Nederland28 maart 2021, door Maartje

Little Escapes in Nederland – alle QR codes uit het boek

Nederland, 28 maart 2021, door Maartje

Little Escapes in Nederland – alle QR codes uit het boek

Ken je dat? Dat je een goed idee hebt maar dat je blijkbaar toch net íets verkeerd hebt gedaan en het hele plan zo'n beetje in duigen valt? Well, that happened.

Toen we ons jongste boek Little Escapes in Nederland maakten, wilden we ervoor zorgen alle lezers, naast dit fraaie printwerk, ook een actueel digitaal overzicht te geven. Gewoon, hier op deze website maar te allen tijde met een link naar de pagina's in het boek. Nu blijken alle QR codes naar de homepage te leiden. Okeis(niet)goed. 

Maar voor elk probleem een oplossing: vanaf nu vind je hier op deze pagina regelmatig frisse input passend bij Little Escapes in Nederland. Een aanvulling, uiteraard. Enjoy!

Pagina 11 - Vlieland / TVTAS

Pagina 11 - Vlieland / TVTAS

Wie naar Vlieland gaat, gaat bijna altijd via Harlingen. De meeste mensen zien daar niet meer dan de haven maar weet je dat dat echt zonde is? Lees hoe leuk Harlingen is: 5 x het leukste van Harlingen.

Mocht je op de verkeerde boot gestapt zijn, kun je vanuit Harlingen zomaar op Terschelling terecht komen (oke, het is vrijwel onmogelijk dat dit daadwerkelijk gebeurt, maar you get the point). Dat is overigens echt geen straf hoor: in het boek vind je een aantal puike Terschillingtips en als je daar niet genoeg aan hebt, vind je hier vast ook nog wel wat: 20 x op vakantie op Terschelling.

Maar vlak ook de rest van de waddeneilanden niet uit. Hier een overzichtsartikel (waarin je lekker door klikken kunt): een Ode aan de Wadden.

Pagina 25 - 't Giet Oan in Friesland

Pagina 25 - 't Giet Oan in Friesland

Rust en ruimte in eiland land? Friesland natuurlijk, das een no brainer. In het boek sommen we heel wat fraaie adressen op maar er is meer, veel meer.

Genoeg te doen en een heel aantal van onze favorieten bundelden we in het artikel Wolkom in Friesland en als de kids mee mogen, pak dan vooral deze lijst er even bij: Kids to Go – op naar Friesland.

Leeuwarden is leuk maar stiekem is het kleine Dokkum dat ook. Het kleine paradijs is nog altijd een pareltje uit een van de eerste Little Escapes boeken en helemaal nergens (in Nederland) wordt het zo donker als in Friesland: discover the night.

Pagina 55 - honden welkom

Pagina 55 - honden welkom

Geen weekend weg leuker dan waar onze viervoeter mee naar toe mag. Veel adressen waar het niet mag, en dat snappen we heus, maar gelukkig zijn er ook écht heel veel leuke plekken waar ze wél welkom zijn: Honden welkom (in Nederland)

Pagina 73 - All the Tiny Houses

Pagina 73 - All the Tiny Houses

Little Escapes in Nederland barst nogal van de fijne vakantiehuisjes en niet weinig daarvan zijn de zogenoemde Tiny Houses. Die compacte vakantiewoningen staan namelijk vaak op de mooiste plekken in het groen en zijn perfecte, smaakvol ingerichte stekkies voor even. Zie ook deze: De leukste Tiny Houses van Nederland.

Enne, mocht je het weer wat verder zoeken, check dan deze waslijst aan om-te-watertanden-cabins in de natuur (wereldwijd). 

Ah, je wil weten waar de cover geschoten is? Dat is bij Cabin Anna die je kunt boeken pal naast camping Hartje Groen in het Brabantse groen van Schaik (vlakbij Den Bosch). Je leest er over op pagina 112.

(tekst gaat verder onder de foto)

pagina 108 - zeeland

pagina 108 - zeeland

Als we een provincie in 2020 uitplozen, dan is het Zeeland wel. Perfect met het kroost, zo ontdekten we. En beschreven we in 15 x het leukste van Zeeland met kids.

Sowieso: kindvriendelijker dan Zeeland wordt het in Nederland niet (volgens ons). En nu we het er toch over hebben: dit zijn de leukste kinderboerderijen van het land (niet alleen tussen de Zeeuwen).

We lichten Middelburg nog even extra uit, omdat het kan. En meer Zeeland lees je hier.

Wist je dat we een site hebben speciaal voor ouders die met hun kids graag net zoveel leuke dingen willen doen als dat ze ‘vroeger’ deden? Family-stijl tips die écht voor de hele familie leuk zijn (en dus niet alleen voor het kleine spul maar ook voor jullie zelf):

KidsToGo.nl

Maar ze uit logeren brengen zo nu en dan is óók fijn (en misschien wel net zo belangrijk). gelukt? Zie dan ook 15 x de meest romantische hotels van Nederland, speciaal voor jullie samen.

Pagina 122 - Best of Bed and breakfast in eigen land

Pagina 122 - Best of Bed and breakfast in eigen land

Quelle surprise... We houden van de betere B’s. Barts Boekje. Bed and Breakfast. U snapt. Een fijn bed en een goede breakfast – meer hebben we in dit geval niet nodig.

Niet in het boek, wel een pareltje hier op de site, is B&B Poldergoed. Deze (door ons dan he) net ontdekte B&B ligt in een van de oudste polders van ons land. Echt een lekker plekkie voor de natuur- en vogelliefhebbers onder ons. En het kroost is hier ook meer dan welkom, niet onbelangrijk. B&B Poldergoed here we come!

lees meer

Pagina 153 - off the beaten track amsterdam

Pagina 153 - off the beaten track amsterdam

We krijgen wel eens commentaar dat we zoveel over Amsterdam schrijven. Tsja… Dat is nu eenmaal de stad die we ‘thuis’ noemen en waar we de weg blind kennen, waar we als eerste horen over al het nieuws, goed-beter-best dat er komen gaat en waar we op de fiets kunnen gaan proeven. Waar we elke week de beste weekendtips paraat hebben. We daten onze lijst met nieuwe en niet te missen restaurants in Amsterdam iedere twee weken up. We pakken er een terras (of drie) (en deze terrassen zijn leuk met kids) zodat het maar even kan. We weten waar het voordelig (en lekker) is, kennen de beste duurzame supermarkten en lopen de deur plat bij deze traiteurs, kaaswinkels en ambachtelijke bakkers. Koffie to go (met wat lekkers) in Amsterdam doe je zo en als je je (hotel)deur niet uitgaat, dan bestel je bij een van de deze restaurants het beste aan huis.

Enne, we blijven echt niet alleen in het centrum: ook buiten de gebaande paden kennen we de weg: het leukste van Groot Amsterdam. En vergeet het leukste stadsdeel niet: Amsterdam Noord.

O, en Italie in Amsterdam doe je zo: de beste Italiaanse restaurant van Amsterdam, voor je Mexicaanse cravings mag je hier aanschuiven en de sushi (ook budget!) is bij deze adressen opperbest.

So sue us. 

Pagina 184 - Strand hier!

Pagina 184 - Strand hier!

Je hebt zomaar kans dat ons volgende boek volledig over de (Nederlandse) strandcultuur gaat. Want die hebben we dus echt he, zoals nergens anders ter wereld. Zodra de eerste zonnestraal zich laat zien, is het ‘heel Holland bakt’. Op het noordzeestrand welteverstaan. Daar horen strandtenten bij waar niemand klaagt dat je rammend lang in de rij moet voor een koud biertje. Want héy, de zon schijnt! Niet piepen. Bovendien doen de ondernemers op het zand hun uiterste best om hun zaak ieder jaar weer beeldschoon uit de grond te rammen.

Net als Strandvier, die wordt beschreven in het boek, zijn er ook in Hoofddorp twee strandtenten zonder strand.

pagina 189 - slapen aan zee

pagina 189 - slapen aan zee

Omdat aan het strand zitten altijd zo’n vakantiegevoel geeft én omdat Nederland erg veel moois te bieden heeft: een fris en fruitig ishetalweerzomervakantie-lijst met de allerleukste huisjes aan de kust. Immers: wat is er leuker dan na een dag zon, zee en zand niet meer naar huis te hoeven maar tukken in zo’n tot de verbeelding sprekend houten huisje op palen?

Juist nu, voorjaar speaking, is er hier en daar nog plek en moet, ja móet je boeken want anders ben je te laat. En dan zit je straks te balen. Want ieder jaar weer; ‘shit hadden we nu al maar geboekt van de winter’ dan had je er lekker comfy bijgezeten. Dus, kleine tip, kijk in deze lijst en boek voor de zomer van 2021! Lees meer

Onze favoriete strandtenten van Nederland. En deze zijn (als er geen corona-maatregelen zijn that is) het hele jaar door open.

Pagina 201 - kekke kastelen

Pagina 201 - kekke kastelen

Een kasteel ja. Gewoon in Nederland. Met als het even kan een oprijlaan zo lang als de route naar je dichtstbijzijnde supermarkt. Net over de grens, want in Nederland zijn er veel staatseigendom en mag je daarom niet huren. Maar in Engeland, Frankrijk, Schotland struikel je over de kastelen op de mooiste stukken land. In het boek staan er een paar en hier vullen we aan: een lijst met kekke kastelen in eigen land. 

Dat je kastelen vooral in Limburg vindt, zal geen verrassing zijn. maar vlak ook de Achterhoek niet uit als bestemming: 8 x het leukste van de Achterhoek.

pagina 208 - Oh oh den haag

pagina 208 - Oh oh den haag

We hebben een paar little birdies die voor Barts Boekje schrijven over al het goede in en rond de stad achter de duinen. Zo mag je hierheen in Scheveningen en dit is net nieuw in Den Haag. Na- of voorzomeren in Den Haag is ook echt een goed idee en we zijn dol op Noordwijk.

Pagina 219 - camping-galore in eigen land

Pagina 219 - camping-galore in eigen land

Elk nadeel heb z’n voordeel… In 2020 (en dat geldt vást ook nog voor 2021) was dat voordeel in het voordeel van alle Hollandse campings: hoewel het jaar niet echt om over naar huis te  schrijven was, is de zomer (voor wie gezond en financieel ok was) dat wél. We doken massaal het groen van ons eigen land in en man o man, wat bleek dat een gouden greep. We doen nog even een duit in het zakje:

Logeren in de Nederlandse-natuurVakantiehuisjes in de het Hollande groen

De beste kidsproof campingsDe leukste kindercampings van Nederland

Sowieso alle (nieuwe en) te gekke campings in eigen land, kijk hier maar eens. Nederland Camping game strong zeg maar gerust.