10 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2022

10 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2022

Hands in the air like you just don't care - het is zomervakantie! Meer tijd, meer zon en meer leuke dingen. Laat dat laatste nou best eens lastig zijn om soms te bedenken - wat gaan we doen? Iets actiefs? Iets romantisch? Iets bourgondisch? Juist iets laagdrempeligs? Gekkie, hoef je je toch helemaal geen zorgen om te maken, want dat doen we hier! Barts Best of zomervakantietips 2022.

 

De leukste pop-up restaurants, campings, things to-do met én zonder het kroost, van een rondje lopen door het park tot een weekend weg, van bootje varen tot heerlijk uiteten - alle goede tips vind je in dit uitermate fijne lijstje.

pop -up restaurants door het hele land

pop -up restaurants door het hele land

Zijn dingen niet net wat leuker als je weet dat het maar voor even is? Een vakantiefling bijvoorbeeld, of zo’n rok met kraaltjes en spiegeltjes die op vakantie heel hip lijkt, maar hier meer de home-alone-duiven-lady-vibe heeft. Ook net wat leuker zijn dus pop-up restaurants. Niet te lang wikken en wegen of je wel zal gaan – gewoon doen. Voor je het weet, is het weg. Voila: de gezelligste pop-up (buiten)restaurants door het hele land.

 

Goed om te weten: de meeste locaties in deze gezellige lijst zijn alleen in het weekend open. 

"

Sowieso is vakantie geen vakantie zonder uiteten te gaan. Niet eenmalig, nee het liefste iedere dag. Trekt de portemonnee waarschijnlijk niet, maar kies dan een knaller uit. Voor alle vakantiegangers in (en rondom) Amsterdam: (uit)eetse! Dit zijn de favoriete tenten van ‘onze’ stad.

"

Met het kroost

Met het kroost

Oef, wat is er veel te doen in ons eigen land! En misschien nog wel meer als je de kids meeneemt (want dan mag je dus in een keer wel op het springkussen en is het niet gek om een zandkasteel te bouwen). Ga er maar goed voor zitten, pak die agenda erbij, want dit is me toch een fijne lijst met altijd goed adressen door heel Nederland voor de zomervakantie.

Glamping de Parel

Glamping de Parel

Kamperen is niet voor iedereen. Wel, dan moet iedereen maar eens bij Glamping de Parel in Zeewolde gaan kijken, want hier kun je toch niet níet van houden? Favoriet hier is de Arriba, een soort van steiger op het land met je tentslaapkamer op de ‘tweede verdieping’ en een outdoor woonkamer daaronder. Helemaal leuk, die Glamping de Parel.

 

Meer feestelijke campings (maar dan in Europa) hebben we ook!

Fort Everdingen en Brouwerij Duits & Lauret

Fort Everdingen en Brouwerij Duits & Lauret

Kamperen op een fort met een brouwerij inclusief? Nee, dat klinkt toch te goed om waar te zijn? Ha, is het niet, want hier is Fort Everdingen met brouwerij Duits & Lauret. Deze plek heeft dus echt alles: ontzettend goed bier (de blond is een favoriet), een prachtige plek (het wordt binnenkort deel van het UNESCO erfgoed) en betrokken lui die alles in goede paden leiden. Tent achter in de auto en je vakantie bij het brouwerij/fort kan beginnen. Het bier staat al koud, fijn.

Natuurlijk hebben een scala aan goede brouwerijen met fijn terras/toffe brewpub waar je deze zomer welverdiend kan proosten.

De leukste strandtenten

De leukste strandtenten

Zeg je zomervakantie, zeg je zon, zeg je strand, zeg je de leukste strandtenten. Van Koudekerke tot Ameland, bij deze strandtenten zit je goed, eet je lekker en borrel je nog beter. Kids mee of juist niet. Stop je boek in je tas en ga alleen of lekker met je clubje. Met wie of wat  je ook gaat, dat het een lekker dagje wordt is bij deze plekken gegarandeerd.

De leukste strandtenten in Nederland.

Long Table Dinners bij Pulitzer Amsterdam |

Long Table Dinners bij Pulitzer Amsterdam |

Eten, drinken, borrelen en je glas heffen naar de Westertoren is altijd een goed idee, maar nu organiseren ze bij Pulitzer Amsterdam toch wat leuks! Om de zomer te vieren, met je vrienden te proosten en even helemaal op de gaan in dat zomerse joie de vivre is er op donderdagavond 25 augustus de Long Table Dinners in de Pulitzer Garden. Viergangen met bijpassende wijnen in een pracht van een setting. Zet maar vast in je agenda. Long Table Dinners Pulitzer Amsterdam

En nog een hele goede voor de zondag: iedere zondag tijdens de zomer kun je bij Serre (Okura Amsterdam) aanschuiven bij Serre’s Seafood Sunday. Oesters, rivierkreeft, gamba’s, koningskrab en coquilles: de hele tafel vol (en je kunt nog kreeft bijbestellen). Voor de coquilles alleen al zou je het moeten doen, want in die saus wil je douchen. De MiP Rosé constant bijgeschonken. Bottomless brunch is toch wel een favoriet. Serre’s Seafood Sunday

Gooi & Vechtstreek

Gooi & Vechtstreek

Erop uit in eigen land. Waarom niet in de o zo mooie Gooi en Vechtstreek? Crossen van Weesp naar Bussum, Blaricum en Hilversum is lang zo slecht nog niet. Met deze inside tips ben je sowieso verzekerd van veel verborgen hotspots waar je het drukke stadsleven écht even achter je laat. Eindeloos groen, theetuinen, bootje varen, musea en vooral véél en fijn (biologisch) eten en drinken (lees: de nodige vino) is wat je te wachten staat. En hé: natuurlijk is heel veel van dit leuks ook nog eens kidsproof. Bel die oppas maar af dus. Daarnaast ligt deze prachtige streek nog geen half uur rijden van Amsterdam. Bewijst weer dat vakantie niet ver weg hoeft te zijn! Tip nummer één: handig om een auto te hebben zodat je in ieder geval lekker mobiel bent. Hierbij 11 x de leukste inside tips.

Gooi & Vechtstreek

Wijngaarden in Nederland

Wijngaarden in Nederland

In Nederland? Wijngaarden in ons kleine, platte landje? Yep, hebben we! Meer dan een paar zelfs, want in dit lijstje vind je er al meer dan tien. Pak de auto, stap in de trein, maak er een mooie week van en proef, proef, proef. Suck it, Italië (of Spanje, of Chili, of..): wijn van Nederlandse bodem is top!

Ben je toch dan daar in het zuiden, maak dan zeker ook een pitstop bij Thermae 2000. Waarom? Naast alle voor de hand liggende redenen, hebben ze nu ook een wijnbad. Ja. Gaan dus. Wijntoeren, wijnproeven én wijnbadderen in een heus wijnbad in het prachtige Limburg.

Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen

Als we het dan over echt goede tips hebben, dan mag Parc Broekhuizen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug niet ontbreken. Het woord dat je hier zoekt (en zult vinden) is magnifiek. Beloof ons één ding – tijdens je verblijf moet (ja, echt, moet) bij restaurant Bistro Lof eten. Dit is namelijk niet zomaar een Bistro. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd toch een knappe plek gemaakt! Ook happen voor de kids (die en de viervoeters mogen allemaal mee, hoezee!) staan op de kaart. Op zoek naar iets meer fancy-smancy? Dat zit je goed bij restaurant Voltaire (eerste Michelin-ster in 2018)

Voorderest is het fietsen en wandelen in de bossen, stuifduinen, vennen en heidevelden. Natuur + heerlijk eten + prachtige plek = Parc Broekhuizen.

Parc Broekhuizen

Kakelverse Campings (waar nog plek is)

Kakelverse Campings (waar nog plek is)

Nog niets geboekt, geen plannen gemaakt en wist je gewoon nog niet wat je wilde en nu zit alles vol. Balen zeg. Nee joh, geen zorgen, want natuurlijk hebben we hier ook een oplossing voor! Een lijst met kakelverse campings, glampings, fijne plekken en meer zodat je deze zomer (of nazomer) toch nog even lekker weg kunt. Alleen, met de man/vrouwlief, kinderen of niet, met hond of hondloos, om even lekker te werken en rammen of om juist even helemaal niets te doen en eindelijk dat boek te openen dat je al vier jaar naast je bed hebt liggen.

Hoppakee, kakelverse campings en fijne plekken in Nederland!

"

Alkmaar is leuk en er is allàng heel veel meer dan enkel die kaasmarkt. Wat er dan allemaal leuk/lekker/gezellig is, lees je hier bij het Leukste van Alkmaar!

"