Nederland17 december 2020, door Imara Milatz

Je huis omtoveren in ‘Hotel Thuis’ doe je zo

Nederland, 17 december 2020, door Imara Milatz

Je huis omtoveren in ‘Hotel Thuis’ doe je zo

We love een goed idee, een bijzonder initiatief en een plan dat zo lekker uit kan pakken. Maar een quick and easy opbeurende lijst met tips? Ja graag. Van die adviezen waar we simpelweg niet al te lang over na hoeven te denken, maar die wel het verschil wél kunnen maken, dat idee. In dit geval een lijst met tips voor, hoe raad je het zo, in huis. Want als we dan toch al deze dagen binnen zitten, dan mogen we er best iets leuks van maken, toch?

Zo is onze Bart Bouwt categorie geboren uit het idee dat we onze reizen graag mee naar huis nemen. Hotel Thuis zeg maar. Er zijn namelijk zoveel verdomd mooie hotels, qua looks én concept. Hotels waar we nog wel het een en ander van kunnen leren. Hoe? Zo bijvoorbeeld. Een handjevol manieren waarop hotels ons inspireren en tips die je easy peasy in je eigen huis kunt doorvoeren.

(Barts) Bakkie

(Barts) Bakkie

De dag begin je altijd zo goed in een hotel. Een vers gezette cappuccino… Die mis je thuis gewoon maar al te vaak. Bij Barts Boekje zijn we (ook echt) geen barista’s. We komen niet eens in de buurt. Maar wat iedereen wil is zo’n echt goeie bak, ook als je thuis bent. In comes de Siemens EQ.9 Plus, een volautomatische espressomachine die zijn weerga niet kent (echt waar). Na een (helse) zoektocht bleek deze de allerbeste in zijn soort. Leest u mee? Want met deze (good looking!) volautomatische espressomachine zijn de bakkies van Bart tegenwoordig op en top baristaproof. De lekkerste koffie’s, met én zonder melk. Alleen nog even de juiste koffiebonen scoren and you are good to go.

Lees hier meer. 

Roomservice

Roomservice

Wat een hotelovernachting ook maar al te fijn maakt, is dat je (in de meeste gevallen) gewoon aan kunt schuiven voor ontbijt, lunch en diner. Nou, komt het even goed uit dat heel veel favo restaurants gewoon thuisbezorgen.

Hier vind je de beste restaurants die gewoon tot aan jullie eigen entree de (roomservice) bestelling komen bezorgen. Badjas aan en aanschuiven maar.

Niet onbelangrijk, de muziek tijdens je etentje. Kijk hier voor de Spotify lijst van Bart. 

De (mini)bar

De (mini)bar

Wat een hotel ook zo leuk maakt, is dat je er na je diner of rond einde van de middag (we won’t judge als het al eerder op de dag is) je kunt aanschuiven aan de bar. Bestel je een cocktail of een lekker glas bubbels en dan is je hotelervaring meer dan compleet.

Thuis kun je gewoon je eigen bar beginnen. Leest u even mee. Zo maak je je eigen cocktails. Dit zijn de lekkerste rode wijnen, liever een glas bubbels? Dan moet je hier eens kijken…Je moet de (magnum) Bubbels van Bart hebben, of of of, alcohol vrij, ook lekker. Nou U snapt, daar is helemaal geen hotel voor nodig.

Barts Badkamer

Barts Badkamer

ShampooBars. Barts Badkamer… In Bad met Bart… Barts Badkamergeheimen… Zo hebben we er nog wel een paar hoor! Maar het grootste geheim vanuit onze badkamer, een geheim vooral goed voor onze body, hair én voor de planet, zijn Shampoo Bars. Juist. Een shampoo bar is een bar waarmee je je haar wast. Is echt niet ingewikkeld (juist niet): je springt onder de douche en net zoals anders maak je je haar nat alleen nu is je shampoo in de vorm van een bar i.p.v. een plastic fles. Kind kan de was doen. De haarwas. Of het een bietje schuimt en zowel fijn als werkt? Ja! Gewoon ja. Man o man wat lekker. Lavendel, kokos, vanille, rozen… Shampoo Bars is on it.

Lees hier meer. 

Breakfast in bed

Breakfast in bed

Goedemorgen zon! Hoe een lucky bastards zijn we dat de zon in elk geval zo lekker zijn best doet voor ons? Een cadeautje. Helemaal wanneer je de dag calm and easy opstart. Beginnen op een positieve noot. Natuurlijk daar hoort een ontbijtje op bed bij! En heus, daar hoeft het geen zondag voor te zijn (series, wie weet nog welke dag we leven nu?!) Maakt allemaal niet uit, je eigen roomservice kun je iedere dag doen. Bij Persijn, het restaurant in het QO Hotel in Amsterdam, ontwaak je met een vers take away ontbijtje, en die is prima na te apen. Broodmandje hier, hup eitje koken, yoghurt met wat fruit daar en terug het nest in. Ho. Even terug. Want het werkt alleen als het het op een mooi opgemaakt plateau presenteerd. Linnen servetten, je mooiste servies en een karaf gevuld met verse jus d’orange. Oui oui hotel chique.

Tip: wij hebben een stapel kaasplanken van HKliving in huis, die werken TOP hiervoor. Linnen servetten van H&M Hotel, servies van Dille & Kamille

Home Collectie van Hotels

Home Collectie van Hotels

Pulitzer. Hoe letterlijk wil je het hebben? Het knappe Pulitzer Hotel in Amsterdam heeft een home collectie met de heerlijkste geurkaars en het fijnste beddengoed. We schreven er al een artikel over, dat lees je hier: de fijnste merken die thuisblijven tot een feest maken

Beeld via Douxe

Soho House. Breng Soho letterlijk in je huis en je hebt je eigen Soho House, ha. Letterlijk (bijna) alles kun je hier kopen wat je in het hotel ook hebben wil. De barglazen maar ook de badjas die in de suites hangen. En die heerlijk geur van Soho kun je er ook bestellen en en en de geurkaarsen en niet te vergeten het beddengoed. Lang verhaal kort, kijk hier voor alle fijne Soho House items voor Hotel Thuis. Noelle Baartmans verkoopt de producten ook gewoon in Nederland. Ze heeft trouwens ook de mooiste reisboeken, leuk voor in je thuishotel.

 

 

Je nachtkastje upgraden

Je nachtkastje upgraden

Een goed gevuld nachtkastje geeft altijd zo’n luxe gevoel. Een fijne bups aan verzorging producten zoals handcremé zijn altijd goed. Zet vijf minuten voordat je naar bed gaat alvast een van deze geurkaarsen aan. En wat dacht je van een waterkaraf met een citroentje naast je bed.

Wist je trouwens dat je ‘s nachts vaak de meest creatieve ideeën hebt, vandaar dat er in hotels altijd een notitie blokje ligt naast je bed. Kleine tip 😉

Ben je nog opzoek naar een nachtkastje of andere interieur accessoires voor in huis? Lees dan eens hier, dit zijn de favo interieur merken van Bart.

Bed en Beddengoed

Bed en Beddengoed

Hoe belangrijk een lekker bed, daar schreven we al eerder over. Wie weet zag  je het op het welbekende instagram voorbij komen: toen we ineens veel meer thuis en dus binnen bleven en ook nog eens een nieuw huis kochten (Maartje talking hier), werd het de hoogste tijd dat we het bed dat we al een paar jaar hadden de deur uit deden. En met (bijna) 40 lentes op de teller werd het óók de hoogste tijd voor een echt volwassen bed. Zo eentje dat tenminste tien jaar mee gaat.
Lees hier meer. 

En bij een fijn bed, hoort natuurlijk ook fijn beddengoed. En toch wordt het, net als een goed bed, vaak vergeten. En dat terwijl we toch zoveel van onze tijd doorbrengen in bed (wij wel). We schreven al een lijstje over onze favo duurzame linnen dekbedden, en dat verhaal staat nog steeds als een huis. Maar daar hebben we nog wat aan toe te voegen. Deze selectie aan mooie merken namelijk, allemaal tijdloos en kwalitatief. En ze slapen heerlijk, beloofd.

Het liefst duik je toch wel een hotel in voor het echte echte hotelgevoel, maar thuis kom je echt al wel een heel eind. Lees hier voor meer get away tips @home.