3 september 2017, door Maartje

NIEUW: RESTAURANT SHANGHAI BISTRO AMSTERDAM

3 september 2017, door Maartje

NIEUW: RESTAURANT SHANGHAI BISTRO AMSTERDAM

Echt, maar écht  niet normaal lekker. Heus, ik weet het, dat roepen we wel vaker en niets is zo veranderlijk als een blogger... Maar de bao buns - de kleffe broodjes zijn sowieso onze laatste allerliefste lievelings - van het sinds 29 augustus geopende en dus kakelverse splinternieuwe Shanghai Bistro aan de Amsterdamse Van Woustraat zijn VERRUKKELIJK. Maar echt. Zo. dat het helder is.

En dan weer even terug: Shanghai Bistro dus, nieuw in de Pijp en nu al een van de meest bejubelde zaken van de stad (of komt alleen ons dat ter ore?). Het restaurant is er één in de categorie 'niet moeilijk doen, wel waanzinnig lekker eten', en zo zien we ze maar al te graag. Bovendien zijn ze tot lekker laat open, iets waarvan we wel denken dat het in 'wereldstad' Amsterdam steevast het geval is, maar toch vaker niet dan wel het geval blijkt. Bij  Shanghai Bistro Amsterdam stap je echter wel gerust nog om 23 uur binnen voor een biertje, een bun en een dim sum.

Barts-Boekje-SHANGHAI BISTRO AMSTERDAM 1

Op maandag en dinsdag is Shanghai Bistro dicht, van woensdag t/m zondag zijn ze vanaf 16:00 uur open. Reserveren mag maar hoeft (voorlopig) nog niet - fijn. Bonus punten krijgt de zaak voor de (riesling) magnum. En voor de ginger sesame glazed crispy chicken (niet te missen! diezelfde gaat ook op een bun, zo zo zo goed, in de categorie dromenwenogvan), voor de bao buns natuurlijk, zeker ook die met buikspek, en voor de hashtag #notmadeinchina. Al zijn we misschien nog wel het meest verlieft op de binnentuin...

Wie al die goodness veroorzaakt? Eigenaar Tim, een dijk van een chef - zo bleek al, en blijkt maar weer - die voorheen bij niet de minste achter de pannen stond, zoals bij restaurant Bord'eau**. Alles is uiteraard huisgemaakt, en ook de cocktails zijn om over naar huis te schrijven.

Shanghai Bistro