Nederland9 augustus 2020, door Maartje

We blijven lekker in de buurt! Dit zijn zomaar een aantal van de mooiste plekjes van Nederland

Nederland, 9 augustus 2020, door Maartje

We blijven lekker in de buurt! Dit zijn zomaar een aantal van de mooiste plekjes van Nederland

Stom Corona... Niks aan te doen, we blijven gewoon lekker in de buurt. Want Nederland, en ook Belgie (pakken we voor het gemak gewoon  mee), is zo leuk, en er is nog zoveel te ontdekken! Daar schreven we inmiddels alweer drie boeken over vol (Little Escapes heten ze, en hier bestel je ze), en er komt heel binnenkort een speciale uitgave voor vakanties met kinderen: Koffers & Koters en ook die kun je alvast voor-bestellen, tot zover de zelf-promo). Maar wat vinden we nu écht de mooiste plekjes van ons eigen land (en net daarbuiten?). Waar voelt het altijd als vakantie? Tijd voor een lijst. Eentje die blijft groeien dus sla 'm op; more to come wat betreft de mooiste plekjes van Nederland.

De Republiek Bloemendaal

De Republiek Bloemendaal

We zijn sinds kort helemaal smoor op Republiek Bloemendaal, de strandtent die we al járen kennen, maar die een anders-dan-alle-andere-strandtenten upgrade kreeg. Dat getuigd van lef, dat voorop, en pakte vervolgens ook nog eens wonderwel uit. Worden we blij van, en daarom verdienen de luitjes van Republiek Bloemendaal een veer. Lees meer

En als je er toch bent, zorg dan dat je voor het ultieme vakantiegevoel een paar nachten bij Camping de Lakens boekt. Echt geen reguliere ‘dat-is-afzien’ camping maar comfortabele beach shacks, airstream caravans en meer. Lees meer

Liever in een hotel? Hotel Bleecker, nog steeds in Bloemendaal, is je man. Lees meer

BRASSERIE BUITENHUIS VALKENBURG (BIJ LEIDEN)

BRASSERIE BUITENHUIS VALKENBURG (BIJ LEIDEN)

Brasserie Buitenhuis is precies dat: een buitenhuis aan het Valkenburgse Meer aan de rand van het altijd leuke Leiden. Een pracht van een locatie met een terras waar je U tegen zegt, uitkijkend over het water en met heel (heel!) lang zon. Beetje fris? Heaters aan. Nog frisser? Op naar de open haard binnen. Waar het overigens ook een knap plaatje is.

Lees meer

BUITENPLAATS PLANTAGE VOGELENZANG

BUITENPLAATS PLANTAGE VOGELENZANG

Alle adressen op deze site mogen, als ze een beeldje zouden zijn, in een pronkkastje staan. Maar sommige verdienen nu eenmaal een plekje vooraan. Buitenplaats Plantage in het plaatsje Vogelenzang, een gehucht tussen de Noordzee en Hoofddorp, is er zo een. Hoewel de slow food & mood (zo noemen ze het zelf, dekt de lading prima) plek vooral overdag geliefd is, in de zomer op het buitenterrein, in de winter bij de enorme open haard, is voor ons het dinermoment favoriet.

Lees meer

Hier aan de kust

Hier aan de kust

Wist je dat we tegenwoordig een Zeeland-inside-Barts Buddy hebben? Is zo! En niet de minste: ze komt in de vorm van Iske, eigenaresse van Lief Huisje Zeeland (ernstig babymoon-proof) en Wit Huisje Zeeland (peuter welkom). Iske is de allergrootste held die we kennen in het vinden van de mooiste plekjes van Zeeland, en – bofkonten als we zijn (en so are  you): ze deelt ze hier. Hopla! Het mooiste/ leukste/ lekkerste/ meest authentieke van het verrassend fraaie Zeeland, zomaar op je beeldscherm. Wie dacht er nog aan Italie?

Lees alles over het leukste van Zeeland

Friesland

Friesland

En als we het dan toch over Barts Buddy’s hebben… Onze Jorien is geboren en getogen Friese en als je  het haar vraagt, gaat er niets boven Friesland. Snappen we wel. En als er dan een stad (of is het een dorp?) is dat de kroon spant, dan is het Dokkum. Van alle 11 de steden van Fryslan de noordelijkste en de leukste. Schreven we een verslag over: het leukste van Dokkum lees je hier.

En als je daar uitgekeken bent, dan is Leeuwarden vlakbij (zie ook 25 x het leukste van Leeuwarden) maar nóg leuker: je bent de Waddeneilanden! Ameland en Schiermonnikoog that is, want die boot vertrekt vanuit Holwerd.

Enne… Als je er dan toch bent: we ontdekten onlangs de vakantiebungalows van vakantiepark Scheiershoek, een duurzaam vakantiepark aan het water, op een steenworp van Dokkum (en midden in het mooiste gebied van eigen land, aldus Jorien).

Uitwaaien aan de kust ja, maar vlak Drenthe niet uit: Doen in Drenthe

Kraantje lek

Kraantje lek

De Amsterdamse Waterleidingsduinen vinden we ook zo mooi! En dan na het wandelen/fietsen hop naar Kraantje Lek, achter de duinen van Overveen. Want ja, het strand heeft een ongekende aantrekkingskracht en als grootste pluspunt van Haarlem, wordt vaak genoemd dat het dicht bij zee ligt. Het feest begint al tijdens de route door de duinen, al stranden we (see what we did there) tegenwoordig vaak al aan de rand van het bos van Overveen. Daar ligt namelijk pal aan het fietspad Kraantje Lek aantrekkelijk te wezen met haar rode luiken, enorme terras en nieuwe speeltuin. Een iconisch gebouw naast de klimduin en een favoriet onder wandelaars, fietsers en jonge ouders die kun kroost laten luchten terwijl ze zelf hun well deserved koffietje bestellen. Lees meer

Minder buitenmens, en/ of toch zin in ‘een stukje’ Frankrijk, met een vleugje Napa Valley? French Napa is heul dichtbij en een opvallend goed idee.