we toch aan om een planning met doel en einddatum te maken. Weet je van jezelf een beetje waar je aan toe bent.

Hotel Blooming