16 mei 2020, door Maartje

Vakantieplannen voor de zomer van 2020: dit kan wel en dit kan (nog) niet

16 mei 2020, door Maartje

Vakantieplannen voor de zomer van 2020: dit kan wel en dit kan (nog) niet

Het kan bijna niet anders, of jullie vragen je, net als wij, bijna iedere dag wel een keer af of er nog een zonnig reisje in zit deze zomer. Ons mooie Europa verkennen... Het antwoord hebben we niet, en truth be told: dat heeft niemand nog. Het hangt allemaal af van de ontwikkelingen wat betreft de bestemmingen, ziekenhuisopnames en natuurlijk óf er een vaccin gevonden wordt en wanneer dat goedje in een potje zit en bij 'de mensen thuis' kan komen. Want: gezondheid voorop.

Echter, we zijn Barts Boekje, en hoewel we met liefde, plezier en heel veel bezieling onze tips delen over duurzaamheid en bewust zijn, interieur, kids en andere binnenblijftips, begon deze website uiteraard als een platform voor reizen. Weekendjes weg, lange verre vakanties en etentjes in eigen land. We zouden liegen als we zouden beweren dat we dat niet missen.

Let go? Of toch nog even niet?

Let go? Of toch nog even niet?

Zodoende volgen we de ontwikkelingen op de voet, hebben we een hotline met onze vrienden van TUI en speuren we internet, TV en kranten af naar actuele, informatieve én – belangrijk – correcte informatie (er wordt immers genoeg gegist en gespeculeerd, daar heb je ons niet voor nodig).

Nu stuitten we op deze video van Nieuwsuur waarom helder en informatief wordt uitgelegd wat wel en nog niet kan deze zomer, en er wordt ons een plattegrond van Europa beloofd waar de actuele ontwikkelingen op bijgehouden worden.

Klik hier om de hele video te bekijken

 

Een paar highlights die blijven plakken: ondanks dat er GEEN concreet bewijs voor is (dat wordt zo ook gesteld en dat willen we dan ook benadrukken), is de veronderstelling dat als als iedereen in een vliegtuig een mondkapje draagt, alles goed schoon gemaakt wordt en er zo min mogelijk gesproken wordt, het besmettingsgevaar van 21% naar 5% daalt.

Landen als Italie en Griekenland kunnen niet wachten om toeristen te ontvangen, maar zijn er nog niet helemaal uit hoe. Er komen beelden van een Grieks strand voorbij waar doorzichtige windschermen om de strandbedden zijn geplaatst.

Interessant ook: op Santorini is niet een besmetting. Nu willen we dat natuurlijk graag zo houden, maar stel het is mogelijk, pak dan deze erbij: het beste van Santorini (de 2020 editie).

Portugal zegt wel al helemaal klaar te zijn om toeristen te ontvangen: zodra de Europese commissie stelt dat het kan, gaan daar de grenzen open.

Check dan meteen al onze Portugal tips (veelal afkomstig van locals, lekkere lijstjes al zeggen we het zelf)