10 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2021

10 augustus 2021, door Sanne Carbaat

Barts Best of: zomervakantietips 2021

Hands in the air like you just don't care - het is zomervakantie! Meer tijd, meer zon en meer leuke dingen. Laat dat laatste nou best eens lastig zijn om soms te bedenken - wat gaan we doen? Iets actiefs? Iets romantisch? Iets bourgondisch? Juist iets laagdrempeligs? Gekkie, hoef je je toch helemaal geen zorgen om te maken, want dat doen we hier! Barts Best of zomervakantietips 2021.

 

De leukste pop-up restaurants, campings, things to-do met én zonder het kroost, van een rondje lopen door het park tot een weekend weg, van bootje varen tot heerlijk uiteten - alle goede tips vind je in dit uitermate fijne lijstje.

pop -up restaurants

pop -up restaurants

Zijn dingen niet net wat leuker als je weet dat het maar voor even is? Een vakantiefling bijvoorbeeld, zo’n rok met kraaltjes en spiegeltjes die op vakantie heel hip lijkt, maar hier meer de home-alone-duiven-lady-vibe heeft, en ook net wat leuker zijn dus pop-up restaurants. Niet te lang wikken en wegen of je wel zal gaan – gewoon doen, want voor je het weet, is het weg.

 

Goed om te weten: de meeste locaties in deze gezellige lijst pop-up (buiten)restaurants zijn alleen in het weekend open.

"

Sowieso is een vakantie geen vakantie zonder uiteten te gaan. Niet eenmalig, nee het liefste iedere dag. Dat kan óók als je vakantie in eigen land viert én zelfs in eigen stad. Voor alle vakantiegangers in (en rondom) Amsterdam: (uit)eetse! Dit zijn onze favoriete tenten van ‘onze’ stad.

"

Met het kroost

Met het kroost

Oef, wat is er veel te doen in ons eigen land! En misschien nog wel meer als je de kids meeneemt (want dan mag je dus in een keer wel op het springkussen en is het niet gek om een zandkasteel te bouwen). Ga er maar goed voor zitten, pak die agenda erbij, want dit is me toch een fijne lijst met altijd goed adressen dor heel Nederland voor de zomervakantie.

Glamping de Parel

Glamping de Parel

Kamperen is niet voor iedereen. Wel, dan moet iedereen maar eens bij Glamping de Parel in Zeewolde gaan kijken, want hier kun je toch niet níet van houden? Favoriet hier is de Arriba, een soort van steiger op het land met je tentslaapkamer op de ‘tweede verdieping’ en een outdoor woonkamer daaronder.

Helemaal leuk, die Glamping de Parel.

Fort Everdingen en Brouwerij Duits & Lauret

Fort Everdingen en Brouwerij Duits & Lauret

Kamperen op een fort met een brouwerij inclusief? Nee, dat klinkt toch te goed om waar te zijn? Ha, is het niet, want hier is Fort Everdingen met brouwerij Duits & Lauret. Deze plek heeft dus echt alles: ontzettend goed bier (de blond is een favoriet), een prachtige plek (het wordt binnenkort deel van het UNESCO erfgoed) en betrokken lui die alles in goede paden leiden. Tent achter in de auto en je vakantie bij het brouwerijfort kan beginnen. Het bier staat al koud, fijn.

Natuurlijk hebben een scala aan goede brouwerijen met fijn terras/toffe brewpub waar je deze zomer welverdiend kan proosten.

De leukste strandtenten

De leukste strandtenten

Zeg je zomervakantie, zeg je zon, zeg je strand, zeg je de leukste strandtenten. Van Koudekerke tot Ameland, bij deze strandtenten zit je goed, eet je lekker en borrel je nog beter. Kids mee of juist niet. Stop je boek in je tas en ga alleen of lekker met je clubje. Met wie of wat  je ook gaat, dat het een lekker dagje wordt is bij deze plekken gegarandeerd.

De leukste strandtenten in Nederland.

Amsterdam

Amsterdam

Ook in de hoofdstad is er genoeg en van alles leuks te doen in de zomer. Doe bijvoorbeeld een paar dagen Pulitzer met de familie: overnachten in een luxe Generous Kamer in het meest kindvriendelijk luxe hotel van de hoofdstad. Niet alleen zijn er meerdere familiekamers en connecting kamers maar hier zijn kinderen te allen tijde VIK’s – Very Important Kids. Ga lekker kroelen met varkens bij Pof in Amsterdam Noord en vergeet dan één van deze fijne restaurants in Noord aan te doen. Of seek out je inner adventurer en doe een bezoek aan Forteiland pampus. Uniek overnachten  in de gloednieuwe B&B Het Mistklokhuis of in een van de tenten op de Pampus Camping. Of naar het strand, maar dan midden in de stad bij pop-up strandtent de Hallen.

Eco Boats Amsterdam

Eco Boats Amsterdam

Amsterdam rondslenteren is altijd leuk, fietsen is fijn, maar er is toch iets heel speciaals aan Amsterdam zien vanaf de gracht. Je hoeft niet op te letten op het verkeer om je heen en je hebt gewoon veel meer tijd om om je heen te kijken. Prachtige gevels, details op bruggen, stiekem binnen gluren bij al die leuke woonboten. Als je dan gaat varen, doe het dan wel goed en groen – precies zoals Eco Boats Amsterdam het doet. Ze liggen lekker centraal, dus hop – zo de Amsterdamse grachten op. De elektrische boten zijn ruim zat voor een goede groep (max twaalf man) en ze hebben overal aan gedacht: er zijn kussens voor de bottige billen, dekens als er toch een windje staat en natuurlijk krijg je een vaarkaart mee, zodat je niet verdwaalt. Heel belangrijk: omdat de boten elektrisch zijn, zorgen ze ervoor dat de grachten niet onnodig vervuild worden (en dat je elkaar kunt verstaan in plaats van te moeten schreeuwen over een ronkende motor). Als je nog meer een steentje bij wilt dragen, kun je vragen om een schepnetje om zo tijdens je tocht drijvend plastic uit het water te vissen.

Eco Boats Amsterdam

Wijngaarden in Nederland

Wijngaarden in Nederland

In Nederland? Wijngaarden in ons kleine, platte landje? Yep, hebben we! Meer dan een paar zelfs, want in dit lijstje vind je er al meer dan tien. Pak de auto, stap in de trein, maak er een mooie week van en proef, proef, proef. Suck it, Italië (of Spanje, of Chili, of..): wijn van Nederlandse bodem is top!

Wijngaarden in Nederland

Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen

Als we het dan over echt goede tips hebben, dan mag Parc Broekhuizen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug niet ontbreken. Het woord dat je hier zoekt (en zult vinden) is magnifiek. Beloof ons één ding – tijdens je verblijf moet (ja, echt, moet) bij restaurant Bistro Lof eten. Dit is namelijk niet zomaar een Bistro. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd toch een knappe plek gemaakt! Ook happen voor de kids (die en de viervoeters mogen allemaal mee, hoezee!) staan op de kaart. Op zoek naar iets meer fancy-smancy? Dat zit je goed bij restaurant Voltaire (eerste Michelin-ster in 2018)

Voorderest is het fietsen en wandelen in de bossen, stuifduinen, vennen en heidevelden. Natuur + heerlijk eten + prachtige plek = Parc Broekhuizen.

Parc Broekhuizen

Kakelverse Campings (waar nog plek is)

Kakelverse Campings (waar nog plek is)

Nog niets geboekt, geen plannen gemaakt en wist je gewoon nog niet wat je wilde en nu zit alles vol. Balen zeg. Nee joh, geen zorgen, want natuurlijk hebben we hier ook een oplossing voor! Een lijst met kakelverse campings, glampings, fijne plekken en meer zodat je deze zomer (of nazomer) toch nog even lekker weg kunt. Alleen, met de man/vrouwlief, kinderen of niet, met hond of hondloos, om even lekker te werken en rammen of om juist even helemaal niets te doen en eindelijk dat boek te openen dat je al vier jaar naast je bed hebt liggen.

Hoppakee, kakelverse campings en fijne plekken in Nederland!

"

Alkmaar is leuk en er is allàng heel veel meer dan enkel die kaasmarkt. Wat er dan allemaal leuk/lekker/gezellig is, lees je hier bij het Leukste van Alkmaar!

"