30 juli 2016, door Maartje

De top 11 favorieten van Buddy Bloeme

30 juli 2016, door Maartje

De top 11 favorieten van Buddy Bloeme

Hallo! Sinds afgelopen maart (2016) mag ik mezelf buddy noemen van Team Bart. Een geweldige eer. Niet alleen dat, maar ook superbe om te doen. En nu mag ik mij via deze weg graag aan jullie voorstellen. Omdat Bart helemaal draait om reizen (jaja) stel ik mij graag ook op die manier voor. Nu heb ik al heel wat mogen bezoeken, en ik heb nog een heleboel om te ontdekken. Vandaar mijn persoonlijke top 11. Restaurants, steden en landen waarvan ik zelf al een deel heb bezocht (en graag weer wil bezoeken want anders zouden deze parels niet in mijn top 11 staan) en een deel die nog (zsm!) bezocht moeten worden (keep on dreaming). Deze top 11 is in willekeurige volgorde by the way, want een top 11 maken is al moeilijk genoeg, een volgorde kiezen nagenoeg onmogelijk. Voor meer van mijn tips, zie instagram of (what else?) Barts Boekje #tipvanBloeme.

Venus & Adonis
Dichtbij huis beginnen: een absolute topper in 'mijn' stad Amsterdam is Venus & Adonis. Alles klopt bij dit restaurant. Goede en vooral heel aardige bediening, overheerlijk eten, denk aan een buitengewone surf & turf. Een goed voorbeeld van niet hoeven kiezen en dat vind ik fijn want alles is hier exquise. Venus & Adonis

reserveer-online copy

Pieck, Haarlem
Verloochen je afkomst niet. Niet geboren (Amsterdam) wel getogen (Haarlem) kom ik vanaf dat ik een klein meisje ben al bij Pieck en Pieck heeft mij nog nooit (moet je nagaan) teleurgesteld. De burger (zo sappig), de sandwiches (met mooie gekleurde prikkertjes, nu minder indrukwekkend dan vroeger) en de lekkerste koekjes bij de koffie (mogen we er twee?) plus de gezellige inrichting die nooit veranderd. Net zoals de kaart eigenlijk. En Pieck kan dat doen, want Pieck is Pieck. Hier is het altijd thuiskomen. Zeker als we in de zomer dan ook nog in de tuin mogen zitten. Honey! I'm home. Sort off. Restaurant Jacobus Pieck

Frankrijk

Frankrijk
Mijn eerste vakantie zal naar Frankrijk zijn geweest. Denk ik, weet ik niet want het was mijn eerste vakantie en ik was een baby met dikke baby-armpjes, maar mijn ouders kennende: Frankrijk. Het land van de wijn en de liefde. Op het lijf geschreven dus. Ieder jaar probeer ik een bezoek te brengen aan dit fantastische land en onlangs mocht ik mijzelf weer gelukkig prijzen met een roadtrip met de fam. door dit land. Over Montpellier lezen jullie snel meer, Parijs krijgt nóg meer tips op Barts Boekje (maar ga als-tu-blieft naar The Clown Bar en Huitrerie Regis) en ook het een en ander aan Afgelegen Oorden worden snel aan jullie bekend gemaakt. Of het nou kamperen is of in een huisje, alles kan in La Douce France. Frankrijk

Marrakech
Onze 'echte' Bart, Maartje, weet de allermooiste plekken te vinden en daarvan de allermooiste foto's te maken en dit allemaal met ons te delen (hehe). Daarom zat ik even terug helemaal te kwijlen naar mijn beeldscherm toen Bart naar Marrakech was. Oh oh oh, ik wil deze stad en dit land (Marokko, ik weet dat Marrakech een stad is) oh zo graag bezoeken. Marrakech, Marokko

Sri

Sri Lanka
Vorig jaar ben ik met mijn vriendin Brigitte (Brietje voor intimi) naar Sri Lanka (Sri voor intimi) geweest. Dit land vind ik een absolute aanrader. Als je kan, ga dan nu, want voordat we het doorhebben staat het vol met de hotelgiganten, waar in principe niets mis mee is maar zo'n ongerept mooi land in zijn 'originele staat' bezoeken is toch wel heel bijzonder. Ik heb geprobeerd mijn tips allerbest voor jullie op een rijtje te zetten en daarom hierbij ook nog eens mijn top 5 uit Sri Lanka (een top 5 in een top 11, lekker dubbel op en ik doe het lekker toch): het strand van Tangalle (allermooiste zonsondergang, echt waar), Polwaththa Eco Lodges bij Kandy (slapen met apen, jaha!), de carrot cake bij The Barefoot Garden Cafe (slapeloze nachten want ik heb nog steeds het recept niet), op safari (babyolifantjes! hierover... more to come...) en The Seaworld Hotel (klinkt afschuwelijk maar oh my: infinity pool, prachtig uitzicht en vissenkommen van wijnglazen). Sri Lanka.

Australië
Op iedere bucket list die ik schrijf staat op nummer 1: zes maanden reizen door Australië. Ik ben ervan overtuigd dat dit een geweldig land is. In mijn fantasie heeft het de mooiste stranden, de hoogste rotsen, angstaanjagende kliffen, de meest relaxte steden (met de meeste relaxte mensen) en een heerlijk warm temperatuurtje. Nu weet ik ook dat mijn fantasie waarschijnlijk niet geheel rijmt met de werkelijkheid maar dat moet ik dan maar eens gaan ontdekken. Voor nu sparen en wegdromen bij de tips van Anne over Australië. Australië

Roadtrip langs de westkust van de VS
Op mijn nummer twee van de bucket list staat: een roadtrip maken langs de westkust van de VS. Ik weet het, ik heb geen bescheiden bucket list, maar goed, het is een wish list en dan mag dat. Er is bijna niets leukers - vind ik - dan touren en onderweg stoppen op de mooiste plekken en dan genieten van goed gezelschap (zussen) en goed eten (alles, behalve zalm). Deze stop moet zeker langs Portland (dé foodie stad), San Francisco en de gehele Baja Californië streek gaan. Niks niets bescheidens op mijn bucket list. Noord - Amerika

Barts Boekje - New York voor Dummies 1

New York City
Heeft New York dan ook maar enige uitleg nodig waarom het een favoriet is? Mij lijkt van niet: New York City

Spanje
Frankrijk is sinds jaar en dag een favoriet. Maar als ik ga reizen houd ik van een warme temperatuur, wellicht nog niet gemerkt maar goede voorzieningen wat betreft eten en drinken en als het kan ook wat cultuur. Ja, stiekem enigzins een cultuurbarbaar want een lekker middagje eten gaat voor een museum bezoeken. In Spanje kan dit dus ook allemaal en voor de betere prijzen. Valencia en Barcelona (ook nog eens met strand, kan het nog beter?) zijn favorieten en binnenkort ga ik ook Madrid ontdekken. Spanje

Airbnb
Donderdag is de dag waarop wij bij Barts Boekje Airbnb's delen. Door mijn voorliefde voor het koekeloeren in andermans huizen vind ik het geweldig om de allerbeste van de allerbeste Airbnb's op een rijtje te zetten. Airbnb

kaapstad

Kaapstad
Last but - absolutely - not least: Kaapstad. Afgelopen mei ben ik met mijn familie naar Kaapstad geweest, wat een top stad. Wellicht naïef maar ik had geen idee hoe hip, hoe mooi (echt adembenemend) en vernieuwend Kaapstad is. Een absolute aanrader. De go to's? Eten: Kloofstreet House en Café Paradiso. Wijnproeven: Babylonstoren (als ik daar toch een nachtje mocht slapen...) Drankjes: Secret Gin Bar en The Tjing Tjing Rooftop Bar. Naja, eigenlijk valt er niet te kiezen... Een aantal van mijn tips heb ik op een rijtje gezet, maar wil je echt op de hoogte blijven volg dan 'ons' Marcelle, Barts Buddy, op locatie! Kaapstad