10 mei 2016, door Maartje

Katrina & Martin by Therese Winberg

10 mei 2016, door Maartje

Katrina & Martin by Therese Winberg

De Zweedse Katrina & Martin trouwden op één van de honderden kleine eilandjes voor de Zweedse kust, Dalarö Skans, een klein privé-eiland te vergelijken met 'ons' vuurtoren-eiland bij Amsterdam. Dat, op z'n Zweeds, en beeldschoon.
Barts-Bruiloft - Katrina en Martin 1
Het island is van nature zo prachtig dat er eigenlijk niet heel veel meer nodig is om er een droom trouwloactie van te maken. Katrina & Martin hielden het op wit en groen en een enkel toefje kleur met dank aan de Zweedse veldbloemen en kersen die vrienden van het stel rond hun zomerhuizen plukten (heel normaal in Zweden, een knap zomerhuis bezitten waaromheen veldbloemen en bessen groeien die voor het plukken zijn - jaloersmakend!)
Barts-Boekje-Katrina & Martin 2
Dat, plus de drie bruidsmeisjes wonen alle drie in een ander land waardoor de bruid geen kleuren op wilde leggen... I guess we left it to nature and practicalities which suited us just fine! Altijd de beste optie.
Barts-Boekje-Katrina & Martin 7
Een andere zaak die bij Katrina & Martin hoog stond wat hun trouwerij betreft, zeker gezien het grote aantal buitenlandse gasten, is dat ze hun gasten echt een Zweedse ervaring wilden geven. Met bovenal het beste uit Stockholm, de stad waar het koppel woont en van houdt. Het eiland Dalarö Skans was de eerste en meteen de laatste trouwloactie die ze bezochten: liefde op het eerste gezicht. Niet in de minste plaats vanwege het idee om de liefde in de privacy van het eiland te vieren, een eiland in de Archipelago dat zo klein is dat je het letterlijk in een paar minuten rond kunt rennen.
Barts-Boekje-Katrina & Martin 4
Barts-Boekje-Katrina & Martin 11
Barts-Boekje-Katerina & Maertin 9
Beide vaders van het stel gaven geweldige speeches waarna Martin’s vader zijn accordeon er bij pakte en een aangepaste versie zong van een bekend Australisch lied. Hij had de tekst volledig veranderd en aangepast om zo het verhaal te zingen over hoe Martin en Katrina elkaar ontmoet hadden. Met een komische ondertoon. Vanaf toen werd het alleen nog maar beter met speeches en verrassende 'optredens' van vrienden - alweer een voorbeeld dat de 'stukjes' die vroeger bij iedereen horror en schok opriepen, tegenwoordig een avond kunnen maken. Mits stijlvol gedaan natuurlijk, maar daar heb je ceremoniemeesters voor.
Barts-Boekje-katrina & Martin 8
Voor de fotografie, en een beetje hulp bij de aankleding, vroegen Katrina & Martin Therese Winberg; fotograaf en set designer en een dame met bewezen smaak, niet onbelangrijk bij de keuze van je fotograaf.
“With set design you tell people how you want them to experience a scene in a movie. A moody color palette. Props who tells you something about who lives there. Or the morning light streaming trough a flickering curtain tells us when the story is happening. We tell it all with pictures". 
Barts-Boekje-Katrina & Martin 6
Barts-Boekje-Katrina & Martin 10
De stijl stelen doe je het gemakkelijkst als je weet waar Katrina & Martin alles vandaan haalden. Vandaar een heel overzichtelijk credit lijstje, graag gedaan!
Fotografie: Therese Winberg Photography

Locatie: Dalarö Skans, bloemen: Florist Kompaniet, Combined effort from Floristkompaniet, catering: Bockholmen Catering & Event, Wedding Cake: werd gemaakt door de zus van de bruid, hair styling: Dom Hairdressing, trouwjurk: Rue de Seine, schoenen: Gianvito Rossi & Chloe, kleding van de bruidsmeisjes: ZimmermannThe ReformationBec & Bridge, kleding bruidegom: J. Lindberg, schoenen bruidegom: Hugo Boss, ringen werden gemaakt door een vriend, uitnodigingen door Confetti Cones, de signing, het programma, de naamkaartjes, de menu's en de wedding cake toppers werden allemaal door de bruid gemaakt.