1 maart 2024, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2024

1 maart 2024, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2024

Hands in the air like you just don't care - het is (bijna weer) zomervakantie! Meer tijd (voor sommigen..), meer zon en meer leuke dingen. Laat dat laatste nou best eens lastig zijn om soms te bedenken - wat gaan we doen? Iets actiefs? Iets romantisch? Iets bourgondisch? Juist iets laagdrempeligs? Gekkie, hoef je je toch helemaal geen zorgen om te maken, want dat doen we hier! Barts Best of zomervakantietips 2024.

 

De leukste pop-up restaurants, campings, things to-do met én zonder het kroost, van een rondje lopen door het park tot een weekend weg, van bootje varen tot heerlijk uiteten - alle goede tips vind je in dit uitermate fijne lijstje.

Vakantieplannen, waar te beginnen?

Vakantieplannen, waar te beginnen?

Vakantieplannen, ja, graag. Maar… waar o waar te beginnen? Vooral wat betreft dat ‘plannen’: die vakantie komt er wel, maar niet voor iedereen is het plannen een klusje dat in de categorie ‘voorpret’ valt. Natuurlijk staan er volop tips op deze site, maar dan moet je dáár weer doorheen. Dus we helpen je een handje om de not that obvious bestemmingen en accommodaties en things to do eruit te lichten – dikke kans dat je er nog terecht kunt:

* We weten dat veel mensen nog altijd het idee hebben dat een pakketreis, dus vlucht, verblijf én autohuur in één klik geboekt, een minder leuke/ originele vakantie oplevert. MIS! Als je maar weet waar je boeken moet. Wij zijn erg enthousiast over het nieuwe ByJune dat kleinschalige en originele accommodaties aanbiedt op de fijnste zomerbestemmingen zoals Zakynthos en Kreta.

En heb je wel eens gedacht aan deze bestemmingen? 

En heb je wel eens gedacht aan deze bestemmingen? 

  • De Spaanse regio Emporda, waar je ge-wel-dig-e vakantiehuizen boekt via Viu Emporda;
  • Comporta, op een steenworp van van Lissabon, is echt een vakantiedroom uit de boekjes. Niet goedkoop, wel een droom, en een hele leuke combinatie met een paar dagen Lissabon en/of de regio Aljezur (wél heel betaalbaar en ook o zo leuk en mooi);
  • Ken je Bart Boekt, onze accommodatie-pagina? Scroll deze zeker ook eens door!
  • Wist je dat onze collectie eboeken, ofwel een bovenste beste selectie met alleen de allerbeste tips, steeds verder uitbreidt? Zo hebben we eboeken over Mallorca, Frankrijk (ja, het hele land door, met uitzondering van Parijs, die volgt snel), Ibiza, Marokko en Londen? Check onze shop voor alle (e)boeken.

pop-up restaurants door het hele land

pop-up restaurants door het hele land

Zijn dingen niet net wat leuker als je weet dat het maar voor even is? Een vakantiefling bijvoorbeeld, of zo’n rok met kraaltjes en spiegeltjes die op vakantie heel hip lijkt, maar hier meer de home-alone-duiven-lady-vibe heeft. Ook net wat leuker zijn dus pop-up restaurants. Niet te lang wikken en wegen of je wel zal gaan – gewoon doen. Voor je het weet, is het weg. Voila: de gezelligste pop-up (buiten)restaurants door het hele land.

 

Goed om te weten: de meeste locaties in deze gezellige lijst zijn alleen in het weekend open. 

Sowieso is vakantie geen vakantie zonder uiteten te gaan. Niet eenmalig, nee het liefste iedere dag. Trekt de portemonnee waarschijnlijk niet, maar kies dan een knaller uit. Voor alle vakantiegangers in (en rondom) Amsterdam: (uit)eetse! Dit zijn de favoriete tenten van ‘onze’ stad.

Net iets anders voor een zomervakantie: Zuid-Finland en Salzburgerland

Net iets anders voor een zomervakantie: Zuid-Finland en Salzburgerland

Grote kans dat je de zomervakantie allang geboekt hebt (heel slim). Is dit nu niet het geval, dan zijn deze tips in Zuid-Finland en Salzburgerland een goed idee. Beiden heel anders, maar wel boordevol cultuur, natuur, genoeg te doen en lekker eten.

Hier vind je een overzicht van alle regio’s van Salzburgerland: een combinatie van een ontspannen en actieve zomervakantie, de voor-iedereen-leuke gezinsvakantie, over de combinatie van bergen, meren en bossen en over de watersport en bergsport.

Zomervakantie in Zuid-Finland? Goed idee! Finland heeft verpletterend mooie natuur en toffe steden met veel cultuur en dat allemaal binnen een paar uur vliegen. Natuurlijk kun je ook met de auto en veerboot, want het land leent zich als geen ander voor een droom roadtrip.

De leukste strandtenten en restaurants met heerlijk buiten

De leukste strandtenten en restaurants met heerlijk buiten

Zeg je zomervakantie, zeg je zon, zeg je strand, zeg je de leukste strandtenten. Van Koudekerke tot Ameland, bij deze strandtenten zit je goed, eet je lekker en borrel je nog beter. Kids mee of juist niet. Stop je boek in je tas en ga alleen of lekker met je clubje. Met wie of wat  je ook gaat, dat het een lekker dagje wordt is bij deze plekken gegarandeerd.

De leukste strandtenten in Nederland

Geen idee hoe het met jullie is, maar als we naar de weersvoorspellingen kijken dan willen we maar één ding: naar buiten! Buiten spelen, buiten wandelen, buiten terrassen (in Amsterdam of lekker door de rest van het land) en buiten aan tafel. Dat laatste als het even kan lekker achteraf, in het groen. Je kent ze wel, van die buitenplaatsen waar de tafels tussen de bloemetjes staan. Waar? Nou hier! Buiten eten: favoriete plekken in Nederland met een groot terras.

Wijngaarden in Nederland

Wijngaarden in Nederland

In Nederland? Wijngaarden in ons kleine, platte landje? Yep, hebben we! Meer dan een paar zelfs, want in dit lijstje vind je er al meer dan tien. Pak de auto, stap in de trein, maak er een mooie week van en proef, proef, proef. Suck it, Italië (of Spanje, of Chili, of..): wijn van Nederlandse bodem is top!

Ben je toch dan daar in het zuiden, maak dan zeker ook een pitstop bij Thermae 2000. Waarom? Naast alle voor de hand liggende redenen, hebben ze ook een wijnbad. Ja. Gaan dus. Wijntoeren, wijnproeven én wijnbadderen in een heus wijnbad in het prachtige Limburg.

Wijnwandeling in bergdorp vijlen (Zuid-Limburg)

Wijnwandeling in bergdorp vijlen (Zuid-Limburg)

Nog nét horend binnen de Nederlandse landsgrenzen, verstopt in het zuiden-zuiden van ons land, ligt daar in de glooiende heuvels het bergdorpje Vijlen. Ofwel: het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland. Een prachtige plek om te wandelen en op een steenworp afstand van steden zoals Aken en Maastricht. Zeg je Nederlandse wijn, dan zeg je Limburg. Dat hebben ze hier ook goed begrepen. Sinds kort is er een samenwerking tussen hotel restaurant Vijlerhof en het alom bekende en geprezen wijndomein Sint Martinus. Wat dat inhoudt? Een wandelroute van 6.5 kilometer door Vijlen en langs de wijngaarden van Sint Martinus, twee proefglazen wijn én eindigend met een borrelplank met Limburgse streekproducten. Kortom: een hele dag plezier. Voor het bedrag van 19.50 euro per persoon. Doen dus. Voor meer informatie kun je terecht op de site.

Kamperen in eigen land

Kamperen in eigen land

Een zomervakantie niet gekampeerd is eigenlijk geen zomervakantie. In een tent, een hutje, een pipowagen: we keuren het allemaal goed. Op deze campings in Nederland is het ook goed toeven met de kids, als is dit absoluut geen must.

Voor nog een last minute weekje weg, een weekend erop uit of als je echt heel erg op tijd wilt zijn en alvast boekt voor 2024: hele fijne campings in Nederland.

Buitenbios 2024

Buitenbios 2024

Een buitenbioscoop heeft om allerlei redenen iets filmisch, en er komen toch een paar leuke dingen aan.